Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PRO-peller
senior tag
Most 1 kicsit még szeretnék túlzásba is esni: Canon s95-el állja a sarat! No jó, kicsit gyengébb a fényerő meg a kezdő nagylátó szűkebb plusz 1 kis hordózás, viszont a kép részletessége és rajzolata nem 1x az s95 fölé magasodik. A sarkokban a kép lágyulása az átlagnál határozottan jobb. Jó fényviszonyoknál az A720IS betyárosan jó képeket hoz. Az olcsó árához képest ez a kamera viszi a pálmát. Meg kell nézni a teszteket.
-
PRO-peller
senior tag
Az LCD-t használtad a képek készítésekor? Mert ha átnézeti keresőt használtad akkor el hiszem a fogyasztási értéket. Nekem volt hasonló (A590is) de annak irgalmatlanul nagy volt az étvágya. A gyári mellékelt elemekkel 10-20 percig bírta. Itt van egy [link], hogy bárki láthassa a "csodát". Szóval elvétve, ha kicsit nem figyeltek oda , tudnak ám jó gépet csinálni a Cannonnál. De a PS A590 IS képminősége ehhez képest nem is rúghat labdába, pedig nagyon hasonló a két gép külsőre is.
-
vitezlejszlo
őstag
Van 4 uj ilyen elemem hozza, remelem jo lesz Ezert is AA-zok, mert meg mindig olcsobb igy potolni az aksit, mint venni a gep negyed araert egy uj lionos gyarit..
Epp nezem merre tudom legolcsobban megvenni ezt a 130-ast, koszi a hozzaszolast! ED-ben 2 ev garival adjak.. hmmmm
Laci
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
Jól tudod, akkor az LX100 nyilván kiesik, hiába az a legjobb zoomos prémium kompakt szerintem - képminőség szempontjából.
Még a Canon G7markII-t is ide veheted, kicsit reszeltek rajta, jobb lett mint az elődje. Ugyanaz 1"-os Sony szenzor dolgozik mindegyikben, képminőség szempontjából nagy különbségre ne számíts, inkább csak amit a jpg motorok tudnak. Nézd végig a feature listát és amelyik a legjobban találkozik az igényeddel válaszd azt. -
félisten
Szerintem egy ilyen összegü vásárlásnál megéri utazni a fogdosásért, ha van bolt ahol lehet. Én így kukáztam az egész prémium-kompakt kérdést, pedig már a vásárlás gombon volt az egér többször. Élöben kiderült, hogy nekem ezek túl kicsik; nem férek oda a legtöbb kezelöszervhez.
Fizetés után élöben nagyobb macera lett volna erre rájönni.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
kiskami
tag
Azért írtam, hogy meg kellene fogdosni őket, mert elég közel vannak tudásban egymáshoz a gépek, és úgy érzékeltem, hogy nem igazán tudsz választani, de most szeretnél gépet venni. Te tudod, hogy mennyire vagy kényes a kezelőszervek elhelyezkedésére, a menüre, méretre. Ennyi pénz kiadásánál már igen keserű csalódás tud lenni egy rossz választás. Én is azt mondom, hogy szánj rá egy-két napot, hogy élőben körbeszaglászd őket!
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
En nem egeszen ertek ezzel egyet. Szerintem nem az hatarozza meg az arat, hogy mennyiert vette az ember, hanem az, hogy most, hasonlo kepessegu gepet ujan mennyiert tud venni. Es akkor ott vagyunk ,hogy van az fz200 kisebb szenzorral es sotetebb obival 100-ert, a nagyszenszorosak, amik tenylegesen jobbak, azok meg mar nyalogatjak/tul is lepik a ket kilot. 40-ert ujonnan meg egy 1/2.33-as f sotet szappantartot kapsz, azt visitva korberohogi egy lx7 barmikor.
és azt is el kell fogadni, hogy a mai világban bármely technológia és bármely technológiai eszköz iszonyú gyorsan avul és veszít az értékéből...
Az avul resszel sem ertek egyet. Semmi lenyeges technikai ize nem tortent az lx7 megjelenese ota abban a kategoriaban, az a gep pont ugyanolyan jo most, mint akkor. Nem jelent meg feleakkora gep, hatszor vilagosabb obi, negyed fenyben erzekenyebb szenzor.
En sokkal inkabb abban latom az erdeklodes hianyat, hogy az emberek halal igenytelenek, es meg -ezt azt hiszem irtam mar itt- kulfoldi nyaralason is kepesek egy kozepes mobillal lovoldozni, aminel mar a thumbnail kepnel latszik, hogy jajjistenem, nemhogy amikor raklikkelek. Elvannak azzal, hogy szembefenynel kodos a kep, mert csesztek letorolni az optika elott azuveget (vagy eppen este csikot huz a lampa fenye emiatt), elvannak, hogy sotetben bemozdult, elvannak hogy a feheregyensuly neha annyira el van maszva, hogy bodulet, hogy egy mosott fos a mogotte levo fa, vagy az elotte levo fu, es amugyis, egy vagyont (max 100 ezer Ft) koltott a mobiljara, hat nem fog o meg egy vagyont kiadni fenykepezogepre, amikor a mobilja is tok jo kepeket csinal... (egy a gond, nem jokat, csak o ezt nem latja, igy igenye sincs jobbra)
-
szabo.csabi
tag
Köszi!
Most épp a Canon PowerShot G7 X Mark III-at nézegetem. Annyit már leszűrtem, hogy baj volt az autofókuszával és melegedett de mindkettőt 4K videózás közben produkálta, ami engem kevésbé érintene és az azóta kiadott FW frissítések remélhetőleg javítottak a helyzeten.
Nézegettem az RX100 V-VII gépeket is és kb. tudnak mindent de a kinézetük, formájuk nem tetszik igazán. Persze nem ez a legfőbb szempont de mégis egy közülük. Illetve a kijelzőjük sem érintős, kevésbé fényerős az optikájuk és elég drágák is. Szóval mindegyik esetén van kompromisszum és most úgy hiszem talán a Canon lenne jó választás. Nagy kérdés, hogy honnan tudom beszerezni ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.