Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
Üdv.
Vettem használtan egy Thinkpad T540p gépet, és az a gondom, hogy hiába hajtom le a képernyőt, nem kapcsol ki, belátni, hogy világít.
Utánanéztem, hall szenzor nézi, hogy le van-e hajtva, azzal szemben pedig egy kis mágnes van. A mágnest megtaláltam a touchpad alsó része alatt a gép keretében, de azzal ellentétesen a képernyő körül (a kamera mellett) nincs semmi, ami nézhetné. Se kis panel, se egy tranzisztor, ami a hall szenzor lelke... Hol kéne lennie, vagy egyáltalán hall szenzor nézi ebben a típusban is?
Windows beállításait néztem, minden jó, be van állítva, úgyhogy nem az a gond, hanem hardveres.Illetve a másik gondom, hogy vettem hozzá dokkolót (40A2-t), és a HDMI portja nem megy. Kicseréltettem az eladóval, szerinte nem az a gond, mert több tízet eladott, és eddig 1-gyel volt valami gond. Megjött, megnéztem, ugyanúgy nem működik. A 2 Displayport megy, ugyanazzal a HDMI kábellel (Displayport-HDMI átalakító), de próbáltam másikkal is, a tv-n másik portba dugni is, sehogy nem megy. Először bejött a kép az első dokkolónál, 1-2 másodperc, és eltűnt, azóta semmi, az újnál nem néztem, hogy először volt-e kép, elfelejtettem bekapcsolni a tv-t. A Windows se lát másik megjelenítőt, a Displayportba dugva igen. Lehet, hogy az alsó csatlakozó, ami a dokkolóra megy, azzal van gond? Akksi ki, kicsit kontaktspray-vel csatlakozó megtakarít?
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
dave0825
őstag
válasz Tikakukac #103600 üzenetére
A mágnes megvan, és ahogy néztem, a helyén van, mert bent ül egy kis keretben, maga az "érzékelő" panelját nem látom. Fönt a kamera mellett balra van egy kisebb keret, nagyjából azzal szemben van a mágnes (nem pont szemben, úgyhogy furcsa, hogy hogy hiányozhatna onnan a kis panel, mert nem látni egyértelműen ott a helyét). Ez a kijelző nélküli kép.
(#103599) donjohnson: Köszi, megnézem. Közben rákerestem, és találtam egy ilyen programot, ez segíthet, vagy kellhet hozzá?
-
dave0825
őstag
válasz donjohnson #103599 üzenetére
Megnéztem, hogy leszedtem a programot, amit írtam, lefutott 100%-ig, de nem írt semmit, hogy sikerült, nem sikerült, csinált-e valamit. Viszont most megnéztem, mondom frissítem a drivereket, ahogy írtad hdmi-vel csatlakoztatva, erre bejött a kép a tv-n.
Lehet, hogy nem volt bedugva teljesen?! Most, ahogy nézem, beljebb van, de ezt direkt megnéztem a másik dokkolón, mert gyanúsan mintha nem lett volna teljesen bent, de nem láttam semmi koszt, vagy valamit az aljazatban, másik kábellal is próbáltam, de lehet, hogy csak új a csatlakozó, és szorosabban megy bele. Szóval most jó, köszönöm.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
dave0825
őstag
A T540p-nek, i5-4210M procival, és Intel HD 4600-as VGA-val nem kéne vinnie 2160p-s (4K-s) videót gond nélkül? Elindítottam, és akadt, nem néha, folyamatosan, teljesen nézhetetlen. Ezért cseréltem le többet között a gépem.
-
dave0825
őstag
válasz Tim82 #103620 üzenetére
és (#103619) TunerJoe: MediaInfo programmal megnéztem, hátha segít, hogy miért nem játssza le. Rendesen HDD-ről megy, annyi, hogy mikor néztem, még USB-s (de 3.0-s) HDD olvasóval néztem. Azóta bekerült az optikai meghajtó helyére, talán ott gyorsabb, megnézem majd ott, de az USB 3.0-nak tudnia kéne bőven ezt a sebességet (70-80MB/s szokott lenni másoláskor nagy fájlnál, ami 560-640Mb/s, abban bőven benne van az 57Mb/s).
-
dave0825
őstag
Üdv.
Valaki T540p szerelésében jártas itt? Nem pötyögném be a gondom, ha nincs senki.
Örülnék, ha tudna valaki segíteni. Hall szenzorral van gondom (nincs benne).Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
dave0825
őstag
válasz Tikakukac #106586 üzenetére
Az a problémám, hogy használtan vettem a gépet már kb. fél éve, dokkolón van, így annyira nem gond, de azért zavar: ha lehajtom a képernyőt, nem kapcsol ki, oldalról belátni, hogy világít. A Windows-ban, ami ide tartozik, beállítottam, nem az a gond. Szétszedtem a gépet, és a mágnes a touchpad mellett megvan, viszont a kijelző fölött (lehajtva a mágnessel szemben), a kamera mellett nincs semmi! Ott kéne lennie egy kis panelnek, rajta egy tranzisztornak, ami a mágnes közelségét nézi, ez a hall-szenzor. Hogy lehet, hogy nincs meg? Szétszedve előtte szerintem nem volt a gép, nem látszott rajta (az eladó is azt mondta, nem tud róla, hogy szét lett volna szedve), és üres csatlakozó aljzatot se találtam, ahova ment volna a panel csatlakozója. Google-ben sem találtam képet, hogy hogy nézne ki, vagy hova menne a csatlakozó. Csináltam képet, hogy hol kéne lennie a panelnak.
A kamera látszik a kis barcode mellett balra, attól még balra kéne lennie a hall-szenzornak, de nincs. Ahol van az a 2 kis "üreg", azzal szemben van a mágnes a touchpad mellett, szóval itt kéne lennie a szenzornak.
-
dave0825
őstag
válasz Tikakukac #106633 üzenetére
Nem tudom, hogy ott kéne-e lennie, nem találtam róla egyáltalán semmi infót, csak a mágnest, amivel szemben nincs semmi, így nincs, ami működni tudna. Azért kérdeztem itt, hátha más szedett már szét ilyet, vagy lenne neki odavaló panelja, vagy tudja honnan lehetne rendelni, egyáltalán ott lenne-e, vagy a mágnes került át máshova valahogy, vagy mi mástól nem kapcsol ki a kijelző...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- PlayStation 5
- Nem lesz Stalker 2
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- LENOVO LEGION 5 / i5-10500H / 256+512 GB SSD / 16GB / Geforce RTX 3050Ti 4GB
- HP 650 i5 laptop 8gb DDR3/SSD/15,6" FULL HD , dupla VGA - posta is
- DELL Latitude 5590 (Core i7-8650U / 16GB / 512GB / 15,6" FullHD IPS) Szép állapot, ÁFA-s szla
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB / 120GB/ 17,3" FullHD IPS/ GeForce 930MX 2GB) ÁFA gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest