Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecogame
veterán
Nem értem
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
blokad
senior tag
Nem csináltál semmi mást? Lekötés vagy valami? Volt hogy nekem is behülyült a rendszer és nem mutatta a lekötésem illetve csak a kamatot nem mutatta de másnapra jó lett. És a kártyadíj 0 forint.
-
Dany007
veterán
Úgy tudtam, hogy a nulla kezelési költségű számlák csak akkor érvényesek, ha egy előre meghatározott összeg érkezik a számlára rendszeresen, havonta.
Amúgy pontosan az ilyenek miatt nincs már bankszámlám, se bankkártyám se semmi ilyesmi...
-
blokad
senior tag
Kicsúsztam a szerk.-ből
Nos nekem augusztusban lett megnyita a számlám ekkor lett befizetve 61500 ft azóta csak szeptemberben jött rá pénz a biztosítótol illetve egyszer apumtól, és nem látok levonást, csak az ehavi második kártyahasználati dijat, illetve a levett összegeket.
Szóval blödség a #2 ebben az esetben. -
Foglalt név
addikt
Van számlatörténet. Nézd meg, milyen címen rakták rá, mint terhelés, szerepelnie kell.
-
Dany007
veterán
Lehetséges, hogy éves kártyadíj van nálad. Nekem az volt az otp-nél. Vagy pénzügyi negyedévek? Nemtom.
Én arra emlékszem, hogy az Erste nagyon hypoltatta ezt a nulla kezelési költséges dolgot. És amikor megkértem a kolegámat, hogy nézzen utána, akkor derült ki, hogy ez a lehetőség csak akkor él, ha egy minimum összeg havonta (asszem 150.000) rendszeresen kerül a számlára. Így el is ment a kedvem az újbóli számlanyitástól.
-
Fecogame
veterán
Zsír új kártya, kb. 2 órája aktivátam.
Számlatörténetben nincs semmi. Havi/éves, SMS díj nincs.
[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Fecogame
veterán
Na, végre visszaírtak:
[I]Szemeszter bankszámlához díjmentesen igényelhető Visa Electron vagy Maestro kártya.
4000 forint díj a dombornyomott kártyáknál van (Visa Classic illetve Mastercard Standard), melyekhez külföldi utazás esetén baleset-, betegség- és poggyász biztosítás kapcsolódik automatikusan.
Amennyiben Ön nem dombornyomott kártyát igényelt, kérjük, hogy az ügy tisztázása érdekében legyen szíves felvenni a kapcsolatot a számlavezető fiókjával.[/I]
Tehát egy nem igényelt kártyáért vontak be pénzt Gratulálok. Holnap felhívom őket, hogy csináljanak valamit...
-
Windex
tag
Én februárban kötöttem ugyanilyen csomagot náluk, de nálam se volt zökkenőmentes az indulás. A bankkártya postázását kértem, ehelyett a bank a fiókjába kérte a kártyát, és le akartak vonni 2000Ft-ot( ha jól emlékszem ennyi volt). Azt javaslom menj be az egyik fiókjukba és írásban tegyél panaszt, nekem bevált.
Mondjuk én netbankon is írtam nekik, hogy nem lesz így jó, de valami véletlen folyamán elfelejtettek válaszolni.
-
Gergő_
őstag
válasz concret_hp #14 üzenetére
Nem nevezném kis hibának, hogy kivesznek 4000Ft-ot a zsebedből. Mással talán nem merik majd megjátszani, ha megjelenik a homáron.
-
nyunyu
félisten
Megis mit vartok az Erstetol?
Tavaly egyik pillanatrol a masikra 200-rol 500-ra emeltek a havi szamlavezetesi dijamat ugy, hogy "elfelejtettek" elore kiertesiteni rola, csak akkor vettem eszre, amikor par honappal kesobb megneztem egy aktualis szamlat. (bezzeg a reklam az jon a havi szamla melle, ertesito cetli nuku.)
Bementem a szomszed sarki fiokjukba reklamalni, szerzodest modositani, stb.
Mondom tudtommal szerzodes modositashoz 2 fel beleegyezese szukseges.
A nem, 90 nappal elotte kihirdettek a bank weblapjan+minden fiokban kirakott AFSZ-ben, en dolgom lett volna megnezni, irasban nem ellenkeztem, igy eletbe lepettUj szamlacsomagra valtashoz diktalom be a cimemet+szemelyi+lakcimkartya: 1016 Bp, Krisztina korut sok...
Erre a droid szemrebbenes nelkul kitoltotte 1013-ra az iranyitoszamot, mondvan a Krisztina teri fiokjuke annyi.
Ja, hazunk feloli oldal mar 1016, de sebaj, postas idetalal igy is.Arrol nem is beszelve, hogy foloslegesen ne postazgassak a papirgyujto kosarba vandorlo kivonatot, hanem elektronikusan kerem az emailcimemre, ugy egyszerubb archivalni. (Meg asszem ugy olcsobb a csomag.)
Na azota is papiron kapom, csak nem kell fizetni erte.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Egyebkent a kedvezmenyes egyetemi/foiskolai/most eppen Szemeszter csomagjuk csak addig el, amig hallgato vagy, utana szemrebbenes nelkul atsorolnak Lakossagi csomagra. (vagy az aktualis utodjara, elvegre ujonnan mar nem kotheto, regi ugyfeleket meg a pofatlan havidijemelessel+papir alapu tranzakcio dragulassal probaltak ravenni az uj netbankos csomagokra valtasra.)
De legalabb par eve mar olyan Visa Electron-t osztogatnak, amivel webshopokbol is lehet vasarolni, szoval csak ezert felesleges kivaltani a dombornyomottat.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
localhost
Közösségépítő
De miért tőlünk kérdezed, miért nem a BANKOT HÍVOD?
És nem mindjárt az a megoldás, hogy rinyálok, meg Homárra írok, hanem, hogy MEG-OL-DOM![ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Fecogame
veterán
Na, felhívtam őket:
A dombornyomott kártyát már legyártották, és ennek az egy éves díja a 4000 Ft. Az ingyenes kártyát meg nem kapom meg, hanem ezt.
De jövőre igényelhetem az ingyenest. Marha jó
-
mephi666
nagyúr
válasz localhost #21 üzenetére
vagy 2009-10-29 15:14 -1 perckor
...egyébként én azt utálom, hogy a betétek kamatait megadóztatják... a hitel kamatait miért nem? a szerencsétlen paraszttól leveszik a kamatadót, de a bankoktól miért nem csapnak le a hitel kamataiból befolyó összegből valamennyit? oké, hogy adóznak meg minden, de tetszene, ha mondjuk a hitelből levenne az állam úgy, hogy az ügyfelek "jobban járnának" (mindenképp szívnak a kamatokkal, de legalább nem annyit) és a bank bevételéből vennének le?
#22: gondolj arra, hogy ha külföldön jársz, akkor ha baleset ér, fizet a bank szépen nekem 1.5éve van amex hitelkártyám (párszor jól is jött) és ott elengedték az első éves díjat (egyébként 5000huf/év) és van hozzá szintén balesetbiztosítás...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
dabadab
titán
-
mephi666
nagyúr
épp ezért mondtam, hogy "tetszene"
a kamatadó elég fura dolog szerintem amúgy... normál esetben ha valaki megkeres x összeget, akkor több soron adózik már belőle, aztán ha netán tudna takarékoskodni, akkor ebből is levesznek valamennyit...
a kártyákra visszatérve: van egy naiv munkatársam, aki kórosan elfelejti elolvasni az apróbetűs részt mindig és párszor megjárta már... pl a madaras teszkóban ajánlottak neki valami törzsvásárlói hitelkártyát, ami mindenféle kedvezményre jogosítaná meg ingyenes lenne stbstb... aztán amikor megigényelte teljesen bevolt zsongva, hogy "milyen jól fog járni" aztán kiderült, hogy talán mégsem annyira ingyenes meg még mellé csomó feltétel is van nagyon fel volt háborogva, aztán elkezdett telefonálni ezerrel, mint valami elmebeteg és dühöngött, mint a majom... vidám egy jelenség ilyenkor
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
nyunyu
félisten
A dombornyomott kártyát már legyártották, és ennek az egy éves díja a 4000 Ft. Az ingyenes kártyát meg nem kapom meg, hanem ezt.
Ne vedd at, vagy ha mar atvetted, ne aktivald, hanem verd az asztalt, hogy az alairt szerzodes szerint jarjanak el, vagy felmondod.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
localhost
Közösségépítő
Zárójelben (én attól tartok, hogy IGEN-nel válaszolt arra a kérdésre, hogy akar-e dombornyomott kártyát {talán másként kérdezték, ő meg nem volt tisztában, mire bólint rá} - talán még alá is írta az "...itt tessék aláírni, meg itt, meg itt..." alkalmával )
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Doom
aktív tag
De ha nem takarékoskodsz, akkor is levesznek belőle, lásd ÁFA
Egyébként ha úgy vesszük, akkor lehet jogos a kamatadó, mivel a pénzedből több lesz, tehát keresel még több pénzt, azaz lehet jövedelemnek tekinteni.
Egyébként tényleg simán lehet, hogy rosszat x-elt, meg kell nézni a szerződést.
-
tkazmer
addikt
cibnél, otp-nél és k&h-nál nekem minden kártyámhoz kellett külön papírt aláírnom, ami tartalmazta az igényelt kártya típusát.
ha neked az igényelt kártya - az a kártya, aminek az igénylését aláírtad - visa electron (vagy melyik az ingyenes) akkor teljesen mindegy, hogy mit mondtak a telefonban, amit csinálnak az nevezhető csalásnak is (hiszen úgy akarnak neked szolgáltatást számlázni, hogy nem rendelted meg), ami büntetőjogi kategória [bár ilyen összegnél nem tudom pontosan micsoda]
ellenben ha van egy aláírt papír arról, hogy te évi 4000-es visa classicot igényeltél, akkor meg teljesen mindegy, hogy a számlához jár-e ingyenes kártya vagy sem, visa classicot kapsz, legfeljebb jövőre lemondod. addig meg örülhetsz, hogy van egy dombornyomott kártyádúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
ha megrendelted a classicot, akkor már teljesen mindegy, hogy számít-e a 4000 vagy sem, nem adják vissza, ha nem kell a kártya, legfeljebb letiltathatod és otthagyhatod a bankba, de az szintén párezer forint.
a dombornyomottal tényleg nem sok előnyt élvezhetsz (ezért is volt ott a smiley), bár én már jártam olyan kis görög szigeten, ahol nem elektronikus kártyalehúzó "terminál" volt, hanem kézi, betették, lehúztak rajta valamit, satíroztak, stb stb majd a végén alá kellett írni a létrejövő csekket vagy nem tudom mitúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
localhost
Közösségépítő
A dombornyomottal meg óvatosan bánni! Sok helyen PIN-kódot sem kell beütni hozzá!
Odaadod/fizetsz./viszlát! (még örülhetsz ha a fecnit alá kell írnod, ezt sem mindig!)¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
Persze, de az esetek 99,99%-ban a kártyát előbb visszaadják, mintsem aláírást kérnének...
a fennmaradó időben aláírásként akár Kolompár Gáspárt is írhatnék, a pénztárosnő ugyanis nem írásszakértő!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
mephi666
nagyúr
válasz localhost #48 üzenetére
elvileg ellenőrizni kellene ilyenkor a pénztárosnak a kártyán levő aláírást és a fecnin levőt, de az esetek 99,99%-ában ez sem történik meg pár hónapja egyik ügyfelünk beszédes kedvében volt és amikor aláírattuk vele a számlát, elmesélte, hogy valami csalási ügybe keveredett... valakik talán visszaéltek a cége nevével valami fiktív-számlás ügyben... mondta, hogy azonnal tisztázta magát, de megkérték, hogy írja rá egy papírra az aláírását vagy 40-szer... az írásszakértő majdnem leesett a székről, mert 2db közel ugyanolyan aláírása sem volt a sok közül az aláírás érdekes dolog... én is csomószor csak úgy vésem oda, hogy a vezeték- és a keresztnevem első betűje hasonlít talán arra, ami
dabadab jól írta előbb: vagy pinkód, vagy pedig aláírás kell... dombornyomott kártyánál főleg csak aláírás, de automatából pénzfelvétnél mindenképp pinkód... vásárlásnál talán arra lehet alapozni, ha lenyúlják valakinek a dombornyomott kártyáját és költekeznek vele, akkor vissza lehet keresni, hogy hol/mikor használták és bízni kell benne, hogy a pénztárak környéke jól be van kamerázva és rögzítik is a felvételt... de mindenképp azonnal lépni kell, ha elveszik a kártya...
-
Mawyx
őstag
Az ember saját maga a saját kártyájához nem tudja beállítani, hogy kérjen mindig pin-t? Vagy bankfiókban módosítani, ha alapból nem kér pin-t, hogy kérjen.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
mephi666
nagyúr
úgy emlékszem, nem... mintha én is megkérdeztem volna az ügyfélszolgálatos csajt erről, amikor megkaptam a dombornyomott kártyám...
-
mephi666
nagyúr
ez szerintem boltfüggő... attól függ, milyen terminál van kinn... (vagy most nem tudom hogy megy, de pár éve így volt...) pl.: itt a környéken a plus-ban (most már spar) nem kért pin-t soha, de az univer-ben meg igen... meg csomó olyan bolt is volt, ahol nem kért pint vásárlásnál... néztem is, hogy hogy lehet ez, mert ha valaki talál egy kártyát és potyára bepróbálkozik vele, simán kiszolgálhatják, ha nincs letiltva a kártya és van fedezet...
kártyaletiltással kapcsolatban meg: anno kb. 2002-ben haverom elhagyta a pénztárcáját... benne: személyi, otp-s kártya, postabank-os kártya (postabank már nincs egy ideje) bementünk az otp-be és a diákját elfogadták és seperc alatt letiltották a kártyáják... a postabanknál viszont elkezdtek szívózni... nem volt nekik elég a diák, hanem aszem ideiglenes személyit kértek, aminek azért időbe tellett az elkészítése... valami ritka sz@r módon intézték itt kecskeméten az ügyeket... rühelltünk oda bejárni
-
tkazmer
addikt
én kaptam egyik bankomtól egy nem dombornyomott mastercardot, azzal eddig bárhol fizettem külföldön és belföldön, mindig elég volt az aláírás.
de ezek szerint tényleg nagyon sok mindentől függ a dologúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
mephi666
nagyúr
kolléganőm a pénztáros nálunk, ő kezeli a pénzt/bankkártyákat és őt okították, amikor hozták a terminált, hogy: van mágnescsíkos kártya meg csippes... a mágnescsíkost húzni kell, a csippest meg dugni... de vannak az otp-s csippes kártyák és azokat is húzni kell sok minden függ sok mindentől mastercard még nem volt a kezemben... nekem "szomorú" amex-em van meg egy otp-s... amexnél csak aláírást kérnek... otp-snél meg hely válogatja, hogy mit... de főleg pint...
-
ArchElf
addikt
-
Fecogame
veterán
Na, ma bementem:
Mondták, hogy valóban az ő hibájuk, ha megkapom a kártyát, vigyem be a bankba, majd letiltják, és csináltatnak egy ingyeneset. És a 4000 Ft-ot is jóváírják. Nem lehetett volna ezt egyből megcsinálni?
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Majd azt is csináld meg, hogy beleírod a telefonodba azt a számot, amit felhívva letiltathatod a kártyádat. Mert ha ellopják, akkor nem biztos, hogy egyből net vagy bankfiók közelében vagy, és a legjobb, ha amint észreveszed, hogy nincs meg a kártyád, telefon és letiltatod!
Illetve külön lehet állítani az ATM-készpénzfelvételi limitet, és a vásárlási limitet, ezek szabályozzák (külön-külön), hogy egy nap alatt max. mennyi pénzt lehet felvenni a kártyáddal ATM-nél, illetve mennyit lehet költeni vásárlással (boltban helyileg vagy online). Mert a netes vásárlás is olyan kártyával, hogy csak a kártya számát kell beírni, meg a nevet, és a 3 jegyű ellenőrző számot, ami mind rajta van a kártyán, tehát simán összevásárolhatják magukat vele emberek online, ha ellopják, ezért érdemes a napi limitet beállítani.
Mondjuk magadat is megszopathatod vele, ha vennél valamit és a limit miatt nem lehet. Ráadásul a limit módosítása asszem 72 óra is lehet. Ilyenkor bemész egy bankfiókba és személyivel vehetsz fel pénzt a kártyáddal, miután sorszámot téptél (tehát nem az ATM-ből).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest