Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
leeate
senior tag
Láttam a Pana E-P1 tesztjét, és beleszerettem. Nem a tudásába, hanem magába a gépbe. De mivel nincs ennyi pénzem, ilyet nem tudok venni, és igazából szerintem nem is éri meg (még) annyira. Viszont a birtoklási vágy mindenképp él bennem, és jó lenne, ha valaki tudna nekem mondani ilyen cserélhető objektíves, kisfilmes gépet, ami enyém lehetne H-SZ is. Csak nehogy valaki beírja, hogy Leica M6 Biztos voltak neki megfelelő utánzatai is.
A lényeg, hogy 35mm-es filmet lehessen bele tölteni, a tudása innentől nem lényeges, az se baj, ha teljesen manuális. Külalakra viszont, azért lehessen ránézni, tehát inkább újszerű legyen, mint "antik". Meg persze kicsi aranyos legyen, mint az E-P1.De a cserélhető objektív fontos, azért is írtam ide. Nekem nehogy valaki beajánljon valami kompaktot. (Aukciós -és egyéb oldalakon leginkább nagydarab slr-eket meg ilyen kompaktokat szoktam látni)
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
-
leeate
senior tag
De nem lehet azt, hogy pl. automatán hagyod, és 100-as film esetén mondjuk 200-ra mérjen. (pár hónapja a hűtőben pihen egy tekercs Iford pan 100. Úgy szeretném már ellőni)
Az sose baj, ha nincs benne AF, így sokkal "fílingesebb".[ Szerkesztve ]
-
leeate
senior tag
Inkább az lesz. Mert azt olvastam, hogy van rajta DOF preview. Azért ez nem olyan régi gép.
Az energiaellátás miatt aggódok még. Merthogy ebbe alkáli akkuk kellenek. Nem tudom, ilyet honnan szerválnék, ráadásul gondolom, ez se jelzi, mennyire vagyunk lemerülve. Tudom, azt mondtam az elején, hogy főleg csak azért kell, hogy legyen, de azért ha mégis használom, okozzon már örömet
Lehet, hogy mégse fogok filmes gépet venni, akármennyire is vonz.Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
leeate
senior tag
Sziasztok.
Edsig Pentax km volt a tervem, de látva, mennyi használt gépet vesznek, elbizonytalanodtam. Jó lennék a régebbi pentaxokkal is (k10d) ? Mennyit fejlődtek azóta a szenzorok. A km-nek a 10d-hez képest van e nagyobb dinamikája, jel/zaj aránya stb. amiért érdemes inkább azt megvenni?
Általános használatra lenne.Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
leeate
senior tag
válasz Szten Márs #4146 üzenetére
Akkor lehet, hogy K10D lesz. Hát ha a K-x itthon kapható lesz, szerintem nem lesz még túl baráti áron egy ideig.. Amazonon láttam jó áron, de onnan hazahozni kb. ugyanannyira jönne ki.
Először Nikon Dxx gépet akartam venni, aztán a Pentaxhoz pártoltam át az expósorozat meg a hatalmas obiösszeférés miatt. Szerintem a belépő Pentaxokat a feature lista alapján elég jól ki lehet használni, mégha nekem nem is kell semmilyen komolyabb cucc (igazából unom, hogy a bridge gépemen 200 iso felett tönkremegy a kép és hogy a kereső állandóan szemcsézik)Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
leeate
senior tag
Az objektíveknél a gyújtótávolság a névben a 35mm-esre átváltott? Vagy nincs átváltva, és a 14-42 pl. nem is olyan nagylátószög?
-
leeate
senior tag
válasz Szten Márs #4162 üzenetére
De a perspektíva ugyanaz? Tehát ugyanolyan térhatása van az 50-es filmes obinak, mint az 50-es cropposnak, csak utóbbinál levágódik vmennyi a képszélekről, ugyi?
-
leeate
senior tag
válasz Szten Márs #4166 üzenetére
Hát ezt nem értem, akkor miért árulnak 50-es nagy fényerejű digitális objektíveket? A filmes korszakban ez a portréobjektívet jelentette 75 mm-nél már felfedezhető némi "mű" hatás (szerintem legalábbis mű a tele képe térben).
-
leeate
senior tag
válasz Szten Márs #4169 üzenetére
Már megint hiányosak voltak a háttérismereteim.. Pedig szentül meg voltam győződve, hogy több fórumon is 50-est olvastam a legtermészetesebb, az emberi szem perspektívához legjobban közelítő gyújtótávként. De akkor lehet, hogy crop nélkül értették.
Merkúció: Igen, Pentaxot szeretnék, csak nekem az Olympus kitobjektívje mindig is ezek miatt a számok miatt kitűnt.. Az, hogy K10D vagy K-x legyen, még mindig nem dőlt el.
-
leeate
senior tag
Jó, kész, összezavartatok, srácok. A legjobb lesz, ha majd (egyszer) kipróbálom, és megnézem, amit szeretnék tudni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest