Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
waveson
tag
Kisbalazs: bár nem tudtam maradéktalanul értelmezni a táblázatot...eszerint a sensirának minden értéke rosszabb mint az Amberé?(GWH12YC). Jó azt tudom hogy az amber elég jó.
Más: ide Budapest kellos kozepere...erdemes egyaltalan Amber Royalon gondolkozni vagy jobban jar az ember egy sima Amberrel? Futesre is gondoltam ha baj lenne a cirkóval, de nagy hidegekre (kivéve 2018) nem emlémszem. Vagy a 4ből a központi elosztóhelyiségben (nappali ) inkább egy Amber Royal mert az kifűti simán -15ben is? -
waveson
tag
Jode banyek a hang az egy dolog a 200 kozul. Mondjuk fontos
-
waveson
tag
Sziasztok!
Azt mondják a GWH12YD Gree Amber Royal 3.5Kw fűtésnél 500W alá nem tud menni. Ez mennyire probléma?
Illetve hűtésnél mennyire tud leszabályozni, azt valaki mérte már esetleg?? -
waveson
tag
Épp írni akartam neked privit. De megelőztél!!!
Szimpi ez az Amber Royal nekem. Nem gáz hogy kikapcsolgat fűtésnél átmeneti időben? Akármilyen szempontból is? A belső venti is lekapcsol (gondolom a külső is, a kültérié)?
Hűtésnél a 200-300W leszabályozás az teljesen oké kell legyen, mivel ezt a gépet 40nm körül ajánlják, aki berakja 20nm-be az úgymond, az eléggé túllő a célon ezzel a monstrummal. -
waveson
tag
Hát ezt nem hiszitek el. Meg én sem. Gyermekemmel el kellett ugrani egy orvosi rendelőbe. Tele volt az egész splitklímákkal így amíg vártunk meghallgattam párat. És teljesen leharcolt engem amit hallottam. Volt egy daikin sensira az újabb, ami leddel jelzi hogy mit csinál, nem ftxf hanem ftxc35c. Katasztrófális hangja volt. Lüktetve pulzávla szörnyű hangja volt ahogy lökdöste a levegőt, 5 méterről azonnal kiszúrtam ahogy beléptem a rendelőbe atyaisten mi ez az orkán. Vele szemben meg ott volt egy cooper hunter, teljesen némán tolta a hideget ilyen szörnyű hangot mint ez a daikin még sosem hallottam, megjegyzem ez az első lakossági célú daikin amit hallottam így testközelből. Ugye azzal csak valami nagy baj volt? Lehetett vagy 1-2 éves Samsung, CH, Panasonic, mind 0 hanggal. Egyedül a Daikin volt ami zajongott de istentelenül, az én 20 éves Regal (noname?) Onoffom százszor kulturáltabb. És ugye daikint terveztem venni, hát most nem tudom ezek után, hogy ez mi a fene volt ????!!!!!!
-
waveson
tag
Nem flamet akartam indítani. Ezzel biztosan volt valami baj, baromira idegesítő volt. 1 másodpercenként lüktetve fújtatva tolta a levegőt. Teljesen készen volt És a legjobb, hogy elképzelni nem tudom "mi lehet" az amitől egy klímának ilyen hangja van.
-
waveson
tag
válasz ggeleven #47846 üzenetére
Arukereson olvassatok el mit írnak a Würpúl klímákról (Whirlpool 312L stb). Hogy ilyen jó hogy ilyen jó! Aki nem foglalkozik a témával, mit vesz észre? Tolja a hideg levegőt, hát ez bajnok.
Aki meg tudja a dB értékeket, SEER SCOP, -10ben mit művel, -15ben, az meg egy Gree Amberre is képes úgy néz ni hogy jajj haggyadmá' az trágya..
Láttam 500ezres etherea nordicra is flegmázni már embert. Szóval egyetértek veled, hagyni kell hogy örüljön mindenki a sajátjának, mondjuk aki a kínait szereti nemkéne fikáznia a japánt, és fordítva sem. Én Japán dolgot max azért ajánlok, mert tudom hogy teljesen más mentalitásuk van, míg egy Németnél szériahibánál jóvan hívjuk vissza vagy nem így jártak majd vesznek újat, addig egy Japán ha hibázik, az ereit vagdossa szégyenében.......!!!!!!!! Nem véletlenül van az, hogy komolyabb helyeken én még soha nem láttam csak Japán klímát. Na autóra ugyanez már nem mondható el. -
waveson
tag
jaja. Tegyünk pontot a végére. Mindenki azt vesz amit akar. Ne sz*rozzuk a másikat. Én szerintem ezek mind elég jó gépek. Csak mivel fűtésre is akarjuk használni sokan, meg persze legyen csendes is, így a helyzet pillanatok alatt csúnyán bonyolulttá válik. Én is teljesen össze vagyok zavarodva. Azzal nincs bajom, azt tudom hogy ha japánt veszek, és nincs balszerencsém, besz*rni nem fog egyhamar. Ez oké. Ahogy azt is tudom, hogy ugyanannyi pénzért veszek egy kínait ami sok más extra dolgot tud. Azt is tudom a kínai cuccokról, hogy sok dolgot tudnak, de mindent eléggé tréül. Szóval, hogy ez a kis sztereotípia eltűnjön, vagy megerősödjön, egészen biztosan lesz egy kínai klímám is, egy Amber Royalra fenem a fogam. Egy vidéki ismerősömnek van, de ő nem szórakozik vele nem méregeti a fogyasztását semmi H tarifa, felszerelték nála, ő annyit mondott: nagyon vad klíma, széthűt szétfűt mindent, 70 négyzetméteres családi házat, röhögve, nem hangos, nincs semmi baja, nem kell fát vágnia -10-ben meg imádkozni hogy ne aludjon ki a tűz... Most ettől sokkal okosabb nem lettem, mindenesetre nagy királyság hogy egyetlen eszközzel egy egész házat képes vagy klimatizálni, levegő minőségét javítani, ha elég jó elrendezésű a házad. Érdekes egy dolog az biztos.
-
waveson
tag
285 800 Ft < ennyi lett az ára az FTXF35A-nak. Elmennek a *****-ba.....
Mire lesz rá pénzem, 350ezer lesz???
Remélem valahogy hozzá tudok olcsóbban jutni mert több is kell, nemrég még alig 260ezer volt Erre egyik napról a másikra 30 ezerrel drágább lett -
waveson
tag
Én ezt értem. De a Comfort X olcsóbb lett egy ezressel, a Daikin meg drágább 30 ezerrel. És persze nekem nem a Comfort X kell...Most már talán...értitek a problémám...Mindig az a termék lesz drágább ami nekem köll
-
waveson
tag
Gwh12yd (gree amber royal) fűtésnél lehet tudni hány fokon mennyi COP-ot tud és mekkora fogyasztással mekkora hőteljesítményt ad le?
-
waveson
tag
válasz MC Pite #47907 üzenetére
Azért az elég szánalmas lenne, ha menne akkor is amikor áram alatt van, éveken át mondjuk soha nem használják fűtésre, és több száz kW-ot elfűtögetnek odakint. Tekintve hogy nem 1-2 darab ilyen klíma van a világon, hanem több százmillió, így több nagy teljesítményű erőmű csak azért menne, hogy a fölösleges csepptálcafűtést "kiszolgálja". Neeee
-
waveson
tag
Panasonic Super Compact KIT-TZ25-WKE -> -15ig képes elvileg fűteni. A kérdésem hogy egy ilyen szintű panával lehet nyugodtan fűteni -5 -7 fokig mondjuk? Elvileg se karter se csepptálcafűtés. Szal ilyen nem túl brutál fagyoknál van ez fűtésre tervezve azért? Egy Comfort X gree vagy egy ilyen jobb pl -7 fokban?
-
waveson
tag
Köszönöm! A ph az Heat Performance?
Gondolom 20nm-re elég 2140W hőteljesítmény. Ez alapvetően hűtésre gondolom (sok másik klímával egyetembem amiken agyalok) csak ha kell, érdekelt hogy átmeneti időszakban zaklathatom-e (nem -7ben ). -
waveson
tag
válasz #01758976 #47939 üzenetére
Sensirának csak papíron 1.3kW az alja, valójában ennek a fele inkább. 170W kb az alja fogyasztásban, ez kb 0 6kW hőteljesítmény lehet. Nincs gond a leszabályozásával.
Panasonicok mennek még gusztustalanul alacsony szintre le, bár Ampermérőre van kötve nem wattot ír, de egy kis helyiségben hűt néhány elektromos alkatrészt, és 0.5 Ampereket szoktam látni ilyen időben. 110W. És van a helyiségben több dolog is ami fűt kicsi elektromos cuccok. Ezek legalább 6 éves gépek, de nem az olcsóbbik fajtából + soha nem takaritjak. Igaz kb senki nem jár oda szóval ami por volt a helyiségben az mind a porszűrőn köthetett ki. -
waveson
tag
válasz #01758976 #47953 üzenetére
Seer? Ennek mi köze a seerhez? Mármint nem bunkón kerdezem ne erts felre hanem csak úgy.
170w fogyasztás az tudtommal 3.35 "körüli" EER-el számolva kábé haccá watt. A SEER az tudtommal csak egy szezonális mutató, amivel ha elosztod a klíma teljes teljesítményét, megkapod hogy átlagban mekkora lesz az óránkénti fogyasztásod mert éjjelugye kevesebb nappal sokkal több, íhy ez egy átlag. Az EER viszont a pillanatnyi hatásfok ami a sensiránál 3.35 azt hiszem. Ami nem rossz. Szóval 1kW teljesítmény mellett 3350W hűtőteljesítmény. Ahhoz nem értek sajnos, hogy részterhelésen az EER hogy alakul, lehet ahogy mondod, jobb. Nemtom. Okosabbak megmondják. -
waveson
tag
válasz ftamas0201 #48011 üzenetére
Ez hűtés? Többen 140-170W körüli értéket írtak azt hiszem hűtésnél, 480W körül fűtésnél.
Szóval ez most melyik? -
waveson
tag
Van valakinek tapasztalata GREE klímák folyamatos üzeme melletti élettartamról? Úgy értem, hogy nem napi 3-4-5órát megy a nyári szezonban, hanem amikor meg van küldve rendesen 24/7-be? Gree illetve Gree és klónjai is érdekelnek. Hogy bírják? Illetve észlelt-e valaki különbségek ezek között és a Japánok között?
A félreértések végett, nem akarom flamet: saját egyéni tapasztalat érdekelne, ez a "szerintem így meg úgy meg amúgy", az nem.
Nekem Japánnal van csak tapasztalatom, Toshiba Panasonic klímák több is megy 24/7 minden probléma és karbantartás nélkül. -
waveson
tag
Szóval pl akinek az irodájában minden nap folyamatosan megy pl 25 fokra állítva. Stb. Egész évben.
-
waveson
tag
az szép! Remélem nekem is hasonló eredményeket fognak produkálni majd, amiket veszek. Olyan nehéz dönteni, hogy arra nincsen szó. Pana Daikin alapabb modelleket lehet kapni 250 körül, ugyanennyibe kerülnek a Gree "középcsúcs" modelljei, halkak, hatékonyak, wifi blabla. Dönts okosan, kösz!
-
waveson
tag
válasz PROTRON #48080 üzenetére
ez érdekel engem is. Panasonicról meg Toshibákról annyit tudok elmondani, hogy nagyon sok közül 1 darab (amit soha nem tartanak karban, ember ott nemigen jár) kicsit csapágyas hangú, de 24/7-be mennek. Hangjuk nincs, sem a kültérinek sem a beltérinek, elképesztő halkak.
-
waveson
tag
Kaci84: ismerősöm 4 db GWH12ACC (Gree Comfort X 3.5kW) klímával fűt. Ezzel még mindig jobban járnál, bár nem Japán, nem 100%osan halk, ez igaz, de még mindig jobban járnál ezzel mint penészes, hideg lakással. Elég strapabíró klíma, sokan szeretik (és sokan nem szeretik, akit zavarja hogy egy gépnek van hangja).
Ha több a lóvé, akkor pedig jön a Panasonic Etherea Nordic. Halkabb kívül belül, jobban fűt, okosabb megoldásai vannak.
Én nekem ezekkel a gépekkel gyakorlati tapasztalataim nincsenek, de sokat olvastam utána itt és külföldi fórumokon is.
Ha nem akarsz Gree-t, akkor mondjuk Daikin FTXF35 is jó lehet csak az -15 körül már az adatlapja alapján nem kimondottan kívánja a telet... -
waveson
tag
Erről van tapasztalat? :> Panasonic KIT-TZ25-WKE Compact Inverteres Split klíma
-
waveson
tag
válasz ftamas0201 #48097 üzenetére
Nagyon keményen fűt az a cucc, nekem is azt mondták. Egy két emeletes családi házban van 4 db és azt mondta ismerosom hogy rohogve kifuti -10-ben is az egesz hazat. Hang/huzat/elettartam/fogyasztas mas kerdes.
-
waveson
tag
válasz ftamas0201 #48097 üzenetére
G-tech az nagyon jonak tűnik adatlap alapján. Valakinek vannak Pd és cop értekei esetleg bizonyos homersekleteken??
-
waveson
tag
Úgy tudom hogy eléggé más s Pulse és a G-Tech. Egyrészt a G-Tech felépítéséből (méreteiből, kompresszor) adódóan jobb hatásfokú hűtésben fűtésben, jobb modulációja, nagyobb a teljesítménye hidegebb idő esetében, és hidegebb időben is helytáll. És ha jól tudom dual stage kompresszora van. Már amennyire ezeket dual stage-nek lehet nevezni.
Amit nem tudok, vagyis....nem biztosan.
Maga a kompresszor típusa a gree-kben és leszármazottaikban..rotary kompresszoros, oké, de dual/twin-rotary mint a panasonic/toshiba, vagy sima rotary? (forgódugattyús / kettős forgódugattyús)?
A Panasonic milyen fajta kompresszort használ? Általában? -
waveson
tag
Karterfűtés nélkül hány "fokig" nem veszélyes fűteni klímával?
Jó lenne amúgy tudni hogy a G-Tech mennyire szabályoz vissza. Nincs valakinek, aki meg tudná mérni? Én onnan "gondoltam" hogy elég alacsonyra vissza KELL tudnia szabályozni, hogy 8.5-ös SEER-t kapott, amihez kábé 100W teljesítményig vissza kell tudni szabályozni. Különben esélytelen ilyen SEER-t produkálni. Még így is nagyszerű eredmény, de a Comfort X közel 500Wattjával biztosan nem menne ez az érték. Vagy rosszul gondolom? -
waveson
tag
válasz DithenS #48118 üzenetére
Elvileg ilyesemi nincs. Kis teljesítményt kap, a kompresszort hajtó motor nem lendül még mozgásba, kb meg sem moccan, viszont melegedni kezd. Így felmelegedik a motor és az olaj is, ezt követően kezdi el szép lassan el is indítani. Nincs kopás. Hidd el kitalálták a japánok. Tudtommal nem az a gond, hogy nincs kenése a motornak, vagy a dugattyúknak, hanem az, hogy a gáz nagyon összesűrűsödik nagy minuszokban, és mintha folyékony hűtőközeget kapna a kompresszor ami keveredhet az olajjal, folyadék/olaj ütést okozhat. De ha a kompresszor felmelegíti saját magát akkor ez nem fordulható elő.
-
waveson
tag
De ezt elvileg a Japán klímák csinálják, a Kínaik nem. Nem?
-
waveson
tag
De ha -15 fokig van megadva a fűtés egy klímánál (tehát se karterfűtés sem pedig csepptálca-fűtés), tehát nincs téliesítve, akkor -15ig tényleg használható "nyugodtan"?
-
waveson
tag
Szóval pl miben más egy Gree Pulse fűtésre, mint egy Sensira FTXF35....?
Panasonic és Daikin gépek tömkellege -15-öt ír fűtésre, azokban sincs semmiféle karterfűtés, nem? Oké az Ethereában van, de az fűtésre optimalizált, téliesített klíma.[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
válasz DithenS #48130 üzenetére
És annak a gépnek amivel 5 éve fűt, annak van karterfűtése?
Figy Japán klímának ami fűtésre van, biztosan nem kell külön karterfűtés, mert megoldja a kompresszor, saját magát felfűti, tök mind1 hogy körbe van az egész kompresszor tekerve fűtőszállal kb ( ), vagy maga a kompresszor motorja melegíti fel az olajat. Illetve mégsem mindegy, mert az utóbbi megoldás sokkal jobb, mint a cekaszos bohóckodás. Nem véletlenül használják a Japánok a "belső kompresszorfűtést", és nem a fűtőszálas megoldást. A fűtőszálas gondolom egyszerűbb, olcsóbb. Ennél már csak az az olcsóbb, ha az sincs. -
waveson
tag
válasz DithenS #48136 üzenetére
Igen ez érdekes. Ennek ellenére csomóan vörpúl inverteres klímával fűtenek ami 100e forint. És kevés panaszt látok. Ahhoz képest egy Gree Pulse szerintem fényévekkel jobb, szóval érdekes, mondjuk a Gree-nek nem hinném hogy érdeke lenne a meghibásodás, mivel rontana a hírnevén. Állítólag nagyon megbízható márka.
Viszont -15 szerepel a katalógus adat szerint. Akkor csak nem csattan el -5-nél! -
waveson
tag
Hogyhogy lecseréltél egy inverteres samsungot egy gree comfort x-re?
-
waveson
tag
OFF : Nekem van BMW-m. Hidd el, a Suzuki jobb. A BMW csak szebb és erősebb...de mit érsz vele, ha 2500km-re a lakásodtól várod a trailert Törökországban? Saját lábán nem szeret sokáig közlekedni trailermentesen a bmw...a német precizitás csúcsa
Ja és van Toyotám is. Ég és föld a kettő, az egyikkel csajozni lehet járni, a másikkal meg közlekedni problémamentesen.
ON: a régebbi (2010 körüli) Samsung klímákra 5-10% meghibásodást mondanak, ami közel 50-100x-osa a Gree állítólagos meghibásodásához képest. És ennél a Japánok még jobbak (sokkal, egy céges klímaszerelő szerint).[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
Wow! Én is égek már az izgalomtól, hogy mikor lesz már végre normális klímám. Most is itt ülök a 30 fokban, gyerekeknél megy csak az egyik beltéri, ahol én vagyok az csak ventilátorként műxik sajnos. Meg még egy venti rám irányítva hogy ne olvadjak el a gép előtt. Szerencsére a számítógép jól elvan a 30 fokban.
Szóval 20+ éves ONOFF után remélem komoly megváltás lesz a helyiségekhez nagyjából illő teljesítményű inverteres klímákkal "nyaralni" -
waveson
tag
Én nagyon vacilálok Panasonic és Daikin között. Mind2 tetszik. De környezetemben csak Panasonicokat látok, azok nagyon szépen csendesen teszik a dolgukat, 24/7-be
-
waveson
tag
A TCL milyen klima? 1x láttam eddig egy üzem falán vagy 30at. Azon kívül semennyit! ki gyártja, mit tud, ajánlott?
A gáz ilyen hamar nem mehet el (4év), ez valami szerelesi hiba nem? Vagy mitől mehet el ilyen hamar? -
waveson
tag
Nyáron nagyon idegesítő tud lenni, ha betojik a klímád. Ilyenkor az ember elküld mindenkit a vérbe! Én is így vagyok vele, bár szavam nem lehet mert 20 évig gond nélkül ment ez a noname onoff klíma. Csak kicsit fura, hogy 1 kültéri van, 2 beltéri, és az egyik beltéri működik, a másik meg nem...Vagyis hol működik hol nem, most már nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest