Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sofian
őstag
Semmi baj sincs a Google Tv-vel, sőt, valószínűleg sokkal tovább lesz használható alkalmazások futtatásásra mint egy ma megjelenő WebOS vagy Tizen.
-
mad823
őstag
válasz Dragon3000 #2 üzenetére
A legtöbb app még az 5-ös vagy 6-os Android API készletére épül, vagyis a mostani 12-es még igen sokáig jó lesz, egészen biztosan sokkal tovább mint Tizen vagy webOS esetén, ráadásul itt licenszelési problémák sem merülhetnek fel, hiszen google az OS is.
-
mad823
őstag
válasz Dragon3000 #4 üzenetére
Miért, a boxon nem Android fut?
-
Dragon3000
veterán
Boxon lehet cserélni a rendszert, így azt tesz rá az ember, amit szeretne 20+e-res megoldás esetében előbb kezd el ilyennel kísérletezni az ember, mint egy 500+e-res tv esetében vagy könnyebben jut el oda, hogy cseréli a boxot egy új verzióra és a régit eladja, mert sokkal kisebb költség, mint egy tv csere.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Továbbra is a Google TV smart platformra épül, ami minden bizonnyal a készülék leggyengébb pontja lesz sajnos.
Egyetértek, a Sony jelenlegi csúcs tévéje, az A95K napi szinten akaszt ki és gondolom ilyenkor csuklik az anyjuk, akinek egy kis köze is van hozzá ehhez a rendszerhez. 1.2 millióért semmilyen (apró) hibát nem tudok elfogadni.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Az agyonajnározott LG féle WebOs sem jobb semmivel, de egyébként csak gratulálni tudok, hogy 1.2 milliót kifizetsz tévére, aztán a saját rendszerét használod, ahelyett, hogy kiváltanád valamivel. De egyébként komolyan érdekelne, hogy mi az nagy szenvedés, ami napi szinten kiakaszt, mivel a kezdeti finomhangolás után többnyire csak pár alapvető funkciót használ az ember napi szinten...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ismerve a Sony árazását a legdrágább modellek lesznek a piacon.
duree54
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
egyébként csak gratulálni tudok, hogy 1.2 milliót kifizetsz tévére, aztán a saját rendszerét használod
Először is, nem írj szarkazmussal, mert nem ismersz. Ha többet szeretnél tudni, akkor minden ott van leírva az OLED topikban. De leírom a lényeget, én pl utálom az LG Webos rendszerét, maga a gyártót sem szeretem a rengeteg VB és TT hibával piacra dobott paneljával együtt.
Van két Pnasonic 77 LZ2000 és egy Sony A95K tévém. Van 2 Apple tv 4K és Nvidia Shield pro, ami ugye szintén droidot használ, de legalább nem fagy ki heti szinten, amiért nekem fel kell állnom, vagy fel kell kelnem az ágyból, mert más nem segít, mint kihúzni a kib...ott csatlakozót a konnektorból. Az Apple tv-t és úgy tudom használni, ha a Sony rendszere működik, nem?
Szóval a legnagyobb hiba ez, aztán a többi. A Bravia Core-ra 10-ből 5-7-szer nem tudok belépni, csak ha kilövöm az applikációt. A Denon 6700-as erősítőmet, ami többe került, mint a tv nem képes a saját távirányítójával teljesen lehalkítani és többször megszakad a kapcsolat, ilyenkor mind a kettőt újra kell indítani. Csak akkor indítom újra, ha kapcsolat megszakad, hogy most 6, vagy 4-nél megáll a halkítás és nem megy nulláig már nem érdekel.
Ahogy az OLED topikban is leírtam, ezt a tv-t kimondottan a Dolby Vision tartalmak miatt vettem meg, mert elképesztő a képminőség. Számomra ez a tv (sima) 1080 tv adásokra használhatatlan, de még 4k-ban is nem ok számomra.
További zavaró tényezők számomra:
A tv semmilyen kicseszett infót nem képes megmutatni, pl nem írja ki, hogy az adott tartalom, Dolby Vision, HDR-ben látható, nyilván ez látható a képminőségen azonnal, de ez minden tévénél alap és fontos infók, nekem legalábbis az, vagy pl az. hogy Dolby Atmos, vagy éppen DTS-ben szól, ezekről sem informál, továbbá nem informál arról, hogy a pixel karbantartási ciklust mikor csinálja, ha egyáltalan csinálja.
Kikapcsolt állapotban az USB aljzatok továbbra is áram alatt maradnak.
Persze azóta megtudtam, hogy olyan elcseszett módon oldották meg a karbantartási ciklust, amire még nem volt példa. Pl a Panasonic tévéim, amiket a világ legjobb tévéinek tartok, ha 4 órát ment, akkor a karbantartás azonnal lefut, ami 6-7 perc és erről informál is a tv, sőt egyedül a panasonic informál erről, hogy a stand by led, nem piros, hanem narancssárgán világít, majd ha végzett, kattan a relé és átvált pirosra. A sony-nál elvileg, ha 4 órát ki van kapcsolva a tv, akkor megcsinálja, elvileg... Vagy nem, de mint írtam, erről nem informál a tv, tehát a beégés valószínűsége itt sokkal nagyobb.Szóval úgy volt, hogy a sony-t visszaküldöm ezek miatt, mert itt erre 60 napom volt, nem magyarországon lakom (hanem Martorell-ben) és nem is vagyok magyar, ezt rögtön hozzáteszem, a feleségem miatt tanultam meg ezt a nyelvet és sokszor jövök emiatt magyarországra is. De aztán úgy döntöttem, hogy a vendégszobában megtartom ezt a tévét, mert a Dolby Vision és a Bravia Core tartalmakat, amiket amúgy több hónapja nem frissítettek már, tényleg elképesztő minőségben tudja. Viszont, nekem a 65-ös már kicsi, én megszoktam a 77-es méretet, sőt a pana előtt 83-as Sony Oled volt, Nekem Panasonic kellene 97-es méretben, de abban nem létezik, csak LG.ben, Lg meg már nem kell, amióta a 77-esben panelt kellett cserélni és négy ember kellett hozzá. Két szerelő a szomszédom és én, ami több óra volt és csak rabolták vele az időmet.
Azért írom le ezeket, hogy egy kicsit megismerj, hogy nem ma kezdtem a "tévézést". Tehát nem kell szarkazmussal gratulálni. Pár link, amit már nem akarok ide leírni.
Inkább bemásolom. -
Csabis
aktív tag
A címet arra is lehetett volna írni milyen volt a 2021~22 fejlesztet TV
-
mad823
őstag
- Fagyás: mint írtad, a Shield sem fagy, tehát nem op.rendszer hiba, hanem implementációs hiba a Sonynál.
- Bravia Core: Ez egy app, nyilván szarul írták meg.
- Denon 6700 tívirányítás: A HDMI-CEC szabvány eleve szar, tudd be ennek a dolgot.
- Nem írja ki ki, hogy DV: nem tudom, hogyan használod, de pl. videó lejátszánál nekem simán kírja, a hangsáv infóval együtt. Persze lehet, hogy HDMI bemenetre nem, azt nem tudom, úgy nem használom.
- Pixel karbantartási ciklus: Ez is Sony implementáció, nem generic OS funkció.
Kikapcsolt állapotban az USB aljzatok továbbra is áram alatt maradnak: ez hardver implementáció, bár szerintem nem hátrány, sőt. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Erre, én most nem válaszolok, pedig regényt tudnék írni, tudd be annyival, hogy semmivel nem értek egyet. Ez mind a Sony saját hülyesége és mindig ez is volt, amikor Sony tévét használtam, használok. Semmilyen másik tévével soha nem volt gondom, sőt semmilyen gondom a fent leírtakból. Lz2000 csak működik, mert ez a dolga. Azt hiszem leírtam mindent, mentem az oled topikba, ide már nem írok.
További szép napot
-
kolosszus87
senior tag
Engem meggyőztél, én a jövőben terveztem egy prémiumabb Panasonic vagy Sony oled tv vásárlását, de az írásod meggyőzőtt, hogy a Panasonic mellett tegyem le a voksomat...QD oled ide vagy oda...
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Sinesol
veterán
válasz kolosszus87 #20 üzenetére
Igazából a QD-OLED az egyszerűen egy ligával feljebb van képminőségben, szóval csak annyi a kérdés, hogy a legjobbat akarod-e képminőségben. Bár én annyira sokat nem használom, de nem volt különösebb gondom a mindennapokban a Sony-k rendszerével, amiket korábban leirt a kolléga, azok fele pl. erősen emberfüggő, pl engem pont nem érdekelnek az infók, meg hogy milyen módon tartja magát karban, fagyás meg eddig még nem jött velem szembe, bár tul sokat nem is használom az appokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest