Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
A`rpi
addikt
válasz AVhelper #26981 üzenetére
Nincsenek kőbe vésve a fentebbi témák.
Ha te kifejezetten szeretnél írni a LCOS vetítőkről, áldásom rá.
Ár érték arányban "best buy" kérdés most is el van dőlve,
különösebben nem kell magyarázni.
Arról nem is beszélve, több ársávot is meg lehet jelölni.
És egyáltalán nem kötelező egy modellről kijelenteni hogy ez a no1.Nevem melletti "rang" egyáltalán nincs összefüggésben azzal hogy én ide írok.
Nem vagyok a téma szakértője, csak kedvelem a témát, pusztán azért írok ide. -
A`rpi
addikt
Lehet előbb gyorsan írtam le és azért nem sikerült elolvasnod.
Leírom lassabban:
Nem vagyok a téma szakértője, továbbá a fentebbiek nincsenek kőbe vésve.Izzókról is lehet írni semmi kivetnivalót nem látok benne.
Csakhogy, projektorhoz fix az izzó. Így ennek megfelelően túl nagy mozgástér ebből a szempontból nincs ha meglévő projektorba kell izzó. Működési elv tekintetében egészen biztos. Minőségben már annál inkább de ez megint egy más kérdés.Ez is egy megközelítés ha valaki fényforrás tulajdonságait megismerve szeretne vásárolni egy vetítőt.
Ezt elismerem.(#26991) Dexar007
Ennyi erővel egy google.comos hivatkozás is bőven elég lenne az összefoglalóba.Egy valamire való téma-összefoglaló ennél több, minthogy ilyen száraz külföldi fórumot linkeljünk. (Szerintem.)
Más kérdés erről nem én fogok dönteni, mivel nem én vagyok a topik gazdája.
Én csak egy lelkes felhazsnáló vagyok.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
Összefoglaló azoknak van akik idetévednek, és szeretnének valamit kezdeni.
A fórumozó lehet egy potenciális vásároló, de lehet egy érdeklődő is.
Az összefoglaló egy objektív márkafüggetlen írás lesz,
nem a hasznon szerzés a cél.Mivel ebben sem a topikgazdának sem nekem
semmi érdekelésem nincs és nem is lesz.Valóban több oldalt lehetne írni minden fentebbi témáról.
Röviden pár mondatban célszerű leírni, akár a videó linkelése mellett. Nem doktori disszertáció kell ide, egy könnyen emészthető laza írás, minden egy felületen. Akit jobban érdekel az vagy kérdez, vagy jobban beleássa magát.
Szóval ez a fórumkivonat részben az itteni közösség tudásának egy részét fogja majd remélhetőleg tükrözni, amit egy hozzászólásban elolvashat bárki.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
Ha például egy iskolában egyszerre ég ki 3 projektor, az egyikben 1200 óra van, a másikban 1800 a harmadikban meg a duplája és egy napon égnek ki,ráadásul mindhárom különböző típus, akkor már egy ott dolgozó technikus is elkezdi vakarni a fejét, hogy azért ez csak nem lehetett véletlen.
Jelen esetben erre van itt a legkevésbé igény.
De tényleg nem szeretném a témát firtatni.Annyi derült ki számomra, te nem segítesz az összefoglaló készítésében,
és különben sem használnád.Más pont ennek a vélemények a szöges ellentéte.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Kiskopika #27220 üzenetére
1-1,5m, lehet kapni hosszabb kiszerelésben, vagy akár méretre is készíthetsz magadnak szerelhető tápkábelt.
-
A`rpi
addikt
Én valahova felrögzítenék egy jobb tv vagy monitortartót.
Nem gondolom hogy a plafonra való vetítés életképes lenne.
Kényelmi szempontból... -
A`rpi
addikt
válasz DoItYourself #28355 üzenetére
Pedig több megoldás is lehetséges.
Most csak hirtelen egy ötlet (nem a legjobb, de tuti működik
Fogsz egy régi vodeómagnót, amin van TV bemenet, ezeknek szokott lenni kompones, vagy kompozit kimenete, ezt már lehet is átalakítani akár HDMI-re is.Egy kis guglizás után: analog tv tuner with hdmi output
Szóval létező termék.
-
A`rpi
addikt
válasz DoItYourself #28358 üzenetére
Ha kábel TV hez kell akkor az analóg is lehet.
Vagy a mindig TV-s megoldás is jó, ha digitális antenna van. -
A`rpi
addikt
válasz Pro Koryak #28950 üzenetére
Otthoni körülmények között ilyen drága vetítőt szétszedni botorság.
-
A`rpi
addikt
válasz Jamesch #29226 üzenetére
Ha a kábellel összekötés megoldott, és a PC ről játszol le, abban az esetben WIN7 alól ki tudod választani milyen kimeneten szóljon meg a hang.
Vezeték nélküli átvitellel nincsen tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz Jamesch #29230 üzenetére
VGA (D-sub) esetén is megoldható hogy a az erősítőd szóljon a PC hangszórók helyett.
Átlagos média lejátszóval (VLC, Windows Media Player, stb.)
Amúgy szerintem neked egy tisztességes "hardveres" média lejátszóra lenne szükséged, aminek van alternatív hangkimenete ami mehetne az erősítődbe.
-
A`rpi
addikt
Azért jegyeztem csak meg, mert működési elvek alapján soroltad be a tévéket, Plazva, LCD, LED, utóbbi pedig ha szigorúan nézzük gyakorlatilag ugyanaz. Mégis lehet úgy értelmezni a hozzászólásodat hogy ez egy külön kategória, nyilván erről most szó nincsen, csupán picit próbáltam "szakmázi".
Részemről OFF vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- GoGEN BPS 738 fekete 160W party hangszóró féláron eladó
- LG 77" G2 OLED EVO 4K HDR SMART 120HZ GAMING TV / GALERIA DESIGN!
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest