Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Össze tudnátok nekem rakni egy komplett asztali PC-t (ház, megbízható táp, alaplap, proci, hűtő, memória, videó-kártya, merevlemez) 70 ezerből?
A gépet főleg irodai munkára alkalmaznánk, de alkalmanként játszanának is rajta (Anno 1703, Anno 2070, SWAT 4, Vegas 2, Modern Warefare1-3).
A segítséget előre is köszi!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
válasz horush #11484 üzenetére
Bocsi, nem kötekedés képen, de... ez kétszer több mint amit rászánok.
Igazán köszönöm a segítséget, de nekem csak egy másik gép kellene - van már egy, ami erős. Szóval 70-ből mit lehet kihozni?
Ui: én inkább az új cuccok mellett voksolok...
[ Szerkesztve ]
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
Bajszos kulcs... ezt elnéztem... bocsi!
A tápot nem ismerem. Mennyire megbízható? Azért kérdezem, mert már nekem szállt el gagyi táp...
Egy olyan videó-kártya, amin a lejjebb részletezett játékok is elmennek mennyivel dobná meg? Ill. milyen házat ajánlanál?
Végezetül összehasonlítva (lejjebb részletezve) melyik éri meg jobban:
LAP: ASUS P8H61-MLX REV. 3.0
CPU: Intel Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX
RAM: KINGMAX 2048MB DDR3 1333Mhz
HDD: SEAGATE 500GB 7200rpm 16MB SATA2 ST500DM005Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
BenJoe80
senior tag
válasz horush #11487 üzenetére
Igen... már szóltak... szégyen, pedig már járok ide egy ideje...
Crias ill. az általam írtakra mi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
válasz horush #11492 üzenetére
Na most volt időm nézelődni, olvasgatni. Lenne pár kérdésem az cuccokkal kapcsolatban.
Chieftec CTG-400-80PB és VTX3D VX4850 1GBD5-H PCIE
Egy hozzászólásban azt írták, hogy a PCI-E csati a VGA kártyához 4 tűs és esetleg akinek a 8 tűs kell (nem is tudtam, hogy van ilyen) annak ugye ez akkor tárgytalan. Az általad ajánlott VGA kártyának milyen csatira van szüksége?Továbbá a VGA kártyát gyártó cég honlapján azt írják, hogy az ajánlott min. táp az 450W. Az általad ajánlott 400W-os nem lesz kevés?
AMD A6-3500 2.1GHz FM1 BOX vagy Intel G530 BOX
Egyszer ajánlottad az AMD procit az AsRock A75M-HVS lappal aztán az Intelt a AsRock H61M-GS deszkával. Melyik a jobb kombináció, melyiket ajánlanád?Annyit sikerült kibogoznom, hogy az AMD az 3 magos, míg az Intel csak 2, bár valószínű, hogy ez nem jelent még semmit és a különbség elhanyagolható. Aztán az is érdekelne, hogy a többi alkatrész szempontjából melyik páros a jobb megoldás?
Igaz is, proci hűtő? Vagy a gyárit gondoltad, amit adnak hozzá?
PATRIOT 4096MB Signature DDR3 1600MHz CL9 és CSX 4096MB DDR3 1333MHz
Melyik memóriát ajánlanád inkább?Aztán néztem házat. Mi a véleményed? Beleférek ezzel a cuccal? Milyen a hűtése? esetleg valami jobb úgy 10 ezer körüliig?
Végezetül a fent kérdezett alkatrészeket összehasonlítanád a konfigommal?
Lap: Gigabyte GA-870A-UD3
CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2GHz Black Edition AM3
Mem: Kingston HyperX 4096MB DDR3 1600MHz CL9 Kit KHX1600C9D3
VGA: ATI Radeon Sapphire HD5770 1GB DDR5
Táp: Chieftec CTG-500-80PB 500W[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
válasz horush #11513 üzenetére
Közben néztem még házat - azt hiszem ez lesz a befutó. Mivel a földre kerül ezért külön jó, ha az USB és a audio csatik fenn vannak.
Közben meg hánytam-vetettem a dolgot, a videó-kártyát később is megvehetem, viszont akkor az erősebb konfig kell. Tehát akkor még egyszer:
lap: AsRock A75M-HVS
cpu: AMD A6-3500 2.1GHz FM1 BOX
ram: PATRIOT 4096MB Signature DDR3 1600MHz CL9
hdd: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3
táp: Chieftec CTG-400-80PB
ház: ASUS TA-822vga: VTX3D VX4850 1GBD5-H PCIE
Tehát akkor ez lenne, igaz? Esetleg valami hozzáfűzni való?
Az alaplap (AsRock A75M-HVS) integrált VGA kártyája mit tud? Mik a paraméterei ill. mire elegendőek? Továbbá azt, hogy kell elképzelni, hogy a procinak "integralt vga: igen"???
Ehhez a procihoz van hűtő vagy azt még kell venni?
-
BenJoe80
senior tag
válasz horush #11516 üzenetére
Aha... na ez új. Én mindig azt hittem, hogy az IGP az ugyanúgy a lapon van mint az on-board hangkártya. Gondolom az IGP-t is le lehet tiltani a BIOS-ban, ha van VGA kártya pluszban?
Egyébként a proci IGP-je milyen erős? Mit tud, mire elég?
-
BenJoe80
senior tag
válasz horush #11516 üzenetére
"Aha... na ez új. Én mindig azt hittem, hogy az IGP az ugyanúgy a lapon van mint az on-board hangkártya. Gondolom az IGP-t is le lehet tiltani a BIOS-ban, ha van VGA kártya pluszban?
Egyébként a proci IGP-je milyen erős? Mit tud, mire elég?"
Közben felvetődött egy új probléma:
Azt terveztem, hogy a saját gépemhez veszek egy DELL U2212HM monitort és az én SAMSUNG SyncMaster 2253BW-et meg az újonnan összerakott géphez teszem amit meg az általad ajánlott VGA kártyával vezéreltetnék.
Na mármost... azt mondják más fórumokon, hogy a DELL-el nem fog megbirkózni az én jelenlegi ATI Radeon Sapphire HD5770 1GB DDR5 kártyám natív felbontásban (1920×1080), legalább is játékokkal nem.
Dilema:
Gondolom a VTX3D VX4850 1GBD5-H PCIE még kevésbé, tehát valószínűleg az felejtős, hogy ezzel vezéreljem a DELL-t. Vagy?
Kérdés, hogy az AsRock A75M-HVS deszkába ill. az ehhez kapcsolódó konfighoz be lehet-e rakni az SAMSUNG SyncMaster 2253BW-t a SAMSUNG monitorral, úgy hogy az szépen fusson a maga 1680×1050-es felbontásában és vennék a jelenlegi gépemhez egy olyan VGA kártyát, ami a vezérelni tudja a DELL-t 1920×1080-ban ill. passzol a jelenlegi konfigomhoz?
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
Értem. Na most nagyon úgy nézz ki, hogy alaposan rám ijesztettek, (minden) alap nélkül.
Itt most mindent a pénz fog eldönteni: mennyiből jönne ki egy olyan videó-kártya, ami előrelépés a jelenlegihez képest és szépen támogatni tudja az 1920×1080-as fullHD-t. Ha mondjuk egy 20- max. 30 ezerből kijön egy megbízható VGA kártya, akkor inkább azt éri meg megvenni, mint a VTX3D-t.
Tegyük fel, ez a verzió összejön akkor, inkább az AsRock H61M-GS lapot az Intel G530 BOX procival a HD5775 nyerő kombináció lenne? Tulajdonképpen mi a különbség a két szett (lap+proci) között? Az IPG? Mert amit olvasgattam tegnap este, nem volt egyértelmű. Az AMD proci 3 magos az Intel 2 (bár gondolom ez nem feltétlenül számít). IPG van mind a kettőben. Az H61M-GS lapban egyel több PCI-E csatoló van. Amúgy nekem u.a. a kettő.
Abból amit írtál nekem logikusan az jönne le, hogy ha úgy is jön VGA kártya az alaplapba akkor, minek olyan CPU-t venni amiben van IPG. De az Intelesben is van. Vagy rosszul tudom?
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
válasz BenJoe80 #11523 üzenetére
Na most beleásom magam videó-kártya témába. Azon filózok, hogy ha már veszek, akkor olyat, ami nagyobb ugrás. Persze még nincs kiforrva, de lehet, hogy a HD7770 lenne az okosabb megoldás a jövőre nézve, még ha drágább is. Valahol ajánlották is...
Viszont...
Visszatérve az összeállítandó konfighoz (amibe a HD5770 kerül majd) írtad, hogy ne az AMD procit vegyem, hanem az Intelest. Az azért továbbra is érdekelne, hogy mi a különbség a párok között:
AsRock A75M-HVS - AMD A6-3500 2.1GHz FM1 BOX
és
AsRock H61M-GS - Intel G530 BOX
Továbbá, ha az utóbbi veszem akkor ahhoz a mehet a PATRIOT 4096MB Signature DDR3 1600MHz CL9 vagy inkább a CSX 4096MB DDR3 1333MHz?
-
BenJoe80
senior tag
-
BenJoe80
senior tag
fezlergabor
Jól van na... elismerem, kezdem elveszíteni a fonalat; kezd sok lenni az info!
vond
Okay, ez akkor most hülye kérdés volt... Nem birok dönteni: HD6850, HD6870, GTX 460 vagy GTX560...
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Egy barátomnak raknánk össze egy komplett számítógépet (gép, monitor) és ehhez a segítségetek. Milyet, mennyiért? Érdemes összerakott gépet venni vagy inkább alkatrészenként? A gépet főleg játékra használnák pl.: COD MW sorozatai, Rainbow Six Vegas sorozatai, Skyrim, Two Worlds, Borderlands... stb.
A segítséget előre is köszönöm!
-
BenJoe80
senior tag
válasz BreeZeRr #27262 üzenetére
Szia BreeZeRr!
Köszi az ajánlott monitort, megnéztem és nekem bejön, de a döntést úgy is majd a jövőbeli gazdi hozza meg.
A gépre úgy 100 ezret gondolok én, de majd megkérdezem, hogy pontosan mit is akarnak. Mondjuk, ha megnézed a konfigomat, akkor nagyjából egy ilyen szintű cucc kellene, de persze újabb, mert az enyémben van pár régi darab (amilyen tempóban fejlődik a számítástechnika).
-
BenJoe80
senior tag
válasz BreeZeRr #27361 üzenetére
Okay... várok, addig én is megpróbálom megszerezni, hogy miből kell gazdálkodnunk.
[ Szerkesztve ]
-
-
BenJoe80
senior tag
válasz BreeZeRr #27384 üzenetére
Az "APU" minek a rövidítése? Ezt a kifejezést még - ebben az értelemben - nem hallottam...
BreeZeRr és daddy9 köszönöm a segítséget! Valószínűleg még jelentkezem - de előbb ezt kell megrágni.
[ Szerkesztve ]
-
BenJoe80
senior tag
válasz daddy9 #27388 üzenetére
Ja... így már ismerős. Ez tulajdonképpen a "integrált" vagy "on-board" VGA lenne (mint az ilyen hang- ill. hálókártyák). Csak ez a prociba van beépítve és nem az alaplapra szerelve. Köszi!
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Egy barátomnak próbálunk meg összerakni egy asztali PC-t. Az illető tervező-mérnök, AutoCAD 2010-el dolgozik napi szinten. A gép a munkájához kellene. A gépet ezenkívül meg irodai tevékenységre, max. film- és kép nézegetésre esetleg zenehallgatásra használna (játék nem). A gépre szánt összeg 100-120 ezer. Fontos, hogy a gép megbízható legyen!
Milyen alaplapot, proci+hűtőt, memóriát, tápegységet ajánlanátok?
Nem tudom megoldható-e, de ebbe az összegbe jó lenne, ha egy legalább 22"-os widescreen monitor beleférne. Ha nem, akkor azt majd később jön.
A segítséget, válaszokat előre is koszi!
-
BenJoe80
senior tag
Erre valaki?
-
BenJoe80
senior tag
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek szüksége lenne egy új asztali gépre: iskolához, irodai munkához, email, Skype, film- és képnézegetéshez. Milyet ajánlanátok?
Ha egy legális OS is beleférne az jó lenne...
Köszi a segítséget!
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
egy barátom szeretne egy új gépet venni (tehát alaplap, proci+hűtő, memóriák, videó-kártya, merevlemez, DVD-ROM, táp, ház), amire max. 150 ezret tud kinyögni (inkább kevesebbet). Jó lenne, ha az árba beleférne egy Win 8.1 (később Win 10 lesz, tehát úgy kéne a konfig).
A srác a gépet irodai munkákra, kép és videó szerkesztésre használja.
Milyen konfigot tudtok ajánlani?
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
a szüleimnek tervezek venni egy új gépet, mert a régi már frusztrálóan lassú. Az első kérdés az az lenne, hogy milyen gépet érdemes?
Mivel a szüleim a PC-t csak netezésre, alap irodai munkára, fénykép- és filmnézésre használják, támadt egy vad ötletem: van-e olyan stabilan, megbízhatóan működő megoldás, ahol egy táblagépet lehet használni mint PC-t? Magyarul, lenne egy táblagép, amire csatolnák a monitort, billentyűzetet, egeret, nyomtatót és a hangrendszert és ilyenképpen lenne egy hordozható és asztali gépük? Létezik ilyesmi? Megoldható? Laptopot hagyjuk ki a játékból - kiborítanak!
Ha nem kivitelezhető az elgondolás, milyen asztali gépet ajánlotok és mennyiért a fenti használat betöltésére? Jó lenne, ha megbízható, gyors és stabil lenne a gép.
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok,
szüleim régi gépét szeretném lecserélni egy újra, amit főleg netezésre, alap irodai munkákra használnának (alkalmanként filmet néznének). A keret nagyjából 100 ezer forint rá.
Milyet ajánlanátok? Kész gépek előnyben. Monitor, billentyűzet, egér és hangszórók vannak.
Én ezt találtam.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest