Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VÁMpír
aktív tag
Szeretnék egy új asztali gépet, új monitorral.
A cél: jó ár/érték arányú gép. Utoljára 3 éve játszottam PC-s játékkal, de azt szeretném, ha az új géppel azért lehetne játszani az újabb játékokkal is. Tehát abszolút nem hardcore gamer, de pl. nem akarok x ezerértért egy rossz VGA-t venni, ha 10ezerrel többért van kiváló.
Keret: monitorral együtt kb. 150-200e. direkt adtam ilyen tág határt, mert sok a kérdőjel.
Szempontok:
1) SSD-t szeretnék fő meghajtónak. 256 GB-os valószínűleg elég lenne. Nem tudom, ha esetleg később bővíteném külső SSD-vel, akkor rosszabbul járnék-e?2) Van egy 1 TB-os SATA2-es 7200-as HDD-m. Ezt használnám adattárolsára az új gépben is, hacsak nem lassítaná túlságosan?
3) Ezenkívül van egy 350W-os Chieftec tápom is, de nem ragaszkodom hozzá, ha kell, új tápot veszek.
4) Legyen halk a gép. Alapvetően irodai/netezős használat lenne. Napközben állandóan be lenne kapcsolva.
5) A monitort illetően nagyon bizonytalan vagyok, mert még nem használtam wide monitort.
Irodában használok egy 17"-os 4:3-as monitort, az netezésre nekem nagyon kényelmes, mert kicsit rövidlátó vagyok, de oda nem használok szemüveget.[ Szerkesztve ]
-
VÁMpír
aktív tag
válasz membrandj #73514 üzenetére
köszi!
a 2 gép között amit írtál jól gondolom, h azért nincs nagy különbség sebességben?
Mert inkább hajlanék az olcsóbb G3220 procira (és mondjuk 1 év múlva upgrade?), viszont tennék bele 8 gb ram-ot (virtuális gépet futtatok néha).
Ami az SDD-t illeti: HA a 120-as 21e, akkor lehet, hogy mégis megérné 35-ért a dupla akkora (virtuális gépnek is kell hely).Valamint: Van egy házam, de azt 2008-ban vettem, gondolom elavult már? (új USB szavbányok?).
Illetve 2008-ban az Asrock márka inkább gyengének volt elkönyvelve, ez mára megváltozott?[ Szerkesztve ]
-
VÁMpír
aktív tag
Sziasztok,
komplett gép kéne (nagyjábóli árakkal), csak HDD és ODD van meg eddig és monitor sem kell.RAM: 8 GB valszeg kéne, szerenék virtuális gépet futtatni
VGA: 30-40k - ért, ár/érték arányban kéne egy jó, nagyon max 50k. nem vagyok nagyon kényes a játékok futtatásánál, de nem is akarok 10k-t spórolni és szart venni. játékra keveset használnám. 24"-os wide monitorhoz.
CPU+lap olyan kéne, ami a VGA-hoz passzol. itt esetleg várok egy olcsóbb/drágább javaslatot.
HDD: van SATA, viszont kéne SSD. 120-as nem tudom elég lesz-e, a 256-osok. nincsenek már jó árban?
Kéne még: Ház, Táp (Hexa 400/500?) (lehet, h 1 év múlva upgrade lenne) Zajkibocsátásra mindegy?
-
VÁMpír
aktív tag
Hello!
Egy AMD x4 750 ki tud hajtani egy 660gtx-et? (Full HD játékhoz) -
VÁMpír
aktív tag
Sziasztok,
régi gépemből i5 4440 CPU-val + gtx 660 2gb DDR5 rendelkezem. Alaplapot cserélni kell mindenképpen, mert KO.
De lehet, hogy a CPU-t és / vagy a VGA-t is cserélném...Cél:
Amit szeretnék egy jó ár/érték arányú gép, amivel mennek a 2014-2016-os játékok nagy része, és az újabbak közül is pár, nem max grafikán. (főleg single player)-Full HD-s tévén játszanék.
(Sok régebbi játékot (pl. Redout) az eddgi gép is számomra tökéletesen vitt.)
Dillemáim:
1/ Ha maradna ez a VGA, akkor e mellé milyen új CPU-t lenne érdemes venni? Vagy fölösleges, úgyse lenne érezhetően jobb a játékokban?
2/ Vagy nem érdemes se a CPU-t, se a VGA-t megtartani, mert annyira régiek?
3/ Ezzel a notebookal rendelkezem: Core i5-8250U 1,6 | 8 GB | 128 GB SSD | 1000 GB HDD | 15,6" FULL HD | Intel UHD 620 |
Ez mindenképpen marad, viszont a kérdés, hogy jól gondolom-e, hogy a jelenlegi gépem is jobban futtatná a játékokat a notebookhoz képest?Keret: 50e-100e, esetleg 120e
-
VÁMpír
aktív tag
válasz SyMbioTe #150544 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Egyéb cucc még: 120-as ssd 840evo, meg pár őskövület vinyó tárolásra,
fsp hexa 500 W táp (ezt akkor gondolom nem kéne cseréni), 8 GB RAMJól hangzik amit írtál, de azért 2 dolgot még megkérdeznék:
-Ha mégis a jelnlegi i5 proci maradna, akkor érdemes lehet a 660 helyett vmi jobb VGA-t nézni, akár használtan akár újonnan?
-Illetve ha az új CPU + alaplap + VGA + RAM mellett döntök, akkor amit írtál, az belép szint kb? annál 1 vagy 2 kategóriával olcsóbb változat nagyon nagy kompromisszumokkal járna a játék terén? nem érdemes spórolni?
-
VÁMpír
aktív tag
válasz palfitom #150551 üzenetére
köszi
az i3 és az AMD Ryzen között 15 e ft a különbség, arra értettem, h akkor nekem azzal nem érdemes spórolni, ha annyival jobb a technológia. (így ki tudom majd tolni a gép cseréjét, én 3 év+ cserélek általában).
Szóval ez alapján az R5 2600 (vagy 2600X-et?) fogom választani.SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 MINI ITX - 43e Ft (Az Alzán a "Mini" verziót látom, lehet erre gondolt SyMbioTe is?)
Ez a kártya amolyan nagyon best buy ár/érték arányban, mint az AMD Ryzen?
Vagy esetleg van újonnan 20e ft körül vmi, ami nem sokkal rosszabb játékokhoz, ha cserélem a 660-at? (nem vagyok nagy gamer)az fsp hexa 500 W táp lassan 5 és fél éves, az öregnek számít, cserélendő lenne?
-
VÁMpír
aktív tag
-
VÁMpír
aktív tag
Sziasztok,
1)
Amit szeretnék egy jó ár/érték arányú gép, amivel mennek a 2014-2016-os játékok nagy része, és az újabbak közül is pár, nem max grafikán. (főleg single player)
Új játékok közül pl. a PES2020 érdekel.
-Full HD-s tévén játszanék2)
120-as samsung ssd 840evo - val rendelkezem
A 120-as SSD elég lesz vagy tegyek bele egy másik (2.?) SSD-t / cseréljem le egy 240 GB-osra?
Win10 futna rajta.
A játékok gondolom úgyis a HDD-re mennének.3)
Ill. van még egy 160GB SATA2 HDD (2008-ban vettem) - Itt gondolom érdemes lenne egy új 1 TB-os HDD-t beszereznem.
Mellette megtarthatom a régi 160 GB-osat, vagy belassítaná a rendszert?4)
Itteni ajánlásokat figyelembe véve:
Alaplap: Asrock B450M Pro4-F ~26k (itt inkább a Pro4-F és nem a Pro4?)
CPU: AMD Ryzen 5 1600AF (YD1600BBAFBOX) ~34k (6 mag/12 szál)
RAM: vmilyen 2x 8 GB 3000 vagy 3200 mindegy?VGA: Sapphire PULSE RX 550 4 GB / MSI RX 570 Armoc OC 4 GB / vmi más? Nem igényem a fullos grafika.
Tápegység: FSP Hydro Pro 500W, Be Quiet System Power 9, Corsair CX450-550(M) ~20k
CPU Hűtő - Kell? Szokták tuningolni ezt a procit? Milyen órajelre? Itt kell vmire figyelni a szerlésnél?
Ház: Raijintek arcadia házam van, ez maradhat gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
VÁMpír
aktív tag
sziasztok,
főleg single player gamingre vennék új gépet.
A grafikai beállításokra nem vagyok kényes + régebbi játékokkal is játszom.
Az alábbi alkatrészekkel szemezem, de meggyőzhető vagyok másról is. ( + / - 20 - nagyon max 30e ft)ASRock B450M Pro4
Ryzen 5 1600 YD1600BBAFBOX
2 x 8 GB DDR4-3200 ???
Sapphire Pulse RX 550 4 GB
480 GB Crucial BX500
1 GB Toshiba P300
Monitorból 24" FHD-t szoktatok ajánlani?
Ház van
Táp - minőségi, de hátha van most vmi best buy? -
VÁMpír
aktív tag
Sziasztok! Egy "basic" szintű gamer konfig mennyiből jön ki most kb (ha semmilyen alkatrészed nincs hozzá)? Azt olvastam, hogy 50k alatt nincs értelmes GPU, max ha használtan vesz az ember.
Azt nézem, hogy az olcsóbb gépajánlókba kb. 26e-ért szoktatok MSI 1030-ot ajánlani.
Azzal milyen kompomisszumot kell bevállalni?Ami speciális, hogy egy 43"-os tévét hasznánék játékra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest