Hirdetés
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz #85552128 #14848 üzenetére
Mindenhová odaírják, de csak 9x-ekről feltételezem, hogy majd tudják is, mert ezek később jöttek ki, minthogy a DX12-t elkezdték nyomni, tehát van benne realitás, hogy tudják, minek kell megfelelni. Alapvetően a MS azt mondta, hogy a DX12 támogatni fogja a mai VGA-kat is. A világnyelveket beszélő magyar user persze meglátja, hogy VGA, support, DX12, és bőszen hivatkozik arra, hogy a VGA-k támogatják majd a DX12-t. Meg sem tudom számolni, hány ilyet láttam, és még be is linkelték a fordítottját. Windows 10-ig úgysem tudjuk meg.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz daveoff #14850 üzenetére
Ez is 4 gigás...
Emlékszik valaki arra, hogy mikor NEM letiltott egységekkel adta ki az nV az adott szegmens csúcsa alatti kártyáit? A megvezetés mondjuk akkor is tény, de ahogy Obi-van mondta: "Ne higgy a szemednek, az megcsalhat!"Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz nagy.matyika #14853 üzenetére
Naná, hogy nem kompromisszumért veszünk ilyen kártyát. Ha van olyan játékod, amely 3.5GB+ RAm-ot zabál, rögtön látni fogod, megoldódott-e a probléma, ha meg nincs, édes mindegy. Én majd hiszem, ha meglesz.
Zorel: Hát én az elmúlt bő 2 évtizedben jó pár dolgot láttam, ami véglegesen nem úgy lett, ahogy azt előre megmondták.
Driveren felesleges vitatkoznunk, mert vagy te nem érted, hogy mit írtam, vagy én, hogy te mire gondolsz. Amit én mondtam azzal szoftveresen áthidalnák a jelenlegi hibát és gyorsulna a megjelenítés. Tehát a hardveres hiba megmarad, de megfelelő felhasználási móddal elkerülik, hogy problémát okozzon. Ha jól rémlik, AMD-nek és nV-nak is volt már a múltban olyan hardveres hibáik, amelyeket a driver módosításával kerültek meg, és gyorsult a VGA-k sebessége. Majd meglátjuk mi lesz, addig úgyis csak találgathatunk.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz #35434496 #14917 üzenetére
Én már úgy vetem meg a kártyát hogy tudtam erről a hibáról. Pontosan tudom, mennyivel jobb az amd-nél, már a rendszerem sokkal gyorsabban indul csak mert nincs rajt amd meghajtó, ár/értékben is veri. Szerintem is totál gáz egyébként ez a keresztényeket megszégyenítő képmutatás és köpönyegforgatás. Direkt szarul megírt játékokra hivatkozni meg nevetséges. Az optimalizáltak ki sem futnak 3gb-ból. A guru cikk nagyon jó.
-
katt777
félisten
válasz ALLAT001 #15155 üzenetére
Én meg pont azt mondtam eddig is, hogy éppen gyorsulna, ha a gyors elérésű adatok "L2"-be kerülnének, a gyors elérést lassító, ritkán használt adatok meg az "L3-ba". Most folyamatosan tol a memóriába mindent, ezért előfordulhat, hogy a gyors elérésűek kicsúsznak L2-ből, miközben a jelentéktelenebbek foglalják a helyet. Az nV gyorsulást ígért, én meg más megoldást nem tudok elképzelni erre.
Ha hasonlatot akarnék használni, kb. mint gépen: a rendszerpartíció elöl, nagyobb szoftverek a következőn, a ritkán használt adatok meg hátul, egy másik partíción, így gyorsabb a rendszer, mintha mindent egy partícióra ömlesztenénk. 970-nel kapcsolatban 2 particióról beszélnek, egy 3.5 + egy 0.5GB-osról.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Heavyrain #15159 üzenetére
Talán bios moddal? (Garvesztés, ha csak nem gigától kérünk). A simán is 34% a min (AB, OC guru sem segít), a kártya meg lényegében hideg, és még hangszigetelt házból is zavaró, mert amúgy minden csendes. 7870XT sokkal halkabb.
ASUS-nál volt Glaciatorok idején, hogy hangosan mentek minimumon, a kártya hűvös volt, a motor viszont megfőtt, ha lejjebb vetted a hűtést, szóval vmi oka csak van, ha csak nem arra számította gigáéknál, hogy valaki MiniPC-be teszi, és ott túl meleg lesz neki kisebb fordulatszámmal.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Malibutomi #15161 üzenetére
Én a minap még azt olvastam, hogy készül. Csak nem hagyják ennyiben...
Asbee: Nekem anno a gyárig kellett elmennem egy bios modolt karival, amely úgy hibásodott meg, hogy nem működött PCI-Ex16 slotban, noha ennek semmi köze nem volt a bios-modhoz, ráadásul ott sem túlhúzásról volt szó, csak minimális hűtés-modról, nem is változtatva a minimumon, csak kicsit meredekebbé téve a görbét. A gyári garban ált. az van, hogy érvényes a gar, ha nem a bios mod okozza a hibát, a magyar kereskedők viszont sajnos bármilyen apró okkal készek elutasítani a jogos igényt.
HSM: Ez természetesen így van, viszont a sebesség növelésére nem tudok más módot. Vinyó sem annyira lassul be, mint particionálás nélkül. Végül is mindegy, meddő vita, mert nem mi döntünk róla. Én eddig azt olvastam, hogy ha valaki nem direkt akar 3.5 (de inkább 3) GB fölé menni, akkor a legbarmabb játéknál sincs ekkora RAM-igény, legalábbis ha a hétköznapi halandó által elérhető felbontásokat vesszük. Remélem, lassan most már én is tudom tesztelni. Guru3D szerint épelméjű beállításokkal semmi gond.
Mi több, most néztem, milyen érdekes beállítási lehetőségek vannak vezérlőpultban, sokkal több, mint anno 560 idején vagy CCC-ben. Legföljebb majd eljátszom velük.Anubris: DX12 közelgésével DX11-es kártyák bukták.
Henker2: Játéktól függ. Nálam nem volt túl zajos, de nem is melegedett ez a fránya kari, hogy megtudhattam volna. Tegnap linkeltem asszem tapasztalatokat, elég jó. Egyébként hasonló helyzetben vagyok, mert nálam még le is állnak a házventik, hangszigetelés ellenére búg azért 1500-on.
Nekem is bejöttek eddig (éles ellentétben az ASUS-okkal).Szinyák: Full HD fölött használunk szerintem sokan. Az a mérvadó.
Mozaart: 1500RPM-en 34°C-os a kártyám.
proci985: Idle akkor is nagyon zajos. Amúgy FC 4 mi van, ha egyszerűen nem kér több RAM-ot? Ahogy eddig láttam minden kártyán szépen belövi az optimális memória-használatot.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz proci985 #15264 üzenetére
Sikerült kicsit tesztelnem a kártyát, FC4-gyel (Ultra High) játszottam pár órát, az istennek sem zabálta meg a memóriát (2560x1080), még 3GB-ot sem evett (full HD-ben csak 2600MB volt). Még a VSyncet is rá lehet dobni, mert be sem néz 60FPS alá. Jó kis kártya ez. Viszont lassan kezdek félni tőle :
Fesz emelés nélkül a biztos tuning (1348/1487)1550/7920MHz (tesztben 1575, de nem nyírom ki a karit hátértéken pörgetve). Viszont, ha feszt emelek, sem megy feljebb, lehetséges ez? 1600-nál Fire Strike kivág, RAM-ok 7900-nál néha már kis zöld pöttyöket köpnek, nem kockáztatok további emelést (amúgy is csak tesztre kéne).
RIOS marhája nem engedi feltenni a képet, majd feltöltöm valahova linkelni. Addig az adatok:
A kártya nem melegszik 75°C fölé, ezt max. 74% hűtéssel bírja (2367RPM) a "memory controler load", amit nem tudom, mi, max. 63%, és még így is csak 85% TDP-ig megy el (@1.212V). Elméletileg tehát többet kellene bírnia. Elképzelhető, vagy fesz emelés nélkül ua. a vége, mint azzal?
Amit még megnéztem: a legminimálisabb (100MHz) VRAM emelésnek is mérhető hatása van, +800MHz pedig +3-4%-ot is hozhat (magasabb GPU-val vsz. többet).
GPU túlhajtással semmivel sem bírnak többet a RAM-ok.+1 érdekes megfigyelés: Hirtelen minden élővé vált, Fire Strike-ban egészen hihetetlen a változás, hogy megint igazi PhysX van (játékokban foltok helyett igazi köd, v. füst, apró tárgyak mozognak/lengenek a szélben, stb). Lósz.rt csinál meg ezen AMD kártya mellett bármilyen processzor. (Már majdnem elhittem, hogy én láttam rosszul GTX 560 után 7870XT-n. ) De tényleg, akinek szent meggyőződése, hogy ez egy pocsék kártya, amellyel átverték a népet, vegyen helyette 290X-et. Én inkább élvezem.
Jim74: Teljesen jó a GB OC Guru-ja. Nekem annyi bajom van csak vele, hogy amióta SSD-n a rendszer, hiába van autostartban, nem indul. HDD-s rendszeren működik. Ha tudásban maximumot akarsz (pl. monitorozás), akkor Afterburner.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz proci985 #15465 üzenetére
Nem tudom, mit állíthattál el akkor. Minden ultrán, HBAO+, AA-t is a legjobbra tettem, most nem tudom, az-e a tx, majd ránézek este. Az biztos, hogy 2600/2900MB a RAM használat (1080p,2560x1080), elég logikusnak tűnik. VSyncet próbáltam "sparse", de az lefelezte az FPS-t.
Bocsánat.
mcwolf79: Nem kell kalibrálni? Ezt a vackot már rég használtam, de ami CUDA-s progim most van, az sem használja a CUDA-t, amíg nem kalibrálom. Jut eszembe, a Freemake Video Converter sem ismeri fel. Még tájékoztat is, hogy nem CUDA képes a VGA-m. Na, ezek is hazudnak.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz proci985 #15478 üzenetére
Hát megnéztem, egyébként a már linkelt eredmények is bő 2 órás játékot takarnak, nem ment följebb 2600-nál. Rájöttem viszont a megoldásra: SMAA-n volt a grafika, még XT-ről így maradt, ott ugye nem volt TX. Ahogy TX4-re tettem, máris 3490MB-ot zabált, és ha még ez nem lenne elég, 10-35 FPS-re esett a teljesítmény! (Nem korlát miatt szerintem, mert volt, hogy csak 3200-3300 körül fogyasztott, és lag sem volt, egyenletesen szar teljesítményt kaptam.) Hát én igazán a minőségi megjelenítés híve vagyok, de szerintem ezt a TX-et nem másra találták ki, minthogy igazolja a 3+ GB RAM-os kártyák létjogosultságát (nyilván a 980-asét), grafikai minőségben ugyanis semmivel nem nyújt többet. Szóval egyszerűen nem kell használni, és nem fogy el a RAM.
A GB fölöslegesen pörgő ventijeinek hangjával idle egyáltalán nem vagyok megelégedve, mert eddig néma csendben dolgozott a gépem. De minden további tulajdonsága miatt elviselem.
Peak: Ua. áron mindig is az ASUS nyújtott többet alaplapból. VGA-it viszont én kerülöm. GB lapjai szart sem tudnak az árukért (ASUShoz szoktam ), tőlük csak VGA-t veszek, mindig beváltak, most is, ASUS-tól soha, egyik pocsékabb, mint a másik (nálam ezek jmártak sokszorosan gart), ráadásul azok tényleg túlárazottak.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz proci985 #15533 üzenetére
Dehogy húzom.
TTomax (#15534): Pont ezt írtam, nem? SMAA-t visszatettem, megint szalad, és semmivel sem rondább. Ha azefféle TX-ek hozzák csak ki a 3.5GB+ hibát, hát, én nem fogok találkozni vele.
BMW001 (#15535): Nálam nem volt mikrolag (végignéztem az AB grafikonját), viszont totálisan belassult.
RMZ250: Nem nagyon szeretnék biost modolni, nV-n nem is csináltam még, hozzá sem tudnék fogni, mivel és hogyan.
Ez valami kártaysa probléma, v. driver, hogy Grid csak 1280x1024-ben hajlandó max futni? Még a leggagyibb játék is legalább 1080p-ben fut, és ez is futott 7870XT-n és előtte GTX560-on is.
-
katt777
félisten
válasz RMZ250 #15753 üzenetére
Kösz szépen a részletes leírást. Nem baj, ha szájbarágós, én is küldözgettem jó sokat ilyesmit AMD-fronton.
Kérdés: Letöltöttem GTX970 gyári biost GB oldaláról. Azt is modolhatom, ugye? (Persze lementem és össze is hasonlíthatom, de tapasztalat jobb. Illetve GB bios flashelője jobb-e, esetleg nem kell letiltani, stb?
20%-ra célszerű levenni, vagy mennyi az, ami egy twinforce-ot zajtalanná tesz?
-
katt777
félisten
válasz katt777 #15802 üzenetére
Na, kerülő úton megtaláltam egy leírás mellett, csomagolva, nVFlash-ből csak 5.190-ig jutottam. Kézzel kell kiszámolni az RPM-et? Mert aut. nem váltja.
+1 kérdés: GB flashelőjével lehet hdmi-n flashelni? Mert a mellékelt leírás szerint DVI-n kell, de lehet, hogy csak ahhoz készült.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
OK, azt értem, már megtaláltam, csak a beállítás nem világos, hogy külön kell a % meg az RPM. Beállítottam 20%-ra, 800, illetve 450RPM-re. Autoflasht elméletileg letöltöttem, de nincs a letöltések között. Ránézek +1x. WOT kapásból eltanácsol az oldaltól, ha mégis belépek, csak türelmet kér, és úgy marad. Nyilván nem fogok engedélyezni neki extra sütiket v. scripteket, úgyhogy most elakadtam.
GB leírását végigolvastam, hogy van egy D és egy P bios, ezek külön flasheléséhez kell DVI-t átkötni. HDMI-ről nem írnak, Bios tweaker a D-t olvasta ki (ez a "felső") HDMI-n, ha jól következtetek, ezt is írná ki.
Amúgy a beégetett FF0 verzió (rev 1.1 a kari), a letöltött F51, az eredeti checksum DE, a letöltött 08, bármit jelent is.
Van ezen valahol bios-átkapcsoló? Vagy eleve nincs, azért a csatik átrakása?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Azt az autoflash progit, légyszí, töltsd fel egy olyan fájlmegosztóra (pl. 4shared), amely nem cseszik szét mindent! Engedélyeztem sütit, scriptet, erre vagy egy tucat mindenféle ablak, reklám beugrott, hát inkább nem. Bár annyira nem nagy ördöngösség letiltani eszközkezelőből és nVFlash-sel feltolni.
-
katt777
félisten
Pontosan tudom, hogy pedig de. Anno GTX560-nal ugyanez volt, a SOC kártyák nem vittek akkora tuningot, mint a sima OC-k. Csúcskártyákra kiválogatják a chipeket az emelt órajelhez, többin meg vagy ilyet, vagy olyat fogsz ki, jó esetben tuningolhatót, de inkább utóbbit, mert a gyengébb alkatrészek miatt ráhagyással dolgoznak.
ffodi: "A keresett fájl linkje hibás, vagy megsértette a felhasználási feltételeket." El vagyok átkozva...
trufa12: Sima OC-m alapfeszen 1550/7920.
eldarin: Persze, hogy hoz, akár 3-4%-ot is alap GPU órajellel. GPU túlhajtással ez természetesen nőhet.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nem tudom, mivel kavarsz bele a driverbe, de nálam 100%-os kihasználtsággal futnak a tesztek maximum órajeleken. Nem ugrál semerre. A te prociddal ilyet produkálni művészet. Arra gondoltál már, hogy esetleg a CPU-d throttlingol (gány tuning), és ezért zuhan meg a VGA?
Max a demo lehetne, ami nem terhel 100%-ban.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Anubris #15942 üzenetére
Értem én, csak azt mondom, nem túl bölcs nem használt beállításokkal tesztelni. Mindamellett lehet villogni egy "performance" túlhajtással 1650MHz-en, közben meg a VGA-t leterhelve a remek tuning gyakran simán bebukik. Én ezért vagyok a terheléses tesztek mellett. A kari meg bírja.
ffodi: Pikk-pakk lefutott a bios frissítés, köszönöm +1x (végignéztem, jó kis batch-fájlt készítettél ). Muszáj volt megcsinálnom, mert csak nem bírom, hogy kijön vmi zaj a gépből. A 20%-os beállítás ellenére viszont 14%-on indul a venti 450RPM-mel 800 helyett, de nem gáz, mert 3x°C-os a kártya így is. A biztonság kedvéért tesztképen AB-ben adtam neki kicsit jobb hűtést, de 27%-on és 865RPN-en is csöndben van. Így már tökéletes.
Amúgy a bios moddal 71°C-ig engedte a kártyát 67%-os hűtéssel Kombustorban, nem kéne ott már megfognia? Csak mert bios frissítés előtt 60-nál fogta meg, igaz, játékban, most azt nincs időm nézni.
Kombustor teszt után szépen visszahűlt 36°C-ra a kari, jelenleg 21%/670RPM.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Igen, azóta néztem játékokkal is, 60 körül szépen elvolt megint.
Henker2: Írtam már. 20%, 800RPM, jobb oldalon meg a linkelt képen található 450RPM-et. Gyakorlatilag 20-22%-on pörög idle a venti, ami 600-700RPM-es sebességet jelent és 36-38°C-ot, a hűtés beállíthatósága viszont 14%-ra ment le Afterburnerben.
Amúgy mi a baj a Dying Light-tal? Sikerült megszereznem, feltettem, maximum grafika 2560x1080-ban, 3517MB VRAM-használat mellett SEMMI laggolás, 60+ FPS, GPU% 85-99%, tehát még CPU-limites vagyok 4.1GHz-en járatott i5-tel (bár a proci is csak 70-80%-on megy, anno Crysis 3-nál láttam ilyet, amíg nem tuningoltam a VGA-t). Nem úgy tűnik, hogy valami hiperelszart játék lenne (legalábbis az engine).
Dr.Én: Én levett hűtéssel sem hallok semmiféle cicergést, leszámítva némelyik játék betöltő videóját, de az a többi VGA-val, AMD-vel is ugyanúgy cicereg.
proci985: Közös ezekben a benchekben, hogy lényegében semmire nem jók. Na jó, telj. összehasonlításra igen, de stabilitás tesztelésre egyik sem, extrém melegedést meg ne teszteljen az ember, ha csak nem akarja tönkretenni a nem arra tervezett kártyáját. Nálam egyébként Kombustor sem hevített túl semmit, még az alaposan túlhajtott és forrófejű 7870XT-t sem. Csak összehasonlításképp mondom, nem vitát indítani, hogy megint törölgetned kelljen. Szóval jó kártya kell jó hűtéssel optimális házban, és nincs baj.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Mi a fene futna 2000fps-szel? Cpu limit miatt lehetetlen. Még videókban sam nagyon van, és még ez is játékfüggő. Nálam egyetlen játék intrójában jött elő, de az amd-n is se több. Vagy csak jobbak a rev 1.1 kártyák.
Amúgy restart után néztem, tényleg 14%-ról indul a hűtés, tehát az rpm számít, nem a %. Nem is megy feljebb, amíg nem fut egy gyorsítást igénylő alkalmazás, még ha órajel emelkedés nincs is.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Na, 3DMark 1. tesztben láttam 2000FPS-t. Viszont egy különös dologra figyeltem fel, nem tudom, driverfüggő-e, vagy mi okozza. Ha régebbi 3DMark teszteket, vagy az újból a gagyibbakat futtatom default/performance beállítással, emelt órajelekkel, egyszerűen nem futnak le, lefagynak, vagy a képernyőillesztő nem válaszol, és kilépnek. Ha leveszem a GPU-t 1500-ra, akkor OK, viszont fesz emeléssel nem, teljesen értelmetlen. Maximális beállításokkal semmi probléma, és a legdurvább játék is bármiféle hiba nélkül fut 1550/7820-on órák hosszat. Mintha a kártya kikérné magának, hogy ennyi izommal tré beállítások mellett nyaggatom.
-
katt777
félisten
válasz proci985 #16240 üzenetére
Nem. 70%-ot sem éri el, minek? Vagy ez a trükk?
JoolsNOS: Az új driverrel több játékban is komoly javulást ígérnek. Én annyit láttam, mert csak ezzel játszottam, hogy Far Cry 4-ben ua. beállításokkal már VGA-tuning nélkül is megvan min. 60FPS-em. Előtte 55 körül tötymörgött, VSync-hez tuning kellett neki.
yodamester10: Jó teszt, a csapágyas ventik viszont érdekesek. Az tuti, hogy az én gigám nem ilyen hangos idle, és sokkal simábban járnak a hűtői.
Cooley18: MSI lapnál BÁRMI elképzelhető. Jó ötlet kerülni a hulladékaikat.
-
katt777
félisten
válasz Locutus #16355 üzenetére
Mázlista vagyok, hogy nem vonyít, nem cicereg a kártyám. FC4 betöltésnél sem. Ja, már írtam, rev 1.1-esem van.
Szavaztam a nem cicergésre, mert olyan válasz nincs, hogy mindössze egyetlen régebbi játék intro videójában csinálta, viszont az a bink baromság 60FPS-szel futott.marcusa: Na, a Dying lightra ránézek majd, mert előző meghajtóval nekem is szépen szaladt (és nem cicergett).
Valaik próbálta Gigán 0%-ra levenni a hűtést, hogy leáll-e?
-
katt777
félisten
Megnéztem az új driverrel a Dying Lightot, nálam kutya baja.
-
katt777
félisten
válasz Tomassy00 #16469 üzenetére
Ahány embernek 4K kijelzője van, biztos kapkodni fognak érte. Merthogy az nV TX-es élsimítását nem fogom alkalmazni semmiben, az hót ziher, akkora szar. Szakaszonként törik, belassítja a játékot, felzabálja a RAM-ot, és ezért normális élelmosást sem ad. Mindamellett a 2GB-os XT-men ugyanolyan szépen futott full HD-ben minden, mint most, pedig muszáj volt bent maradniuk a 2GB keretben.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz rambustibi #16555 üzenetére
Nem. A szavazók többségénél nem ciripel. Korántsem mindegy. Ezért bukó a legtöbb közvélemény-kutatás is, pedig azok nagy része még reprezentatívnak is tekinthető, míg ez a felmérés nem.
Locutus: Ahol a 970-emnél előjött cicergés, az előjött az 7870XT-nél is. Tök jó lenne, ha a sok 970-eket szidó ember kipróbálná más kártyával is a jelenséget. Nagyon az az érzésem, hogy akiknél cicereg, azok nem használnak magas grafikai beállításokat, ez esetben pedig minden VGA esetében előfordulhat cicergés. Csak mondjuk egy GTX560 esetében ehhez Quake 2 kell, egy jóval erősebb GTX980-nál viszont akár egy magas FPS érdekében (pl. hálózati játék, ugyebár) grafikailag butított BF4 is kihozhatja. Mivel a 970-980 kártyák baromi erősek, jó eséllyel ezeken cicereghet a legtöbb játék, és erős a gyanúm, hogy a legtöbb esetben ez user error, vagy szimplán tudásbéli hiányosság.
Scholes9: "Fos az optimalizálás" - már megint egy hótt szakmai megjegyzés. Optimalizálás vagy van, vagy nincs. Ha fos, nincs optimalizálás, ha valami optimalizált, nem lehet fos.
akoska07: Hogya francba ne bírná very highon? Hasít, mint az atom, és semmi laggolás, csak vérpistike nem tudja beállítani a grafikát. (Vagy bizonyítani akarja a CPU-limitet.)
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz #85552128 #16645 üzenetére
Látom, nem igazán értetted, amit írtam. egy szóval nem állítottam, hogy nincsenek a megszokottnál jobban cicergő kártyák.
JoolsNOS: Ez is benne van a pakliban. Nálam állnak a házhűtők, a proci 12cm-ese 600RPM-körül lazázik, a VGA-m17-20% között, 450-800RPM között "teker". A vinyó kerregése is hangos. Bár ez elméletileg egy hangszigetelt ház, mivel a fenti szigetelés helyett ventiket tettem be, ez a szigetelés nem sokat ér. Bármilyen cicergést meghallanék. Bár most, hogy nem AMD kari van a gépben, lehet, ki kéne próbálnom visszatenni a hangszigetelést, az Intel balf.szsága miatt úgyis csak hideget nyomnak ki a legdurvább CPU stress-teszt alatt is.
trufa12: Miért nem jelzed az iponos topicban? Persze könnyen megfenyegethetnek, hogy hitelrontásért beperelnek, de ha papírjaid vannak... Velem eddig korrektek és gyorsak voltak, igaz, VGA-problémám nem volt. 1X nem azt a tápot küldték, amelyet rendeltem, aztán meg egy sípoló Aeolus ventilátort kaptam, de még azt is akadékoskodás nélkül kicserélték, pedig olcsóbb volt, mint a futár. Emailben intéztem, egyik sem tartott 3 napnál tovább.
regener: Na, akkor itt az élő példa, ki mit tart csendesnek.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz LackoMester #16682 üzenetére
Én 2560x1080-ban tolom, ott sincs gond.
daveoff: Hogy csinálod? Nálam FHD+ sem megy ki 3400-ból.
h1mpi: Dying Light-nál asszem az 1.3-as verzió sikítozott több RAM-ért, 1.4 már nem. + CoD AW szerencsétlenkedett még, a betöltő videóknál szakadt le mindig lapozófájl híján. De ha optimalizálnak egy játékot, nem kell több 8GB RAM-nál, illetve azoknak a még szarabbaknak, amelyeknek direkt lapozófájl kell, 32GB RAM is kevés lesz.
Henker2: 2500K ma is jó. Ha anno nem kell anyagi okokból eladnom, ma is olyan gépen van, fasza Virtuval, ami azóta sincs. Gyakorlatilag uazt a teljesítményt kihoztam belőle, mint a 4670K-ból.
chemand: Hasonló árban nincs más. A probléma túl van lihegve, sztem 1440p-ben, még ha lenne is gond, min. AA visszavétellel áthidalható a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest