Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
espista
senior tag
Sziasztok! Kicsit visszaolvasva látom, hogy én leszek, aki megvett egy D3300-ast. Én birka! :-D Na mindegy, valahol el kell kezdeni... Két kérdés merült fel bennem. 1. Ha a kép felbontását közepesre veszem cca 16 MPx a nagy 24 MPx heyett, akkor mit csinál a fényképező? Kivágja az érzékelő közepéből a kisebb méretet, vagy felhasználja a teljes felületét és ezek felhasználásával készíti el a kisebb felbontású képet. Előbbinek nincs sok értelme, utóbbinak talán. 2. Ha a dioptria szabályzót -1,7-re állítva is még érzésem szerint 1-2 kattintás hiányzik a "tökéletes" élességhez, mit lehet/kell tennem? Mennyek el szemészhez, vagy rendeljek DK-20c dioptria szabályzót?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Visszatérve az egyik korábbi kérdésemre érdemes D3300-on a felbontást 24 Mpx-ről visszavenni 16 MPx-re? A tárhely spóroláson kívül persze.
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Érdemes UV szűrős lencse védőt venni a D3300-as 18-55-ös Kit objektívre? Mechanikai védelem és a por miatt gondoltam. Nézegettem az ebay-es, de "túl" nagy a választék, hogy dönteni tudjak. Az esetleges szennyeződések tisztítására mi a legjobb módszer/eszköz/anyag?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
-
espista
senior tag
Napfényes időben, fehér, áttetsző rendezvénysátorban táncoló gyerekeket hogyan tudok fényképezni? Hétvégén nem sikerült semmilyen beállítás mellett. Nyilvánvalóan az én amatőrségemnek betudhatóan, de legközelebb jó lenne már tudni, hogy merre induljak.
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
KétHárom "technikai" kérdésem lenne. 1. A D3300-hoz kapott (APS-C) 18-55-ös obejektívem valós gyújtótávolsága (FF-re számolva) 18*1,5=27 és 55*1,5=82,5 mm? 2. Az f/3,5-5,6G fényérték a blende nyílás méretére vonatkozik, vagy egy optikai mérőszám? 3. Amikor expozíció korrekciót állítok, akkor mit állítok?[ Szerkesztve ]
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Jól gondolom, hogy a fókusz módot úgy érdemes beállítani, hogy az exponáló gombra az AF-C-t programozom és az AF/L gombot pedig beállítom mellé, ha mégis rögzíteni szeretném?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Megjött Kínából a Hb-45-ös napellenző, de nem tudom
felrakni. Van valami trükkje, vagy csak ennyire pontatlan? Szétvet az ideg!Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Asszem megkotlott az 1 hónapos D3300-am. Nem exponál. Csak, ha kicsit megmozdítom akkor csapja csak fel a tükröt.
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
A korábban linkelt Meike MK-910 i-TTL vakunál hobbi célra D3300-hoz gondolom nem nagyon van jobb ajánlat. Érdemes egyre beruházni?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Furcsa "hibára" lettem figyelmes a 3300-asommal kapcsolatban. A fényképező single módra van állítva, de ha exponálás után nyomva tartom a gombot és forgatom a gépet az objektív tengelye körül, akkor folyamatosan készíti a képeket. Ha nem mozgatom, akkor minden normálisan működik. Asszem el kellene vinnem szervizbe.
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Van valaki, aki ismeri a Shanny vakukat? Mi a különbség az SN600N és az SN600SN típusok között?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
válasz *Ropi* #28206 üzenetére
Hát amennyire értettem az angolt 4-5 témában vizsgálta a készülékeket. Gyártási minőség, fényerő, töltési idő, stb..., de ami a "lényeg" a végén mindig a Shanny-nál villant a zöld pipa. :-) Nem valami tudományos, de nekem csak ennyi volt. Nyilván, aki jobban érti az angol nyelvet és jobban ért a vakukhoz annak több minden mondanivaló van benne.
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Megjött Hong Kong-ból a Yongnuo YN565EX vakum a D3300-hoz (11 nap alatt ideért). Este el kezdek vele ismerkedni, hogy karácsonyra már tudjam használni.
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
válasz fireman123 #28409 üzenetére
Én tőle vettem: e-bay. 20$-t és Gift-et írt a csomagra. A vámon nem volt gond.
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
válasz fireman123 #28411 üzenetére
OK, bár én még csak most kezdek vele ismerkedni (magyar nyelvű leírást keresek). Ha a tiéd tudja a nagy sebességű vakuszinkront, akkor az 568-as nem jobb? De majd a hozzáértők megmondják.
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Mire érdemesebb archiválni a képeket? Külső SSD-re vagy Blu Ray lemezre?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
"P" módban a vezérlőtárcsa forgatásával nem kellene változnia a rekesznek meg a záridőnek? Nekem nem történik semmi azon kívül, hogy megjelenik a P mellett a "*".
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Egy Nikon AF-S 18-105mm f/3.5-5.6 G ED DX VR-t érdemes lenne vennem a 18-55-ös kit obim mellé/helyett?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Sziasztok! Kit 18-55 mellé érdemes lenne ezek közül beszerezni valamelyiket:
Nikon 18-135
Nikon 55-200
Nikon 55-200
Nikon 18-105
Tamron 18-200
Sigma 55-200Romani ite domum!
-
espista
senior tag
válasz bajnokpityu #28765 üzenetére
Hogy érted, hogy "nagyon sokkal jobb obi attól"?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Sikerült vennem egy Nikkor 18-105 kit obit, de nem találtamálom rajta a frontlencse méretét. Mekkora szűrő való rá?
Romani ite domum!
-
-
espista
senior tag
Felhasználási szempontból mik a lényeges különbségek egy 3 tengelyes és egy gömbfejes állvány között?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
A "back button focus"-hoz hogyan érdemes beállítani az AE-L/AF-L és az exponáló gombokat? Én az AE-L/AF-L-ot AF-ON-ra állítottam a kioldógomb AE-L-t pedig kikapcsoltam. Jó lesz ez így?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Elkezdeni fixezni egy D3300-zal egy Nikkor AF-S DX 35 mm 1:1,8 G jó lehet?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
válasz Throme #34985 üzenetére
Sőt ez esetben talán még a visszalépés is találóbb lenne. Én is most kezdtem el gondolkodni a D3300-as cseréjén. Az 5500-as tetszene, de ahogy olvastam csak a kijelzőben meg a fókuszpontokban tud többet. ISO-ban sajnos nem. Arra a 7200-as lenne jó, csak hát az ára...
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Jól sejtem, hogy a D3300-ra rakott YN565 vaku a vakuszinkron sebesség miatt nem engedi 1/200-nál gyorsabban exponálni "S" módban a fényképezőt?
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Sziasztok. A 18-105 mellé keresnék egy hosszabb telét. Kettőt néztem ki. A Tamron AF 70-300 F/4-5,6 DI LD Macro 1:2-t és a Nikkor AF-S 55-200 F/4-5,6G ED VR. Melyiket ajánljátok inkább? Tudom, hogy mindegyik olcsó obi, de most csak ennyire futja. Árban gyakorlatilag nincs különbség a kettő között. Használtan persze.
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum!
-
espista
senior tag
Sziasztok! D3300-hoz tudtok ajánlani megbízható utángyártott akkumulátort? Alin láttam csomagban 2 db + USB-s töltő dokkolóval. Ilyet vett már valaki?
Romani ite domum!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs