Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
-
moonguru
őstag
válasz steve24 #24450 üzenetére
Mert WD!
Nekem is csinálta!
Még 100%-ra is fel ment!
Tulajdonképen a csalás egyik fajtáját követi el a WD:
Az áthelyezett szektorok számlálót nem frissíti!
Így ha egy vizsgálat alatt álló szektort áthelyezett, akkor javul a kondíció!
Persze ez nem tart a végtelenig, előbb utóbb elfogy a tartalék szektor...
Nekem is garanciás csere lett belőle!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz steve24 #24454 üzenetére
Mivel a WD csal, ezért mutatja jónak a HD Sentinel (is)!
Sajnos a S.M.A.R.T. nincs "szabványosítva" így az egyes gyártok szabadon garázdálkodhatnak!
Jónak tűnik, majd hirtelen elromlik!
Ui:
Persze addig is lehetnek rejtélyes adatvesztések, esetleg eltűnő partíciós tábla! (mint nálam)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz steve24 #24460 üzenetére
Nálam 17% kondicionál elszörnyülködtek és azonnal cserélték!
Kisboltban Győrben!
Igen, elvileg 0 % DE hivatalosan ha a gyártó tesztprogramja ad hibakódot!
És persze általában nem azonnali a csere, valamint nem is biztos hogy cserélik, vissza is adhatják a pénzt!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz Richard! #24537 üzenetére
Szia!
Pedig én is 50 GB-t adok a rendszernek, idáig Windows Xp 7 8 -nak Ubuntunak elég is volt...
Más kérdés hogy a swapfilét én mindenképpen másik HDD-re rakom, és nem használom a hibernate szolgáltatást!
Ezután már csak a telepítésekre kell ügyelnem!
No meg a különböző tmp könyvtárakra!
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz Thrawnad #24583 üzenetére
Vannak ilyen "tiszta szobák", 2 hete pakoltam egymásra kb. 40 db.-ot rendrakásnál...
Csak persze nem rakéta porszívó van bennük, hanem csak 1 db. ventilátor!
De azért van olyan érzésem hogy HDD-hez kevesek lennének!
Ui:
Mivel nem is arra készültek, hanem kijelző szerelésre...
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
-
moonguru
őstag
válasz djculture #36721 üzenetére
Az a gond hogy HA Egyszer hibázott a memória bármi okból is pl. áramingadozás, akkor a SMART elkönyveli hibásnak és többé nem foglalkozik vele.
Ezután már örökké hibát fog mutatni a SMART.
Megfelelően letesztelve előjönne a hibája ha fennállna. (én még hibásat nem találtam)
Tesztelésre én is a HD Sentinel Pro regisztrált verzióját használom.
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz djculture #36725 üzenetére
Igen én is úgy csinálom, csak a BIOS meg Windows nem veszi figyelembe az eltolást! (furcsa is lenne)
A letiltást ezekre értettem.
Ui:
Köszönöm a visszajelzésedet, miszerint találtál ténylegesen hibás cache memóriás példányokat.
Jól jönnének nekem, tárolásra cache tiltással még jók lehetnének.
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz spidersoft #37066 üzenetére
Szia!
Szerintem:
A működés oka: a HDD az offline adatgyűjtési folyamatot végezte (azaz üresjárati állapotban öndiagnosztikát végzett)
Természetesen ezt rendszeresen megismétli.
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
Azért kérdeztem mert volt visszahívott belőle, de téged úgy néz ki nem érint (nem kisebb 1123-nál), de természetesen ettől nem lett gyorsabb...
Esetleg itt kérdezhetsz:
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
-
moonguru
őstag
válasz zolika95 #37446 üzenetére
"FAQ
ASUS K8N motherboard cannot detect certain SATA hard disks. Why?
Solution
Please follow the steps below to troubleshoot:
1. The chipset supports SATA-150 devices only. If you are using SATA II HDD, please re-configure your SATA II HDD to SATA compatible mode following your HDD vendor's instruction.
2. Please update to BIOS version 1003 or later to enhance SATA HDD compatibility. BIOS file can be found under BIOS section at this [link]If your problem still persists, please report your issue via our Technical Inquiries form.
Ui:
Google első találata...
Monitor Guru!
-
-
moonguru
őstag
-
moonguru
őstag
válasz Doky586 #38480 üzenetére
Szia!
Szerintem egyikre sincs megoldás.
De ilyet azért kaphatsz:
Persze akár ezt is bebarkálcsolhatnád a házadba, de nem férne be!
http://www.amazon.com/CoolGear%C2%AE-SATA-Adapter-Write-Protect-Selection/dp/B005C55OYA/ref=sr_1_7?s=electronics&ie=UTF8&qid=1409398121&sr=1-7&keywords=writeblocker
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
-
moonguru
őstag
válasz kemkriszt98 #39820 üzenetére
Szia!
Sajnos a hideg árthat a HDD-nek főleg ha hidegen volt bekapcsolva a gép.(ha működött még akkor is sérülhetett a HDD-k energiagazdálkodása miatt.)
Nem ok nélkül írják a kezelési utasításokban hogy ha hideg a készülék és meleg helyre visszük be akár még pár órát is várni kell a bekapcsolással.
És mivel a HDD csak pormentesen zárt a páralecsapódás "kissé" leamortizálta a lemezeket.
Ui:
Vannak üvegalapú lemezekkel szerelt HDD-k is azoknak aztán valószínűleg annyi.
És persze az előttem szólónak is igaza van!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz moonguru #39823 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Lehetséges táphiba is, idősebb tápok nem szeretik a hosszabb áramtalanítást! (kondicserékkel megjavulhatnak)
És persze az alaplapon is lehetnek már fáradt kondik.
És természetesen ilyenkor a csatlakozok kontakthibája is jelentkezhet (legrosszabb lehetőség BGA forrasztás megszakadása a vezérlő IC-nél)
Ui:
Van lehetőség bőven...
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz gabor128 #40994 üzenetére
Szia!
Vagy megveszed a Sentinelt (szokott akció is lenni) és annak van erre úgy módja (egy adatmentés azért nem árt előtte), vagy a gyártó cég diagnosztikai programjával rendbe teszed (ez nem mindig sikerül, akár teljes adatvesztés és halott HDD is lehet a végeredmény!
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz moonguru #41249 üzenetére
Magyarázat:
"Többször előforduló kérdés, hogy mit jelentenek a "hibás szektorok", hogyan lehet ezeket orvosolni. Sokan furcsának tartják ezt, hiszen a lemez felületét ellenőrző szoftverek (pl. Windows lemezellenőrző) nem jeleznek hibás területet, akkor hogy is van ez?
A merevlemezben található önellenőrző algoritmus a következőképpen működik: mikor a lemez felületén problémát (hibás szektort) észlel, elkezdi onnan az adatokat átmenteni a tartalék adatterületre. Ilyenkor az eredeti helyet megjelöli hibásnak és minden további (ide irányuló) írás és olvasás átirányításra kerül a tartalék területre.
A folyamat végén az eredeti (hibás) terület szoftveres úton nem érhető el többé. Ezért (többszöri) formázás és újratelepítés után sem mutat a lemez hibát, mivel valójában a hibásnak minősített adatterület ilyenkor nem esik formázás (ellenőrzés) és használat alá. Emiatt például az említett alkalmazás (Scandisk) sem talált hibát a felületen, még alapos teszteléssel sem. Egyedül a hardveres biztonsági törlés funkció éri el ezt a területet is, mely törli az esetlegesen ott maradt információt is."
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
Szia!
A válasz:
Igen, nem, talán...
Ezzel tudom nem mész sokra!
1.
Kábelezés, tápellátás ellenőrzése, akár kábel és tápegység cserével! (minőségire)
Utána egy adatmentést kéne sürgősen végezned, de persze hová...
Utána továbbléphetnénk!
Mondjuk egy felület újrainicializálással...
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
válasz Saltwater #41317 üzenetére
Szia!
"Low Level Format" ma már nem jelent mást, mint szektor szintű "0"-zást!
Régebben egészen mást jelentet!
Itt egy leírás róla:
Ami már is idejét múlt...
Az alacsony szintű formattálás (low-level formatting) létrehozza a lemezeken a szektorokat, tehát kialakítja a winchester lemezeinek felszínén, hogy a szektorok hol kezdődjenek és hol végződjenek – ez határozza meg, hogy a lemezeken hol lesznek majd tárolhatóak adatok. Ez a folyamat több órányi időt igénybe vehet, és következményeképpen a lemezen tárolt adatok – már amennyiben léteznek – megsemmisülnek. Az alacsony szintű formattálás nem csak egy partícióra, hanem a merevlemez teljes tárolásra alkalmas területére vonatkozik. Az alacsony szintű formattálást a winchester gyártók végzik, ugyanis nem megfelelő végrehajtása könnyen tönkretehetné a teljes merevlemezt. Az alacsony szintű formattálás után a merevlemez még nem alkalmas adatok (fájlok) tárolására; ehhez még magas szintű formattálás is szükséges. Az alacsony szintű formattálás bizonyos régi Pentium 1-es és korábbi alaplapok BIOS-ában rendelkezésre állt és működött is, míg a merevlemez gyártók be nem vezették azt, hogy az újabb eszközökön hiába futtatta le a felhasználó a low level format-ot, azt maga az eszköz szabotálta annak ellenére, hogy az látszólag - több órát igénybe véve - lefutott.
Inkább Low Level Erase lenne a helyes neve, mivel a formatálashoz már semmi köze sincsen!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
moonguru
őstag
Szia!
Pl. Total Commanderrel simán átmásolod azt ami kel!
Persze intézőből is működik a dolog!
Persze bootolni nem fogsz tudni róla, de adatok másolására tökéletes!
Ui:
Persze ez a "normál" esetre vonatkozik, mikor szépen látod a filéket, adatmentésre már más technológia kell!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest