Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A firmware-ek jók. Nem kellene, hogy csinálja. Enyém tavaly tavasszal meg nem kapcsolt ki, de az fizikailag hibás bekapcsológomb volt, gariban cserélték és kész. Sztem memóriakártya lesz. Bár ezek hiába márkák, akár szürke is lehet (nem feltételezem, de benne van) illetve szimplán MÉGSEM szereti a géped. Kártyák megmozgatása, kontaktok, stb.. gondolom megtörtént, rendben vannak, bla bla. Tehát az alapok.
Az eddigi használat alatt nekem is volt 2x ilyen, de türelmesen várva egyszercsak kialszik a zöld lámpa és kiírja az adatot a kártyára. Valami a D800 memóriakártya kezelő interfész és a kártyák között tojik be ilyenkor, ha legkésőbbi firmware-ed van (márpedig az), érdemes márkát váltani.
Én már egy ideje 32G-s Silicon Power CF-et használok (ezt a típust konkrétan) és szuper, még 1x sem volt ilyen kiakadásom azóta.
SD slot-ban egy 32-es Samsung SDXC van, UHS-I-es.
Sztem próbáld meg más kártyamárkákkal is. A jelenséget én is tapasztaltam, csak nem a fentebbi kártyákkal (Sandiskem sosem volt, jók, de sosem volt).
Timelapse-ra vettem amúgy két olcsó 64-es SD-t, ilyen halál tré vackok, apróért. Na ott beakadt egyszer a gép és nem szimplán lassan írta ki a képet, hanem totál megállt, ahogy írod is. Linuxból ledúrtam mindkét kártyát DD-vel, újraformáztam őket és mire vittem a hegyekbe, már jó volt (persze így is benne lehet, hogy ismét kiakad velük, de nem tette, fagypontig lőtte a képeket éjjel az égboltról)
Biztosan van a jelenségnek fizikai-elektronikai-informatikai magyarázata is, de annyira bonyolult sztem, hogy kevesen látnak ebbe bele, vagy ásnak le olyan mélyre. Szimplán ilyenkor azt kell mondani, hogy "nem szereti ezt a kártyát" és kész.
És ez nem azt jelenti, hogy nem szereti a Sandisk-et, hanem, hogy AZT a kártyát nem szereti, amit használsz. Olyan ez is mint a TV ipar: hiába Samsung egy tv, még azonos modellen belül is egyikbe maga a Samsung gyárt panelt, másikba az LG, harmadikba a Toshiba aztán ki tudja, melyiket kapod a Media-ban. Azonos kártyamárkán és szérián belül is lehetnek kontrollerbeli változtatások, hogy a kártyára milyen memóriavezérlő és chip kerül, stb.. egyszerűen próbálj ki ha teheted hosszabb távra másik kártyát vele és ha bevált, örülés. A szerviz nemigen fog tudni mondani erre okosat, a Nikon meg aztán főleg nem, örülhetsz, ha egy rutinvizsgálatot végrehajtanak az érintkezőkön, elektronikán,..
-
törölt tag
Nézd, nekem nem jött elő egyszer sem, nem hazudok, miután kártyát cseréltem. Sejtettem akkoriban, hogy ez firmware lesz, akár a legfrissebb van benne, akár nem, de érdemes 1-2 másik kártyatípust megnézni vele. Csak elkezdeni használni, attól még zsebedben lehet a Sandisk.
Ropira meg +1 és majd jól kifaggatom, honnan lehet szerezni olyan füncsi kis 1000-eseket Nem mintha kéne, de sosem árt, igaz ?
-
törölt tag
-
törölt tag
Benne vagyok, csak próbáld ki. Atok-nál bevált a Transcend, nálam a Silicon Power, nézz meg Te is egy másik márkát, mit veszíthetsz ? (Pár ezret az új és a használt ára között, na bumm). Arra érdemes sztem ügyelni, hogy az SD-re ne írj a "megfigyelési időszak" alatt, mert ő is beleszólhat, ugyebár két kártyánk van..
Tehát ha úgy használod a géped, hogy mindkettőre ír (tökmindegy, NEF-et vagy JPEG-et), akkor bonyolódik a dolog, mert immár 2 kártyára kell tippelned, melyik akasztja ki a gépet. Overflow módban próbáld (hacsak nem esküvőzöl, stb) és szimplán először kb. 1 hónap CF használat után már látni fogod, az új CF karira mit mond a gép. Aztán ha tutira akarsz menni, hasonlót megjátszol az SD-vel is (csak azt használod és CF-re Overflow).
Ha vegyesbe lősz mindkettőre képet és a gép kiakad, vakarhatod a fejed, melyiket nem szereti. Ha pedig mindkettőt cseréled azonnal, lehet, hogy az egyikük jó volt Sandisk létére, csak a másik nem, illetve az is lehet, hogy a két újból az egyiket nem szereti és ugyanúgy ki-ki fagy néha.
Tehát vegytisztán tesztelj, 1 kártya használatával (a másik benne backup-nak).
-
*Ropi*
félisten
Silicon Powert nem ajánlom: nagyon sok köztük a hibás darab. Nem egyet hoztak adatmentésre (ha meghal akkor nagyon meghal: általában a flash memória hal meg bennük, tehát adat már nem menthető), meg nekem is van 4 db 8 GB-os, amit kapásból cseréltetnem kellett garanciában mert nem hozták a papírformát. Csak azért hagytam meg őket, hogy legyen valami vésztartalék, ha a 64 GB-os kártyák beteltek.
(#11958) Mercutio_: Nem, jobb. Sokkal.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Szerintem azután vegyél új kártyákat, miután kiadták a javított firmware-t! Akkor egyértelmű lesz, hogy valami működik vagy nem, a neten érdemes körbenézni előtte, hogy mások mit írnak. A hiba jellegéből adódóan most nem akarok semmit mondani, mert lehet pont az nem fog tetszeni a vázadnak.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
aleister
veterán
Én több, mint egy éve használok Silicon Power 16GB x400 CF-et a D800-hoz. Sosem volt vele gond. Az SP egyébként is nagynevű memóriagyártó cég. Európában valamiért kevésbé terjedt el.
Ha esetleg fenntartásod van az SP-vel szemben, akkor meg Transcend.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Szívesen!
Egyébként mindig is fennállt ez a hibajelenség, vagy csak egy ideje? Csak CF vagy SD kártya esetén is? Ha csak az előbbi, akkor érdemes lenne nagyítóval, erős fény mellett megnézned a váz kártya érintkezőit. Átfújni sűrített levegővel, esetleg kicsit áttörölni az érintkezősort némi tiszta-szesszel.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest