Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Az Asus notebook topikból inkább átjövök ide maximilian4 javaslatára, hátha.
Adott egy Asus FX504GE laptop. Fenn van a szép új win 10, de nincs touchpad. Ismét keresés, ismét az Asus oldala: kell hozzá a Smart Gesture vagy a PTP driver, amihez meg kell az Asus Keyboard Hotkey. Ezt a win store-ból lehetne beszerezni, másik gépre le is tudtam szedni, csak épp arra nem, amire fel akartam tenni. A MS természetesen nem engedi, hogy offline leszedett dolgokkal esetleg boldoguljon az, akinek nincs folyton hálózata, úgyhogy itt a gép, és kénytelen vagyok az egyik usb portját egy külső egérrel elfoglalni, mert az asus nem volt képes a többi, normális gyártóhoz hasonlóan egyszerűen működtethető touchpad-et beletenni a gépébe.
Természetesen megpróbáltam máshonnan is leszedni az ATK drivert, arra meg azt írta ki, hogy nem erre a gépre készült. Pedig elvileg pont azért gyűjtötte be valaki.
A Smart Gesture telepítésére meg a legvégén kiírja, hogy váratlan hiba történt és leszedi az eddig feltett drivert. De semmi kapaszkodó, hogy merre keressem a hibát.
Ezt megtaláltam, nem segített.
Illetve ezeket is próbáltam, hasonló eredménytelenséggel.
Már újratettem a win10-et is, nehogy valami félbehagyott telepítés kavarjon be. Így se megy fel semmi. Egy BIOS-visszaállítás után a win problémát észlelt, ez volt azegyszerűbb út.
Próbálkoztam egy live Ubuntuval is, a touchpad így se megy. A biosban szépen működik, úgyhogy hardveresen nem hiszem, hogy gond lenne vele. Azt se sikerült kiderítenem, hogy ki a gyártója.
-
ngabor2
nagyúr
válasz gurubefree #26259 üzenetére
Köszi, ezeket is végigjátszottam, semmi eredmény. Pontosabban mikor a biost az optimált alapértékekre visszaállítottam, pakolhattam újra az egész wint.
Honnan lehet kideríteni, hogy Elantech, Synaptics vagy Sentelic gyártmányú a tapipad? Igazából mindhárom driverre azt írta, hogy nem talált hozzá hardvert...
-
ngabor2
nagyúr
válasz echterion #26271 üzenetére
Ha lett volna ott touchpad, akkor minden további nélkül megtettem volna. Sajnos az se volt.
Viszont megoldódott, úgy tűnik. Telepíteni kellett az Intel Serial IO drivert, és életre kelt. Most már felment a precision touchpad is.
Köszi mindenkinek, aki foglalkozott a problémámmal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Gyári új és használt magyar laptop billentyűzetek 3. Asus, Dell, HP
- Gyári új és használt magyar laptop billentyűzetek 4. : Dell, Hp, Sony
- HP Elitebook Folio(20mm!) 14,1"core i5,világító billentyűzet,8-16GB RAM,240SSD,Új akku,Új töltő,szép
- Lenovo ThinkBook 14 G6 ABP
- HP 650 G5,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,1Ghz)8-32GB RAM,500GB-1TB SSD,új akku,Új töltő, szép á
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest