Hirdetés

2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Uhhmmm... bírom az írásaid, lassan megérsz egy RSS-t is. :K
Összeszehetnél még bővebb anyagot is, volt már itt a Logouton atomenergiával foglalkozó írás, írások, nagy sikerük volt azoknak is.

Akkor ez így most vacsi közben a BK előtt egy rejtett, uppolós első hsz.. ;]

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Csepe


Csepe
aktív tag

Én azért még mindig remélem, hogy a 20-as, 30-as években megtörténik az áttörés. Vagyis ha tényleg lehetséges, akkor a század végéig ennek működnie kellene, én ebben a lehetőségben látom a legnagyobb jövőbeli potenciált (ne is győzködjön senki a napenergiával). :K

Nihil Novi Sub Sole /::\ https://bit.ly/2R7gwB2

(#3) Bada Bing válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


Bada Bing
tag

Ez a cél, köszönöm :)) Jelenleg apró lépésekben haladva egy konkrét kérdésre térek ki emészthető terjedelemben. Idővel, ha terebélyesedik a kínálat, lehet hogy összeszerkesztek egy címlapos cikket is, bár nem ez a témakör nem illik a LOGOUT.hu profiljába.

@Csepe: Valóban a fúzió kínálja a legnagyobb volumenű kiaknázatlan energiaforrást a környezetünkben. Áttörésre nem, csupán a problémák fokozatos leküzdésére számítok, a 2020-as években pedig sajnos nem számíthatunk nettó áramtermelő reaktorra. A napenergia felhasználásának ötlete - főként a decentralizáció lehetősége miatt - alapvetően nem rossz, de való igaz, hogy itt sincsenek még versenyképes gyakorlati megoldások. A legújabb technológiai vívmányról ebben a bejegyzésben írtam, marketinges szemüveggel 70% körüli hatásfokával komolyan veendő fejlesztés. Ha úgy érzem, van értelme, talán még írok energetikai szemszögből is a napenergiáról.

(#4) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

JET Fusion Reactor

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#5) eziskamu


eziskamu
addikt

..de reálisan még csak évtizedekben gondolkozhatunk , és sajnos már évtizedek óta (sokáig mondták, hogy még 50 év).
Bár most már elég régóta mondják a 2050 környékét, hátha :)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.