Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• barbaron99

tag

Érdeklődnék, hogy melyik táskát javasoljátok Nikon D7100 (portrémarkolattal felszerelve) és egy objektívvel (18-105 - esetleg 200) Semmilyen egyéb más kiegészítőnek nem kell beleférnie. LOWEPRO Rezo, Adventura széria ?? D80-ashoz évekkel ezelőtt egy Rezom volt, amibe éppen bele lehetett gyömöszölni, de már nem emlékszem a
    pontos típusára sajnos.

Jó darabig visszaolvasgattam, de már elveszek a sok érv mellett. Főleg portréra keresek fixet. Nikon Nikkor AF-S 35 mm f/1.8 G vagy ugyanez 50-es?

• barbaron99

tag

D7100-hoz vettem egy Meike markolatot. Teljesen jól funkcionál, minden szolgáltatás, gomb, funkció működik :) ..ellenben úgy merül a gép kikapcsolt állapotban, mintha használnám. Egy éjszaka alatt 20%-ot merült az akksi (ki volt kapcsolva a váz) CPU nem megy el energiatakarékos állapotba? Van valami megoldás ennek kiküszöbölésére, valami menübeállítás esetleg? Az nonszensz, hogy minden használat után, ha 1-2 napig nem fotózom ki kelljen szedegetni az akksikat.

• barbaron99

tag

válasz k!nG #3061 üzenetére

De a két 50 1.8 közül melyik a szebb rajzolatú a D, vagy a G? 7100-hoz gondolkodom rajta. Építési minőségre gondolom a G jobb, de egyebek tekintetében?

• barbaron99

tag

Több fórumon is olvastam, hogy többeknek is meggyűlt a baja a nagyobb Samsung memóriakártyákkal D7100-nál. Nekem mindkét foglalatban egy Samsung 16 GB PRO (Class 10, UHS-1) van és sztem nagyon dúrván gyors, nem hinném, hogy csak 20-25MB, lenne, inkább 45-nek tűnik. Segítsetek, hogy tudom megmérni, hogy mennyire van kihasználva. Leírom nektek a mért eredményeket.

Más.. Szeretnék közeli dolgokat makrózni, 30-70mm-en. Hogy járok jobban, veszek egy amúgy is sokmindenre elégséges TAMRON (Nikon II) AF SP 28-75 mm f/2.8 XR Di LD obit, vagy tehetek fel közgyűrűt 50mm 1.8-ra is? Mindkét obi közelpontja 30cm körül alakul. Ezt meddig lehetne még használható mértékben közgyűrűvel változtatni? Erre a szettre gondoltam: DÖRR 323003 (Nikon AF+AI) közgyűrű sor 13/21/31 (fém) Azt mondta egy fotós ismerősöm, hogy ezt ajánlja nikonra, mert az olcsók nem tudnak AF-et, de AI-t meg állítólag ezen kívül egyik gyűrű sem a piacon.

Nem feltétlen szeretném magam közgyűrű vétele helyett a hasonló árú NIKON Nikkor AF-S 40 mm f/2.8G ED Micro DX (52 mm) obi megvételére korlátozni, mert a közgyűrű később még jó lehet más obival is. Mennyi egy ilyen közgyűrű fényvesztesége kb százalékban, ha egy ilyen f/2.8 Tami elé tenném? A Tami általános célokra kell, de ha tudnék vele makrózni is, akkor a 18-105 keveset lenne a gépen, amég nincs pénz 12-24 -re, addig nem adom el, mert a 28-as induló sokszor elégtelen lenne.

Azt is szeretném megtudni, hogy az SB-700 vakú megéri az árát, vagy általános célokra a 3rd party vakuk is megteszik jóval olcsóbban? Nem kellene igazából a slave funkció nekem. Ezekkel az SB-900, 910 utánzatokkal első sorban, van tapasztalatok valamelyikkel? Meike MK900 ; Meike MK950 ; Triopo TR-980N, más esetleg? SB-400-at nem vennék semmiképpen.

Meike portrémarkolat akksi merülési probléma egyszer csak magától megszűnt..

Várom szíves segítségetek, javaslataitok.

• barbaron99

tag

válasz Horbal #3220 üzenetére

Köszi a sok választ és instrukciót. A közgyűrűkről akkor leteszek inkább, mert bogarakat virágokat úgy hallottam 90mm alatt felesleges fotózni, olyan 1.4 - 2.8 közötti lencsém meg nem mostanában lesz, ha ekkora fényveszteséget okoznak a gyűrűk. Szerinted a szűrőmenetre feltehető makró előtétekből van ami használható esetleg? Ha találnék egy jó SB-600-at, bár kevesen kínálnak, az mennyiben lenne hátrányos a 700-hoz mérten?

• barbaron99

tag

Több fórumon is olvastam, hogy többeknek is meggyűlt a baja a nagyobb Samsung memóriakártyákkal D7100-nál. Nekem mindkét foglalatban egy Samsung 16 GB PRO (Class 10, UHS-I) van. Segítsetek, hogy tudom megmérni, hogy mennyire van kihasználva. Leírom nektek a mért eredményeket. Nem a kártya nem tudja, ami rá van írva (azt már elsők között teszteltem USB3 host - USB 3 kártyaolvasóval) hanem a gép nem írja annyival, amit a kártya tud. Állítólag más UHS-I Sandisk, Kingston esetén is előfordult ilyen tünet, de elenyésző. Erre a típusra sokan panaszkodnak. Én meg nem értem, hogy mérhetném le hittelesen. Esetleg 20 db RAW-ot kéne lőni egy formázott kártyára, végtelenített sorozatban és a zár hangját rögzítve mikrofonnal visszanézni és visszaszorozni. VAn más egyszerűbb módszer? Egyébként nem értem miért nincs egy egyszerű sebesség teszter menü a fényképezőkbe, ami kiadna egy mbps-t, nem lenne nagy feature. Továbbra is várom az instrukciókat. Továbbá ezúton köszönöm az egyéb kérdésekre küldött javaslatokat!

• barbaron99

tag

sziasztok,

Eladó egy Meike gyártmányú MB-D15 portrémarkolat D7100-hoz. Hibátlan, karc és sérülés mentes, eredeti csomagolásában, összes tartozékával. eBay-en vettem Angliából, postával együttesen 16.500-ért.

Alkalmi vétel, ennek megfelelően irányár mindössze 11.000 huf
    Írj PÜ-t, ha érdekel!

Megtekinthető / kipróbálható Budán (ma délután) ; valamint Székesfehérváron, vagy a Velencei tó környékén (csütörtöktől)

Azért vált eladóvá, mert azt hittem róla, hogy rossz (nem érintkezett rendesen, hol ment, hol nem) holott csak én voltam béna, többek között nem húztam meg rendesen az állványmenetet és így nem minden érintkező láb tudott csatlakozni. Mire rájöttem az alapvető hülyeségemre, már megvettem a méregdrága gyári markolatot. Az eszköz kifogástalan, minden funkciógomb stabilan működik. Az eredeti Nikon markolattal ugyanez a helyzet, hogy csak csutkára húzott menetnél működik jól, ezért így utólag most már biztosan állíthatom, hogy ez nem az utángyártott hibája, hiányossága.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés