Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
perovics
csendes tag
válasz Qtya123 #100499 üzenetére
A Gigabyte Aorus AD27QD és a LG 27GL850 összehasonlításhoz még hozzátenném, hogy :
1. Gigabyte csak Displayport 1.2, vagyis nem megy a 144Hz 10 biten, csak 120 Hz. Majd az utódmodell (Gigabyte Aorus FI27Q) fogja ezt tudni, de azt még csak most jelentették be nyáron, simán lehet még fél év, mire kapható lesz.
2. Az LG picivel nagyobb színteret tud, de kicsi a különbség. Tekintve, hogy a Gigabyte is nagyon jó ezen a téren, ez szerintem nem döntő különbség.
3. Gigabyte tud Black Frame Insertion-t, ami hasznos, mert csökkenti a motion blur-t, de ennek azért vannak korlátai:
- csökkenti a fényerőt
- nem megy együtt G-Sync-el vagy FreeSync-el, fixre kell (120Hz vagy 144Hz) tenni a frissítési frekvenciát
- akkor hasznos igazán, ha pl. 144Hz-es panelen csak 60Hz-en frissül a kép, mert a videókártya nem bírja gyorsabban. Ha rendesen 120 fps átlagot nyom a videókártya, akkor nem segít sokat. Erről többet itt.Én mindent összevetve az LG-t venném, ami ugyan már árulnak, és szerencséseknek sikerült is venni, de most éppen nem kapható. Még amazonon sincs, Ny-Európában nov.4-re igérnek készletet. Így lehet, hogy kénytelen leszek a Gigabyte-t venni, mert nem akarok még két hónapot várni.
-
perovics
csendes tag
válasz Kicsimix #100615 üzenetére
Szuper, ez jó hír. Mondjuk alza sem mondja, hogy van, hanem hogy "Kérés esetén 4 napon belül megrendeljük". Ez még lehet hosszabb várakozás. Mindenesetre jó az irány.
Ha megrendelem, és nem hozzák, és máshol hamarabb lesz raktáron, akkor vissza lehet mondani a megrendelést? -
perovics
csendes tag
válasz Kicsimix #100613 üzenetére
Megrendeltem a 27" LG 27GL850-B-t. 163 ezer.
Ezt írták a visszaigazolásban: "Megrendelése raktárba érkezésének becsült ideje: 2019.09.26. "
Kíváncsian várom. -
-
perovics
csendes tag
válasz Kicsimix #100648 üzenetére
Megírom majd. Veszek hozzá egy 2070 Supert, nagy előrelépés lesz a mostani DELL2713HM és 1070-hez. A Dell2713HM jó monitor munkára, de játékra lassú, és mostanában a gyerekek rávettek egy kis FPS játékra is. Persze 50 évesen a reflexeim nem a régiek, de sokszor úgy lőnek le, hogy nem is látom még az ellent. Az LG 27GL850-B kb. 30ms-al fog gyorsabban reagálni a kisebb késleltetés és a nagyobb frekvencia miatt.
-
perovics
csendes tag
Az LG 27GL850-B paneljével bejelentett a Visio egy új monitort: ELITE XG270QG. Annyival lesz jobb, hogy 165HZ-et és ULMB-t (Ultra Low Motion Blur) is ígérnek. Usában novemberben jön, LG-nél 100 dollárral drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
perovics
csendes tag
-
perovics
csendes tag
válasz AsakuraDave #100934 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is megjött az LG27GL850-B. Eddig DELL U2713HM-em volt, ami egy nagyon pöpec monitor, de csak 60Hz-es, egyedül emiatt vettem újat.
1. BLB/IPS glow - jobb, mint a Dell, de azért látszik. Nekem ez teljesen jó.
AsakuraDave - sajnos ez az IPS technológia sajátja, hacsak nem egy rossz példányt fogtál ki, és zavar, akkor neked az IPS nem barátod. Egyébként sok függ attól, hogy mennyire világos helységben használod. Nekem a nappaliban általában van fény. Sötét helységbe a VA panelt szokták ajánlani (pl. rtings.com oldal), annak sokkal nagyobb a kontrasztja és a min. bevilágítás is kisebb. Vannak egész jó VA gémer monitorok is állítólag, nekem még nem volt.
2. Tetszik a 144Hz, rögtön érezni, pl. az egérkurzor szokatlanul simán megy. Játékban is jó, nincs tearing a VRR miatt és sokkal folyamatosabb a mozgás.
3. Színek - talán kicsit jobb, mint a Dell, de véleményes. Mindkettő kalibrálva van. Én sRGB módra kalibráltattam, de lehet, hogy Game1 módra kellett volna, mert nagyobb színteret használ.
A Dell után furcsa, hogy nem lehet oldalra forgatni, de szerencsére minden mást lehet: magasság, billentyű döntés előre-hátra, állóra forgatás.
Most mindkét monitor együtt megy, egy darabig kiraktam mindkét monitorra ugyanazt a jelet, és így vizsgáltam őket chrome, filmnézés, képek nézegetése közben. Így nincs nagy különbség, de ilyenkor az LG is 60Hz-en megy. -
perovics
csendes tag
válasz AsakuraDave #100943 üzenetére
A 10 bit nem árt a kalibrációnak. 8-10 bit különbséget olyan tesztképen látni, ahol nagyon finom átmenet van egyik szinből a másikba. 10 biten már nincsen semmi sávosodás.
A kalibrálás (és a kép) szempontjából sokkal fontosabb, hogy milyen mode-ban járatod a monitort (Gamer1,Gamer2,FPS,RTS,Vivid,Reader,HDR Effect, sRGB). Gyárilag Gamer1-en van, ez széles színtartomány, és minden állítható. Sajnos a többiről semmi leírást sem találtam, de nagyon más képet adnak. A kalibráció csak sRGB-ben fejti ki hatását. Persze érthető, mert a weben általában ezt a színteret használják. A széles színtérnél a színek nem lesznek helyesek, csak ha profi workflow-ban DCI-P+ vagy Rec.2020 színtérben dolgozol, de akkor nem ilyen monitort használsz :).Mondjuk a széles színtér ettől még jól nézhet ki, még ha nem is színhelyes.
Csináltam egy képet teljesen sötét szobában. D750 DSLR gép, 4000 ISO, F4,1/40. A képen az EISO monitor teszt van. Bal oldalt régi DELL, jobb LG.
Szerintem a fényképek nem adják ezt vissza, mert nagyon számít, hogy a szemed mennyire szokott hozzá a sötétséghez. Normál tartalomnál (web,office programok stb) nem látható.Én egyedül szélessávú filmek nézésénél látom, mert ott alul-felül fekete sáv van. De ott is csak akkor feltűnő, ha a filmben sötét jelenet van.[ Szerkesztve ]
-
perovics
csendes tag
válasz vaguny #100962 üzenetére
Igen, reggel siettem és lőttem gyorsan egy fotót, valóban nem látszik rajta glow. Azóta kicsit gondolkodtam, és szerintem ennek a fotózásnak nincs értelme, a különböző gépekkel és beállításokkal lőtt fotók nem összehasonlíthatók. Az én képemen azért nem látszik, mert automatán lőttem, és mivel a kis fehér négyzetek az EISO tesztes képen adtak elég fényt, ezért úgy állította be a zárat és az ISO-t, hogy a fehér négyzetek ne legyenek túlexponálva. Teljesen sötét képernyőt kellene fényképeznem, de akkor is tudnék olyan képet csinálni, amin nem látszik semmi, és olyat is, amire azt mondod, hogy hű de vacak ez a monitor.
AsakuraDave, látom tanácstalan vagy, Budapesten 12.kerületben lakom, ha gondolod eljöhetsz megnézni, vagy ha elhozod a monitorod, akkor egymás mellett is megnézhetjük a monitorokat. Ha érdekel írj privátba.
De mondom, IPS-től nem várj olyan feketét, mint ami egy OLED monitoron van. Egyébként kétféle oka van:
- IPS glow/szürkeség: ez a technológiából adódik, mert a háttérvilágító LED-ek mindig égnek, a fekete színt a monitor úgy próbálja előállítani, hogy a kristályokat olyan helyzetbe hozza, ami elzárja a fényt. De ez az elzárás nem tökéletes, ezért nem lesz a fekete sem teljesen fekete. Ez szerintem minden panelen ilyen, ebből nem lehet jobbat/rosszabbat kifogni (egy gyártó egy adott panelén belül).
- Blacklight bleed/oldalbevilágítás: a legtöbb monitornak a éleinél vannak LED-ek, amik befele világítanak. Ez a fény nem jó rögzítés esetén bevilágít, főleg ha nem szemből, hanem oldalról nézed. Ha a monitor közepén ülsz, akkor máris kicsit szögből látod a széleket, és látható lehet a bevilágítás. Ha a fejed a széllel egyvonalba viszed, akkor eltűnik. Na ez viszont változhat azonos típusú monitorok között is, van jobb/roszabb példány.
Az LG nem ilyen, de vannak ún. FALD (“Full Array Local Dimming”) monitorok, ahol nem a széleken vannak a ledek, hanem a kép mögött, ráadásul ezeket külön-külön lehet vezérelni. Van 384,512 stb zónás monitor. Itt ha egy zónán fekete a kép, akkor kikapcsolja a ledet azon a zónán, és tökéletes fekete lesz a kép. A gond az, hogy egy átlag képen a fekete részek nem illeszketnek a zónákhoz, ezért a sötét-világos részek határán lesz egy világosabb zóna...Ráadásul ezek a monitorok jó drágák is. -
perovics
csendes tag
válasz lajosx #117952 üzenetére
Igen, van átalakító, én a laptopomhoz használtam ilyet. A 2-3 ezerért vehető átalakítók viszont csak 1080p felbontásig mennek, nagyobb felbontáshoz aktív átalakító kell, ami már 15 ezer felett van.
A Te DP-HDMI kábelleddel is elvileg menni kéne, próbáld meg újra bedugni, hátha érintkezési hiba volt. Próbáld ki a hdmi kimenetedet, hogy megy-e másik monitorral. -
perovics
csendes tag
32-es 4K IPS monitort keresek főleg programozásra, néha kis játék vagy filmnézés. 60 Hz elég, nem is igen vannak még 144Hz-esek ebben a kategóriában, de Freesync azért jó lenne.
Ezeket találtam:
BenQ PD3280U - 305 ezer - jók a tesztek róla, de nincs magasságállítás https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew3280u/
LG 32UL950-W - 430 ezer - ez még jobb, de félek a PWM-től és persze drágább is
Tudtok esetleg mást ajánlani?
BenQ PD3280U-ről mi a tapasztalat? -
perovics
csendes tag
válasz lajosx #117955 üzenetére
Choosing a DisplayPort to HDMI Cable
One thing to keep in mind is that cables will not be bidirectional. You may find bidirectional adapters, but DisplayPort to HDMI cables will only carry signals in one direction.Igen, ez lehet a gond. De miért nem használod a hdmi-hdmi kábelt, ha van hdmi bemenet a monitoron?
-
perovics
csendes tag
válasz lajosx #117957 üzenetére
A Displayport -> hdmi átalakítók 2-3 ezerért kaphatók, de ezek isegyirányúak. A hdmi -> DP átalakítók aktívak, ezért jóval drágábbak, pl. ez 20 ezer. Legolcsóbb Displayport kimenetes videókártya 40 ezer. Esetleg használtan kapsz olcsóbban. A legolcsóbb átdugogatni a kábelt....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen notebookot vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest