Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GomezGTS
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Van egy VTX3D HD6850 1 gigás kártyám, és a gyári hűtője van rajta. Nem vagyok vele megelégedve, de most már olyannyira nem, hogy mikor bekapcsolom pl a Witcher 2-t, kb 1 perc működés után fekete képernyőt dob be, vagy vékony szürke csíkokkal spékeli meg, gyakran előjele van, mégpedig elkezd ugrálni alul egy sávban a kép a game-ben.
De volt példa már arra is, hogy windows alatt ment el így a kép, viszont vissza is jött szinte azonnal.
A SpeedFan szerint win alatt kb 50 fokos a kártya max. Játék alatt nem sikerül ellenőriznem, mert tök sötét képernyő marad és csak a reset segít.A kártyát használtan vettem, kb másfél hete talán (van még rajta gar). Eddig nem volt gond vele, tegnap kezdte a hülyeséget. XP alatt működött rendesen, most felkerült a win7 és egy nap játék után másnap már így fogadott a game.
Szerintetek mit tegyek?
Köszi!
Üdv!
Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
GomezGTS
tag
válasz Gyufaaa #10871 üzenetére
A játék bekapcsolásakor felpörög mint a vadállat, porszívó effektus. Egyébként is forog egy olyan 1300-on kb.
Most töltöm a progit.
Akitől vettem, elvileg nem bolygatta. A gyári volt neki is rajta, ahogy láttam, mivel a matrica kicsit fel is vált a műanyagról, a használat miatt feltételezem.Ja igen, úgy kezdődött a dolog, hogy ment az említett game, és egyszercsak fekete képernyő, a vidkártya felpörgött 100%-ra, aztán csak pörgött, lekapcsolta a monitort is, és csökkentett módra, vagy valami hasonlóra tette a win-t. A reset segített csak egyébként.
-
GomezGTS
tag
válasz GomezGTS #10872 üzenetére
Feltettem a programot.
Elindítottam a gémet, és semmi...simán ment. Viszont a hűtő sehová nem pörgött. Ugyanúgy hallottam a zúgását, nem emelkedett a zaj. Ettől függetlenül az afterburner azt írta hogy a mérés alatt a hűtő bizony forgott 80%-on, de tuti hogy nem.Ja, és így volt maxon 74 fok.
Most megnézem egy másféle beállítással, mert lehet, hogy összekavarodik egy másik programmal.
[ Szerkesztve ]
-
GomezGTS
tag
válasz Gyufaaa #10874 üzenetére
Igen, megtaláltam.
Végülis simán 42%-on futott most a játék közben a Fan, mivel nem láttam azt a picike Auto-gombot. Most bekapcsoltam, kíváncsi vagyok így hány fokig megy fel.
De már kezdem nagyon nem érteni az egészet. Ha előbb 42%-on gond nélkül ment a game, akkor eddig 3 próbálkozásból, amikor automatán állítgatta magát, miért halt meg?
-
GomezGTS
tag
válasz Joseppe210 #10875 üzenetére
Az enyém sem MSI.
-
GomezGTS
tag
válasz Gyufaaa #10878 üzenetére
Na eddig auto fan mellett gémeltem, mindaddig, amíg nem jött a már emlegetett képernyő ugrálás alul, igaz csak egyet ugrott, de azonnal kiléptem, megnézni az értékeket. 76 fok volt. Akkor ezek szerint olyan tök mind1, hogy auto fan-on pörög ilyen esetben 80%-on, vagy ha beállítom 42%-ra, mivel ugyanannyi a hőmérséklete így is, úgy is. Ez nagyon fura. Ráadásul pont akkor kezdi a hibát, amikor a legjobban pörög a venti.
-
GomezGTS
tag
válasz GomezGTS #10882 üzenetére
Na, hát felvettem 60%-ra és a kis animáció során (mint ahogy eddig is) behozott néhány hibát és durr, fekete képernyő. Sajnos nem tudtam megnézni hány fokos volt, mert se kép se hang.
A log fájlt meg nem tudom megnyitni, feltételezem a lefagyás miatt sérült meg.
Mindegy...szóval akkor feltételezhető, hogy a hűtése kuka? Vagy ebből mit lehetne leszűrni?
-
GomezGTS
tag
-
GomezGTS
tag
válasz Gyufaaa #10895 üzenetére
Igen, pedig az ati honlapjáról szedtem le.
Csodás látvány volt...még jó hogy leszedtem ezt a driver sweeper-t mert kinn volt az asztalon és ott "kitapogattam" hová kell kattintani, mivel szinte xart se lehetett látni, fogtam letöröltem vele, újra fel...megint ugyanaz, leszedtem vele újra, aztán fel a 11.12-t és most oké. A játékban pedig amint megjönnek a beszélgetős videók, felszalad 80 fokra és kezdi a hibázást, gyorsan elhajtottam onnét és nem volt semmi gond. Tehát játék közben rendben van, amint átvezető vagy hasonló videó jön (amikor jobban pörög a hűtő), elkezd szemetelni és a vége az lenne, hogy fekete képernyő, mert már ismerem a dolgot.
Hát, ennyi. Nem igazán tudom mi lehet a gond. Továbbra is a hőmérsékletre érzékeny. Pedig ennek a hűtőnek fognia kéne a kártyát elvileg...
-
GomezGTS
tag
válasz GomezGTS #10898 üzenetére
A paszta elég tré rajta, de nem volt piszkálva, ez látszik.
Viszont csak nagyon kevés pasztám volt itthon, de felhúztam rá...mondjuk felesleges volt, mert még gyorsabban kifagy a játék alatt. Holnap veszek még pasztát és felkenem vele.
Egyébként tettem rá még 4 ramsünit, mert találtam itthon egy párat, és észrevettem, hogy 4 ramon semmi hűtés nincs.Hát, egyelőre ennyi...paszta híján.
-
GomezGTS
tag
válasz HollyBoni #10901 üzenetére
Persze megy még az attól, de ugye egyik oldalon van hűtés mert ráér a fém, a másik oldalon meg nulla, semmi nem ér hozzá...a bordák vannak hozzá közel de azok is olyan fél-1 centire, az meg nem sok minden. Holnap kiderül mi a szitu, de az tuti, hogy atom érzékeny a rohadék a hőre
-
-
GomezGTS
tag
válasz GomezGTS #10911 üzenetére
Sziasztok!
A tegnapi napom elvevő esettel (VTX HD6850) kapcsolatban vannak fejlemények.
Beszaladtam venni pasztát...adtam neki gazdagon, és leszedtem a régi megszáradt gyári pasztát.
Nah, most kb háromnegyed órát játszottam vele, vagy többet is talán. Aztán 80 fok fölött olyan 82-83 foknál ismét elkezdte a csíkozást, majd narancssárga háttér mellett fehér függőleges csíkokkal elhallgatott a vga. Kiléptem, újraindítottam és szokásos módon, most minden rendben.
Tehát összességében a magon lévő paszta cseréjével most nem másfél percig bírta hiba nélkül, hanem 45-50 percig, amíg fel nem szaladt 80 fokra.Ha garanciában visszacserélik, (márpedig vissza kellene) akkor sem hagyom rajta ezt a sz@r hűtőt...eleve sem akartam, csak még nem találtam jó árban rá, de ez úgy látszik meg is bosszulta magát.
Szóval lehetséges, hogy a paszta újrakenésével ekkorát változott a dolog, vagy csak véletlen egybeesés, és jöttek az UFÓK?
-
GomezGTS
tag
Szia!
Kösz a tippet, hozzáér egyébként, mert most kentem meg újra és hát felfeküdt rá szépen. Rá is húztam. Igen, talán annyira nem jó, hogy felmegy 80-ra...bár ezt még el kéne tudnia viselni tudtommal, de tegnap már 60 fok körül is bevágta a csíkokat. Hát ez van. A cég akitől van még nem reagált, de nagyon remélem, hogy fog.
-
GomezGTS
tag
Na, most a 3D Vantage közepe táján, amikor elérte a bűvös 79-80 fokot, szétesett a kép. Jelenleg is el van felezve a winben a kép és így írok...lol. A bal oldal került jobb oldalra és fordítva. Kb a 2/3adánál vágta el a képet, és így sikerült neki összehoznia a dolgot.
De azt nem értem, ha a pasztázás után ennyivel jobb lett a helyzet (tudok vele akár egy háromnegyed órát is játszani folyamatosan mielőtt eléri a 80 fokot és meghó'), akkor miért lehet, hogy a ramok a ludasak? Paszta előtt már 60 foknál is vége volt, ma is és tegnap is.
-
GomezGTS
tag
válasz Dexter-2000 #10958 üzenetére
Nekem ati-m volt már évek óta, annyi, hogy feltettem a physx-et, oszt kezicsókolom. Indultak a gammák. Más kérdés, hogy most belefutottam egy gyárilag hulladék kártyába
-
GomezGTS
tag
Hali mindenki!
Igazából régóta húzódó problémáról van szó, amit alább részletezek, de ma untam meg, így szilveszter örömére.
A gond tehát a következő. A videokari néha, semmi előjel nélkül becsíkoz, eltüntetve a teljes képet mind a monitorról, mind a TV-ről. DVi kábelen megy a jel egyébként. A boltban már egy hónapot pihent folyamatos teszt alatt tartva...kicserélték a hőpasztát a hűtőn, de ezt magam is eljátszottam. A mai napon azonban érdekes dolgot tapasztaltam...újra becsíkozott, simán facebook alatt, semmi megterhelés. Ugye feltételeztem,hogy a memóriák a ludasak, de gondoltam, kihúzom a kábelt, majd újra visszadugom. Láss csodát, épp most is így van képem. Pedig a kábel csak a monitorra küld jelet, mégis a TV-n is visszaállt a kép és azóta is oké. Tehát ha megmozgatom a kártyát menet közben, néha fel-felvillan a kép, ha épp csíkoz, ha kihúzom, majd újra visszakötöm a kábelt, visszaáll a kép. WTF? Az előző alaplapon ugyanezt produkálta, tehát az nem lehet a ludas. A kábel esetleg okozhat ilyet?Köszönöm és Boldog Új Évet Kívánok nektek
-
GomezGTS
tag
Szevasztok!
Többször feltettem egy -számomra- érdekes kérdést, de válasz nem született.
A probléma továbbra is adott. Van egy VTX 6850 karim, amin egy LG TV és egy régebbi Samsung monitor van bekötve. Szerintem ez a része jelentéktelen, de ki tudja..A kártya szinte új korától fogva rosszalkodott, csíkozott, kettévágta a képernyőt, stb. Szervizben 2 alkalommal járt, egyszer sem sikerült hosszútávra megoldani a gondot. Volt hogy fél évig semmi probléma nem jelentkezett, de onnantól hetekig, napokon keresztül elő-előjött 1x, 2x. Ha terhelést kap a kártya akkor az esetek 70%-ában bumm, jön a zöld, kék, szürke függőleges csíktenger és a hullámzás, képernyő vagdosás.
Van, hogy terhelés mentesen, windows alatt is elköveti ezt! Ilyenkor gyakran a kép is eltűnik és mondjuk egy világoskék teli képet ad be, a háttérben működő winnel. Az is segített ha kihúztam a kábelt, majd újra visszadugtam. De olyan is van, hogy ez után is minden csíkos, vagy egyszínű marad. A kábel nem lehet ludas, a monitor és a tv sem.
Egyszerűen a karival van valami. De mi? Sosem főtt meg, sosem tuningoltam, csak használni akartam. Amikor vettem épp 40ezer ft-om bánta. Nem vagyok az a típus, aki hetente rak össze új konfigot, mert nem tehetem meg.
Ezért, és egyébként is, KÉRLEK HELP!
Köszönöm!Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
GomezGTS
tag
Szevasztok,
Egy Asus HD5870 eddig boldog tulajdonosa voltam. A mai napon fogta magát, kidobott a windowsból (win7) egy fekete képernyővel, nagymuter porszívóját meghazudtoló hirtelen zaj közepette. Természetesen a kép eltűnt, a vga maxon pörgött és ennyi.
Épp a kártya eladása előtt álltam/állok, pár napja tettem fel és vevőm is volna rá. Egyébként a vga egészen eddig hibátlanul működött. Változás nem történt, se szoftveresen, sem hardveresen. Hirtelen, megdöbbentő és idegesítő probléma ez.
Gyanakszom a tápra is, esetleg megöregedett a szentem...Giga Superb460.Mivel a gép számomra munkaeszköz, nagyon jó lenne, ha megoldást találnék a dologra és annak örülnék a legjobban, ha a hiba a tápban lenne és nem a kártyában.
A hőmérséklete alapból 52 fokra állt be, és ritkán pörgette szét magát. A hibajelenség után újrapasztáztam, de nem ez volt a hiba forrása.
Mi a véleményetek?
Köszönöm a segítségeteket!Üdv,
Á.Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
GomezGTS
tag
válasz djculture #54030 üzenetére
Jelenleg egy 6600GT van benne, amivel netezni tudok, mást nem nagyon. Tervezéshez használom a gépet, amihez nem árt az erősebb vga.
Így egyik napról a másikra mindenféle előjel nélkül azért egészen idegesítő a dolog.Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
GomezGTS
tag
válasz GomezGTS #54034 üzenetére
Szevasztok,
Ha még emlékeztek pár napja írtam, hogy a HD5870 karim pár perc után terhelés nélkül is sötét képet adott.
Mint kiderült, nem ő volt a bűnös, hanem a Giga Superb 460W táp. Ma ugyanis már be sem indult a masina. Illetve a szervizes ismerősöm hívott később, hogy a -fenti- videokártya amit leadtam náluk, hibátlan.Egyszerűen az történt, hogy a táp megfáradt, és egyik napról a másikra szépen lassan adta meg magát. Az ingadozásait pedig a HD5870 nem kedvelte, ezért megállással reagált.
Hátha másnak is segített a konklúzió egy picit.Üdv,
GomezKeresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Linux kezdőknek
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest