Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Dragon Age: Origins

Hozzászólások

(#2401) Rossi válasza HaaS (#2399) üzenetére


Rossi
addikt

:DD

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2402) leviske válasza Rossi (#2398) üzenetére


leviske
veterán

Ezt így fejből meg nem mondanám, de nekem úgy rémlik, hogy ha ráhúzod az egeret akkor a leírásban 1-2 üres négyzet is megjelenik, onnan lehet tudni, hogy bűvölhető. De én eddig csak ellenek hullájától szedtem el bűvölhető cumókat :DDD, na jó néha ládákból is.

Amúgy nyugi, még nagyon sok van hátra a játékból. A törpéket nem tudod majd ilyen rövid idő alatt magad mellé állítani és akkor még ott vannak az elfek és ha jól értem, még Eamon megmentése is hátra van.

(#2400) jer1cho: Akkor elnézést. :) Nem is tudtam, hogy van különbség.

(#2403) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Nyugtassatok meg, hogy nem bug...nincs kedvem visszatölteni. Denerimben van egy jópár küldim, (még a piactéren vagyok), összeszedtem mindenkitől mindent, de nem jelentek meg nyilak, se felkiáltójelek.

SPOILER(?)

Pl.: 4 özvegynek kell megmondanom a frankót. Első megvolt, van még1 Denerimben, de azt nem jelzi a térképen. Kezdjek keresgélni? Dögkútnál voltam, de még mindig ott a "küldetésnyíl", de ha rámegyek, akkor csinálni nem tudok semmit...

(#2404) leviske válasza TazLeacher (#2403) üzenetére


leviske
veterán

Azzal a 4 özveggyel nem csak a piacnegyedben fogsz találkozni. Ha kimész Denerim térképre, akkor a Gyöngy tájékán van pár plusz helyszín ahol harcoltál/ahol kell majd harcolnod (a sikátorok), ott is fogsz 1-2 özveggyel találkozni. :K

Tehát nyugi, nem bug, csak nem adja annyira könnyen magát a dolog. :DDD Ugyan ilyen szívatós a vérmágus rokonok ajtajának megjelölése. A lényeg az, hogy ha egy adott helyszín nem szürkül be, miután harcoltál ott, akkor még lesz ott valami. :)

(#2405) TazLeacher válasza leviske (#2404) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Köszi. Megyek folytatom is, tegnap este már nem volt erőm... :D

(#2406) Rossi válasza TazLeacher (#2403) üzenetére


Rossi
addikt

SPOILER!

A dögkúthoz különböző helyekről származó hullazsákokat kell vinni, ilyen a piactér, a raktár és a Gyöngy.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2407) Rossi


Rossi
addikt

Üdv!

Alistair-rel simán beszélgetni kell, hogy kitanítson templáriusnak? Megtaláltam az anyja nyakláncát, kapott már pár ajándékot, sokat bratyizunk, de ez még nem jött elő. 11. szinten vagyok.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2408) leviske válasza Rossi (#2407) üzenetére


leviske
veterán

Elvileg csak rá kéne kérdezned, hogy kitanít-e templárusnak, Ő maga nem fogja felhozni. Vagy az erre vonatkozó kérdés nem jön elő? Mert akkor meg annyi van, hogy megtanítani megtanította, tehát amint választhatsz specializációt, akkor az aktív lesz. Bár, ha 11-es vagy, akkor elvileg már egyszer kellett választanod specializációt.

(#2409) Rossi válasza leviske (#2408) üzenetére


Rossi
addikt

Közben puhatolóztam nála, de nem akar megtanítani... Esküt tett talán Duncannek, de nem biztos, hogy nem tanít ki senkit. Ajándékokkal puhítsam?

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2410) leviske válasza Rossi (#2409) üzenetére


leviske
veterán

Akkor várj, míg haverok lesztek. :) Egyébként nem elég, ha csak ajándékokat adsz, a legfontosabb az, hogy beszélgess vele és olyan döntéseket hozz, amik neki is tetszenek.

A lényeg az, hogy szvsz +75 alatt nem valószínű, hogy megtanít, mert csak egy számára fontos ember miatt esélyes, hogy megszegje egy másik embernek adott szavát.

(#2411) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Gyors kérdés ezzel kapcsolatban:

Ha Alistair megtanítja nekem a specializációt (már ha megtudja, mert nem harcos vagyok), akkor Sten tudja majd használni?

Ha nem, akkor nekik honnan lehet szerezni? A könyveket ők tudják használni?

(#2412) leviske válasza TazLeacher (#2411) üzenetére


leviske
veterán

Mindent meg tud tanítani mindenki, csak ha nincs meg hozzá az a harcmodorod, akkor csak annyit tudsz vele kezdeni, hogy tovább adod.

Tehát a társaidat csak meg kell győznöd, hogy adják tovább a tudásukat és onnantól elérhető a specializáció. A specializáció könyveket is használhatja mindenki, mivel nem kell többször elérhetővé tenni semmit. Trükközni is lehet (a könyvekkel, Havenben és Redcliffben a démonnal), mivel az adott specializáció akkor is elérhető marad, ha visszaállítod a mentést (így máris megspórolva például 22 aranyat a könyvek esetében). Ugyan így megy a dolog az archivement-ekkel. Bár tény, hogy türelemjáték a visszatöltögetés.

De a lényeg az, hogy mágusként is össze tudod szedni az összes harcos specializációt és ezeket tovább is adhatod a társaidnak. :)

(#2413) Rossi válasza leviske (#2410) üzenetére


Rossi
addikt

Megvettem a könyvet inkább... :)

SPOLIER!

Alistair pedig egyre unszimpatikusabb, Eamont sikeresen megmentettük (a hamvakért nagyon durván meg kellett küzdeni, az Őssárkányt egyelőre otthagytam...), de amikor szóba került hogy ő a törvényes örököse a trónnak, akkor elkezdett rinyálni mint egy b.zi.

Loghaint persze nem tervezem életben hagyni, de Alistairt kitettem a kvartettből, most Sten, Morrigan és Wynn kísér...

Morrigan meg rámrakta a lokátort... :))

Eszméletlen jó a játék, ott van a dobogón a Mass Effect 1-2 mellet...

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2414) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Na, úgy látom holnap van esély Awakeningre. Múlt héten még 19-ét írtak magyar megjelenésre.

I am having fun staying poor.

(#2415) leviske


leviske
veterán

Most... ezt... nem értem. :F A DA: O-A oldalán még nincs kint, így nem biztos, hogy Ő lesz az utolsó karakter, de ha igen, akkor egy Howe is társunkul szegődhet? :Y Mégpedig az a Nathaniel, aki a képregényben szerepel? :Y [link]

Már a képregény befejező epizódja láttán is az államat a földről kapartam, most megint le fog esni, ha ez velünk akar tartani.

Abban pedig egyre inkább igyekszem bízni, hogy az a bizonyos "1 kedvenc" nem merül ki Oghrenben, mert akkor morcos leszek a BW-re, miután a ME2 megjelenése után is kaptak a fejükre, hogy kevés régi karaktert vittek tovább. Semmibe nem kerülne Lelianat/Zevrant/Stent visszaszőni a történetbe (Morrigan már keményebb dió, de azért Ő se volna lehetetlen).

[ Szerkesztve ]

(#2416) ollie válasza leviske (#2415) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Na jó, de ez azért mégsem 2. rész lesz.

***

(#2417) Rossi válasza leviske (#2415) üzenetére


Rossi
addikt

Kicsit világosítsatok fel, mert homály vagyok. Azt tudom, hogy ha vége a főszálnak, akkor nem lehet folytatni a játékot. Akkor most hogy fog kinézni az Awakening? Hogyan kapcsolódik a történethez?

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2418) ollie válasza Rossi (#2417) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Különálló sztori lesz.

***

(#2419) TazLeacher válasza leviske (#2412) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Köszi szépen. :D

(#2420) pigatt válasza Rossi (#2417) üzenetére


pigatt
őstag

Importálható karakterrel.

i9 / 4080 / 32"

(#2421) leviske


leviske
veterán

(#2416) ollie: Pont ezért. A ME2 esetében valahol érthető volt, hogy a sztorit szabadon akarták tovább vinni, hogy azok se maradjanak ki dolgokból, akik a második résznél kapcsolódnak be.

Az Awakening-ben ki lehetne lődözni a régi társakat, hogy a második rész nagyjából tiszta lappal indulhasson. Bár tény, hogy ha tényleg félévenként fognak kiegészítők érkezni, akkor még van idejük lezárni a többi társunk történetét is, mielőtt a második részben mondjuk elhagyjuk Fereldent.

(#2417) Rossi: Az Awakening az után játszódik, hogy a Vezérdémon le lett verve. Ebben a kiegészítőben derül ki, hogy mit is akarnak kezdeni a franchise-al, mi is lesz az alapja a következő részeknek.

(Ha nem játszottad végig az Origins-t, vagy meghoztál egy súlyos áldozatot Ferelden érdekében, akkor is tudsz vele játszani, csak akkor egy Orléz szürke kamarás leszel, utóbbi esetben annyival megspékelve, hogy a régi kariddal meghozott döntéseid alapján megy tovább a játék.)

(#2419) jer1cho: :R

(#2422) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Megjelent az Awakening (Eszmélés)! :C

Sajnos mivel nem Pesten lakom, így csak holnap hozzák ki, de már majd kibírom ezt az egy napot valahogy. :DDD

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2423) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Nem tudom, mi ütött most a játékba? :F

Alig tudtam elkezdeni, vagy 10-szer be kellett töltenem az utolsó állást, mert mindig kidobott az asztalra "Dragon Age működése megállt..."-szöveggel. :(

Játszani akarnék vele, mert már csak a Denerim-i végső csata van hátra, erre lefagyogat.

Azután játék közben is kidobott vagy kétszer, így hát végül meguntam. Holnap jön a kiegészítő, reggelre remélem összeszedi magát.

Legújabb driver-ek, 1.3-as Patch feltelepítve, Win7 64 bit. Másoknál is szarakodik, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés? :F

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2424) leviske válasza Vistaboy (#2423) üzenetére


leviske
veterán

Elképzelhető, hogy túlságosan a végén vagy a játéknak és ezért az 1.03 bekavart, mert ahogy észrevettem, a játékmeneten is változtat (vagy inkább mondjuk úgy, hogy sok dolog működik már úgy, ahogy az elejétől kezdve kellett volna). Nekem úgy, hogy az 1.03 telepítése után kezdtem egy új karaktert, nincs semmi gondom. Mást nem nagyon tudok elképzelni...

MÁS: Nem értem. Elvileg az 1.03 után nem lehetne szétzúzni az elit rangú ellenfeleket. Nekem spec az óta sikerül, mióta elméletileg nem lehet... :F

(#2425) Vistaboy válasza leviske (#2424) üzenetére


Vistaboy
veterán

Lehet, már tényleg a végén vagyok, most megyünk az Országgyűlés elé. Akkor nincs mese, holnap új karaktert fogok indítani, ha megjön a kiegészítő.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2426) Thrawn válasza Vistaboy (#2423) üzenetére


Thrawn
félisten

Le vagyok maradva, van 1.3-as patch? :F
Ha gondolod kipróbálom, nálam is Win7 x64 van fent.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2427) ollie válasza Thrawn (#2426) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem, 1.03-as van.

***

(#2428) Vistaboy válasza Thrawn (#2426) üzenetére


Vistaboy
veterán

Megköszönném. Egyébként tényleg 1.03-as, bocsi. :B

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2429) Thrawn válasza ollie (#2427) üzenetére


Thrawn
félisten

Köszi, szedem is lefelé, aztán próba :)

szerk: Működik ahogy kell.

[ Szerkesztve ]

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2430) Vistaboy válasza Thrawn (#2429) üzenetére


Vistaboy
veterán

Köszi. Időközben nekem is megjavult, visszatöltöttem az egyel korábbi mentést, és utána már semmi probléma nem volt vele, játszok is tovább, hogy holnapra legyen játék végi mentésem. :))

Lehet hogy az utolsó mentett állással volt valami probléma? :F Mindegy.

Azért köszi. :R

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2431) ollie válasza Vistaboy (#2430) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Most jutott eszembe, hogy nekem akkor volt ilyen crash, amikor consolból kellett megoldanom egy durva bugot. Onnantól kezdve, ha nem consollal indítottam a játékot, mindig crashelt töltés közben. De ez egy idő után magától megoldódott.

Közben megvettem az Awakeninget D2D-n, kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

***

(#2432) Thrawn válasza ollie (#2431) üzenetére


Thrawn
félisten

Az Awakening is kint van? :F Tényleg le vagyok maradva :D
Mindegy végülis, úgysincs most rá időm.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2433) Vistaboy válasza Thrawn (#2432) üzenetére


Vistaboy
veterán

Nagyon nem vagy lemaradva, mert ma jött ki. :DDD

Sajnos nekem még holnapig várnom kell rá, de már úton van: :C

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2434) ollie válasza Thrawn (#2432) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Hivatalosan csak 2-3 nap múlva jön ki, de gyakorlatilag a CD Galaxisban már lehet kapni. Persze én csak 19-én tudom majd letölteni, mert akkor fog unlockolódni (szépen magyarul). :)

***

(#2435) Thrawn válasza Vistaboy (#2433) üzenetére


Thrawn
félisten

Hetek óta Denerim előtt állok, a végjáték és a befejezés még várat magára. Jól jönne egy újabb hosszú hétvége :)

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2436) Messzala


Messzala
csendes tag

Steamen -33%-os leárazás van épp. Beújítok egy digital deluxe editiont asszem. :P

(#2437) ollie válasza Messzala (#2436) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Jé, tényleg. Persze a kieget nem adják olcsóbban. :)

Ha magyarul akarod játszani, regisztráld be a kulcsot az EA download managerbe, és letöltheted magyarul is.

[ Szerkesztve ]

***

(#2438) Messzala válasza ollie (#2437) üzenetére


Messzala
csendes tag

THX az infót :R Bár anno a Morrowind végigszenvedése angolul igen jót tett a nyelvvizsgámnak :D

[ Szerkesztve ]

(#2439) oleeka73


oleeka73
csendes tag

Nekem is állandóan kilépeget a játék. Elég idegesítő.
win7 64 és 1.3 patch van rajta.
igaz eléggé szétmoddoltam.

(#2440) leviske


leviske
veterán

Új Awakening trailer. Az utolsó karaktert meg valahogy elfelejtették bejelenteni :((( , így csak utalás van rá, hogy Howe fia lesz.

[ Szerkesztve ]

(#2441) Rossi


Rossi
addikt

Orzammarba értem. Nem is tudom mit mondjak, nagyon jól megcsinálták a helyet, ilyennek képzelném a törpök városát. És még csak nem is Gyűrűk Ura koppintás.

Viszont mintha a hágónál az egyik üldögélő törpe a Mass Effect-beli Shepard parancsnok hangján beszélne...

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2442) TazLeacher válasza Vistaboy (#2423) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nekem is előforult már egy párszor, hogy kidobott, azóta méggyakrabban mentek.

(#2443) Rossi válasza Rossi (#2441) üzenetére


Rossi
addikt

Jó a fülem.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2444) Brutális eb válasza Rossi (#2443) üzenetére


Brutális eb
addikt

Ja látom átlinkelted a mass e.2 topikból. ;]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#2445) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Na, megvan a kieg. Kiváncsi leszek. Mindenesetre a 3.2 giga szükséges hely nem sejtet sok jót hosszúság szempontjából. Azért egy jó 20 órának örülnék. Amúgy mintha picit jobban nézne ki. Nyomtak rá egy kis adag blurt, de éppen jó hatása van.

I am having fun staying poor.

(#2446) ollie válasza Drizzt (#2445) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem kevés az. Gondolom az erőforrások nagy részét az alapjátékból használja.

***

(#2447) Lenry


Lenry
félisten

SPOILERES KÉRDÉS!
Mhairi másnak is meghal az elején?

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2448) leviske válasza Drizzt (#2445) üzenetére


leviske
veterán

Ez nem igazság. :((( Én meg várhatok holnapig. :(

Amúgy 15 órányi játékélményt ígérnek, ha jól rémlik románc és mellékküldetés mentesen. De ha abból indulunk ki, hogy a Dragon Age fő szála ~30 óra, akkor egy kiegészítőtől a 15 nem is olyan rossz.

(#2447) Lenry: 6 új lehetséges társ van. 5 marad veled a játék során... Gondolom, ha nem Ő, akkor más és mondjuk máshogy. :)

(#2449) Brutális eb válasza Lenry (#2447) üzenetére


Brutális eb
addikt

Spoiler?

Nekem igen.

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#2450) Lenry válasza leviske (#2448) üzenetére


Lenry
félisten

ja, hogy nem mindig ugyanaz hal meg?
ez elég erős indok az újrajátszásra :)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Dragon Age: Origins
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.