Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
válasz kalozhun100 #65825 üzenetére
Szia!
A helyedben még nem váltanék és szerintem még évekig elég lesz a 4670k (főleg ha meg van kicsit húzva). Kivétel, ha valamilyen cpu igényes programhoz kéne.
Üdv,
K. -
kristof123
őstag
válasz kalozhun100 #65827 üzenetére
Szerintem már alapon is kihajtja. (:
A legegyszerűbb az, ha megnézed alapon hogy megy a játék és elkezded emelve is megnézni (pl.: 4, 4.2, 4.4 Ghz-en). De szerintem nem lesz nagy különbség, ha játékról van szó, mert ott még mindig a vga dominál.
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
Kedves nyulnyulu!
Nem rosszak az FX processzorok, de nem mai darabok már. A játékok még mindig csak 1-2 magot terhelnek (van pár kivétel), így az intel itt is előnyben van, mert egy szálon erősebb az Fx-nél.
Szorzózáras intel alá a legfapadosabb alaplap is elég a gyári hűtővel, ezért körülbelül egy árkategóriába soroljuk az FX 8xxx, 9xxx processzorokkal.
Melegedésről meg annyit ejtenék meg, hogy ezek a processzorok 80°C-nál sem vágják hanyatt magukat, így ez nem mérvadó (szorzózáras cpu-k stock coolerrel sem érik el játékok alatt a ~70°C-ot...).Az árkülönbözet mostanság főleg azért van (1151 -> DDR4), mert az intel a processzor piacon jóformán monopol helyzetbe került.
Üdv,
K.[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Új gép építésébe szeretnék belefogni (jelenlegi az adatlapomon). Most procit, lapot, ramot, ssd-t és tápot szeretnék cserélni.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?)
Játék és általános felhasználás. Multiplayer és singleplayer játékok egyaránt. Újabb játékokkal csak szökőévente szoktam játszani, inkább CSGO 1280x960 felbontás, League of Legends 1080p, Stellaris 1080p, ezekkel heti szinten.2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Adatlapomon van a jelenlegi gépem. VGA az éven marad még, a monitort (1080p, 144 Hz) még pár évig nem fogom cserélni, táp és alaplap cserés lesz.3. Mennyi pénzt szánsz rá?
~60-70k, indokolt esetben többet.4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Mivel több alkatrészt veszek egyben így inkább új.5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
A mostani konfiguráció is húzva van, így nem zárkózom el tőle.A jelenlegi árakat tekintve, kacsingatok az AMD felé. Ryzen 3600 és 3600x-et néztem ki. Megéri a 3600x azt a ~15k-t amivel többe kerül?
Sajnos az Intel 10600k-t kicsit drágállom. Nem érzem azt, hogy megérné a felárat (ráadásul a Z-s alaplapok is 40k+nál indulnak). Jól látom?Köszönöm a válaszokat!
Üdv,
K.[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz VirsLee #91418 üzenetére
Köszi a választ!
" Azonban tegyük hozzá, hogy a GTX970 egy óriási limitáló tényező a rendszerben nálad. Kb. mindegy milyen új procit teszel mellé, az a kártya limitálni fog még egy 3300X-et is, ami 4 mag 8 szál."
Egyelőre nem baj, a 3600 bírjon ki 1-2 VGA váltást akkor jó lesz. (: -
kristof123
őstag
válasz szabolcs1975 #91427 üzenetére
Igazából 90%-ban multizom. A stellaris az a játék amivel szoktam single-ben is játszani, vagy ha kijön valami új játék ami érdekel.
A mostani procimat 7 éve vettem, szóval a ryzennel is legalább 5 évre tervezek. Ezért inkább veszek erősebbet, ami később is ki tud majd szolgálni. -
kristof123
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A válaszaitok eléggé elgondolkoztatott és úgy döntöttem, hogy várok még a cserével. Ha a következő VGA-val nem birkózik meg a procim, akkor majd jelentkezem megint. (:
-
kristof123
őstag
Sziasztok,
Újra itt!
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Játék. CS:GO, LOL, Path of Exile, Stellaris.
Újabb játékok kipróbálás szintem (legutóbb ilyen 2 éve volt...).2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Adatlapomon minden alkatrész.
Tervezett alaplap: MSI MAG B460 Tomahawk, ha intel. MSI B450 Tomahawk Max, ha AMD (egyelőre ők vannak tervben). Plusz DDR4 ram.3. Mennyi pénzt szánsz rá?
~70k4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Új.5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Ha lehetőség van rá, akkor igen.Ryzen 5 3600 és Intel 10400f-et nézegettem, ezek árban elég közel vannak lappal+rammal. Alaplappal együtt (ha a ram ugyan az) a két konfig között ~10k különbség lenne az Intel javára.
A 10600k már több mint 40k-val lenne több (egy normális lappal), így az kiesik.Őszintén a 3600 szinpatikusabb a szorzózármentessége miatt, szerintem úgy megérné a felárat. Mit gondoltok?
Köszi a válaszokat!
Üdv,
K. -
kristof123
őstag
Sziasztok,
Szeretném cserélni jelenlegi Ryzen 5 3600 processzoromat.
1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
Leginkább Black Desert Online-ra lenne használva (+ Counter Strike 2 és Stellaris).2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
MSI B450 Tomahawk Max II
Noctua NH-D14
CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3000MHz CL15
be quiet! Pure Power 11 500W
Corsair Carbide Series 300R
RTX 4060
1080p 144Hz3. Mennyi pénzt szánsz rá?
5600 és 5700X között gondolkodom, de ha van értelme akkor szánok rá többet is.4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Újat szeretnék.5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
Igen, de csak minimálisan.Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
K.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel