Hirdetés
Aktív témák
-
areteosz
csendes tag
Üdv.
Most szeretnék venni egy ge(X)cube ati radeon 9600xt 256mb-os karit. Arra lennék kiváncsi, hogy mi a véleményetek a ge(X)cube gyártóról és, hogy hány bit-es a kártya? Na meg az is érdekelne, hogy szerintetek jö lenne ebbe a konfigurációba:
Alaplap: Asus P4V8X-X
Proci: Intel R Celeron 3,06Ghz FSB533(asszem )
RAM: 1,5 Gb
Videó: A jelenlegi egy AMD Ati radeon 9200Se128mb-os 32 bites kari
Táp: Ha jól tudom 300W-s, de ennél csak erősebb lehetSzerintetek?
-
areteosz
csendes tag
Honnan tudhatnám meg, hogy hány bites az alaplap meg a proci?
Alaplap: Asus p4v8x-x
Proci: Intel R celeron 3,06Ghz FSB533(asszem ) -
areteosz
csendes tag
Hát én beszltem egy ismerősömmel aki magának épít ekg-t meg tábla nélküli interaktív táblát s azt ajánlotta, hogy ne tegyek ee az alaplapba 64bitnél nagyobb videókarit mert nem fogja tudni követni az alaplap mert annak is van bit-e.
Itt is vannak írva a prociról bitek:
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27974[ Szerkesztve ]
-
areteosz
csendes tag
Szóval szerintetek nyugodtan rakhatok 128bites karit erre az alaplapra? Esetleg találkoztatok már ilyen konfigurációval?
-
areteosz
csendes tag
az ati radeon 9600SE kártya is 128 bites?
-
areteosz
csendes tag
Én se viccből írtam amit írtam. Az iletőnek van 1-2 diplomája egy két dologból és egy iskola igazgatója. Szinte anyanyeli tudása van angolból és a programozás se áll tőle távol. Gondolom valami olyat szeretne mint a leonardó nevű dolog csak nem 3d-ben.
-
areteosz
csendes tag
Na de a lényeg az, hogy akkor nyugodtan belerakhatom az radeon 9600xt-t az alaplapomba igaz?
Azt tudo, hogy ASUS A7N8X-E Deluxe alplappal működik. Ez az alaplap ahogy néztem gyengébb mint az és p4v8x-x-em. -
areteosz
csendes tag
rem igazatok lesz és kösz.
-
areteosz
csendes tag
Na még1 kérdés. Az ati radeon 9800xt is jó lenne az asus p4v8x-x alaplapba?
-
areteosz
csendes tag
Mi a véleményetek a gexcube vagy gecube (nem tom melyik a helyes) gyártókról?
Egy ettől a gyártótól származó radeon 9600xt 256-os vidkarit szeretnék venni. Nem gyengébbek ezek mint példáúl egy ATI, AMD, vagy Sapphire gyártótól származó? -
areteosz
csendes tag
Tudtam ez a topic azért van, hogy az "okos" és úgy látom "én vagyok a minden" gondolkodású eberek segítsenek azoknak akik kevésbé értenek a dologhoz. Egyébként nem arra voltam kiváncsi, hogy-hogy gyártják a kártyákat hanem, hogy melyik cég csinált az említett tipusból(radeon 9600xt) erősebbet.
-
areteosz
csendes tag
Melyik két adat tér el? A gyártó neve? Azért nem tudom pntosan mert a dobozon gexcube van de a google gecube-t dob ki.
-
areteosz
csendes tag
Lehet valakinek van pénze egy teljesen új gépre egy új kártyával de nekem ez is elég lesz. Valahogy már kinőttem a számítógép világból.
-
areteosz
csendes tag
Üdv.
Vettem egy ati radeon 9600xt karit. Xp alatt kipróbáltam nagyon jó! an viszont egy bajom. Feltettem a windows 7-et, majd telepítettem a drivert amit leszedtem hozzá a netről. 10.2 catalyst volt tán. Az biztos, hogy a legujjabb. Újraindítottam a rendszert és az üdvözlőképernyő után kipixelesedett a kép de anyira, hgy semmit nem lehetett látni rajta. Csak nagy kockák voltak. Mi lehet a probléma?
-
areteosz
csendes tag
Kösz a válaszokat. A drivert én az amd.com-ról szedtem és xp alatt működött is rendesen. Egyébként tökéletesen fut a win7 ezzel a kártyával. Feltett magának egy drivert és semmi baja, csak hát a simulátorok nem futnak így amik mennének, de most megpróbálom a 9.3-as drivert.
-
areteosz
csendes tag
Na megpróbáltam a 9.3-as drivert. A végeredmény, hogy vissza fogom rakni az xp-t mert valami nem kerek. Driver telepítés után újraindítás és egyből rosz. De csak az újraindítás után. Windows indítási javítá-t javasolt, de én inkább a csökkentet mód rendszervisszaállítás mellet döntöttem. Nem lehet, hogy egy bios frissítés megoldaná a problémákat?
-
areteosz
csendes tag
Üdv megint mindenkinek. A problémám most a következő:
Vettem egy ati radeon 9600xt-t. Újraraktam a gpet, de ha cd-t raktam bele belassúlt a gp és a sajátgép-ben le is fagyot. Gondoltam azért mert particionálatlanul csak 1megát hagytam. Újraraktam de most 8megát hagytam. Jobb is volt. Driverek szépen felmentek cd-ről meg minden. A hiba az, hogy egy mp3-lejátszót már nem nyitott meg usb-ről, de a pendrivomat igen. A pendrive is rdekes mert magátol átíródtt az ntfs file rendszer fat-ra formázás nélkül de ntfs-re formázni nem lehet. Érdekes. Továbbá, most ha beakok egy dvd-t nem tudom telepíteni. Megfagy a gép, de csak addig ameddig benne van a dvd. Biosban ott van a meghajtó. Felismeri. Ezközkezelőbe semmi ütközés. alaki mondta nekem, hogy a videókártya memóriáját kéne ellenrizni. Resetelni vagy valami. Szerintetek? Resetelni lehetséges? Ha igen, hogy? -
areteosz
csendes tag
Ért a számítástechnikához csak én nem tudom néha mit mond és félreértem. Viszont az kifejezetten érdekes, hogy a meghajtó üresen is villog meg próbál olvasni. Egyébként a dvd-nek amit beleraktam semmi baja mint ahogy a meghajtónak sincs. Ez biztos. Itt valami más probléma van csak nem tom mi. Arra már rájöttem, hogy külön-külön minden jó kompatibilisak is csak valamiért eggyüt nem tökéletesek.
-
areteosz
csendes tag
Ez egyfojtába villog. Valami zavarja szegényt.
-
areteosz
csendes tag
Lehetetlen, hogy kuka mivel csak másik videókártyákkal csinálja ezt. továbbá van ojan, hgy bekattan valami és xp bootolásánál(teleítésnél) amikor kiírja, hogy cd-romról való..., megynmm a gombot és azt írja ki, hogy memory owerflow error, de egy bios reset után jó de a régi videóval nem csinálja s azúj se rosz.
-
areteosz
csendes tag
Hát van rajta jumper a gyri állásába és a régi videókártyával nem volt gond. Majd ma megpróbálom, hogy milyen ha máshogy áll a jumper. 3dmark2000-ben futattam egy tesztet és akadozásos probléma nem volt. Szerintem nincs hibája a videókártyának se.
-
areteosz
csendes tag
Az everest nevű program-ba a pci eszközök rsznél i a revízió? Az baj, ha több dolognak is ugyan az?
-
areteosz
csendes tag
Az nem lehet, hogy a vírusírtó szoft rosszalkodik itt nekem? avg internet security 2011
-
areteosz
csendes tag
Már fárasztó vagyok mi?
Visszaraktam a régi videókártyám amivel tökéletes a mködése a gépnek. Az új kártyának sincs baja, csupán csak birizgálja a meghajtót. Nem tom mi a baja, de szerintem egtaláltam, de nem biztos.
Az agp csatlakozóba van egy rész ahol poros a csati. Ez azért van mert a régi kártyán 2 kivágás van. Fogtam egy fogpiszkálót befújta kontakt spray-vel amivel meg megbirizgáltam a csatit, hogy ne legyen koszos, de nem lett jobb.
Alaplapom: Asus p4v8x-x
Régi vga: Abit ati radeon 9200SE-DT
Új vga: geXcube ati radeon 9600xt
Proci: intel celeron 3,06Mhz fsb 533Mhz
Na ezek után mire tippelnétek? Egyébként még újratelepítés előtt kipróbáltam a karit nfs most wanted-al és full grafon futott minden baj nélkül szóval nem lehet baja a karinak. -
areteosz
csendes tag
na átnézem, ha nem lesz jó belerakok egy másikat, de az is csak 300W-os. Egyébként a karira az van írva, hogy 300-as táp kell neki.
-
areteosz
csendes tag
Most a gpbe egy codegen táp van Most kapcsolom ki a gépet és átnézem az összes csatiját. Lehet beléjük fújni egy kicsike kontakt sprayt?
-
areteosz
csendes tag
Hát elég érdekes. A következk vannak rajta:
CODEGEN 300W atx 203(p4) alatta model:200x
Ezek alatt egy táblázat. A táblázat egy részlete:
+3,3v +5v +12v
DC output 20A 20A 16A
120w max.
Ezek alatt végig: 300W
Na ezen menjen el az emberA másik tápom az még rosszab meg régebbi.
Azt lehet, hogy fogok egy másik tápkábelt és 2 tápról fog menni a gép? pl az egyikről az alaplap a másikról meg a meghajtó meg a vinyóó? Már csak a próba ereig. 2 táp csak elbírná ha így lehet.
[ Szerkesztve ]
-
areteosz
csendes tag
Isten velem van. Remélem....
Van egy 3. tápom is. BIG ventiscolorsit 400w-os. model 350u-spe
Na ez jobb lehet mint a mostani? -
areteosz
csendes tag
Ilyen táp:
http://www.aukcjoner.pl/gallery/004684217,4-Zasilacz-COLORSit-model-350U-SPE.html -
areteosz
csendes tag
Beleraktam a szerkezete a másik tápot de egy fokkal nem lett jobb. Nem tápegység baja van. Egyszerűen nem értem. Az "új" vga belassítja a cserélhet adathordozókat, dvd-romot. A régi kártyával ezek tökéletesen gyorsak de az újjal nagyo lassúak Most pl. beleraktam egy cd-t és miközbe csukta be a rom ajtaját megált és csak ojan 1-2 másodperc múlva ment tovább. Nem zárta be elsőnek rendesen az ajtaját.
Ami biztos, hogy itt valami ással van gond. Számítástechnikai boltokban kb. mennyiért nézik át a gépet? -
areteosz
csendes tag
Na. Úgy néz ki megjavúlt a gép és most tökösen működik az egész. viszont!....
Van egy game. A landwirtschaft sim 2009(parasztvakítóXD) . Na szal van a játék és játék részében a képernyn ilyen szürke 3szögeg vannak a kép szélétőkl a közepéig. De ilyen átláthatatlanok, de csak ennél. Miért van? Mit állítsak, hogy eltünjön? -
areteosz
csendes tag
Hát az nfs pro street-ben valami vpurecoveres hülyeség volt de a most wanted-ban fullon jó.
-
areteosz
csendes tag
na ne szi....vasXD. Ezt honnan lehet még meg tudni? Vlamai progi nem írja ki? Egyébként 9.3-as driver van fent. Most mindjárt visszarakom a 8.01-eset ami van hozzá. De furi mert az euro truck sim-ben is jó volt csak abba akadozott..
-
areteosz
csendes tag
Ja ja. Én is úgy tudom. Mindjárt felrakom azt is de szerintem csak simán a játékhoz gyenge a kari.. Lefuttatam a tesztet és ez jött ki:
SCORE:364 points (60000 ms) - Options: XB DM FX
Max GPU Temp: 0°C
Resolution: 1280x1024 (FS) - MSAA: 4X
FPS: min=4 max=7 avg=6Ja és radeon x1050-nek ismeri fel.
-
areteosz
csendes tag
Új vga rosszalkodik.
Most kaptam egy hibaüzenetet.: A VPU recover alaphelyzetbe ált mert a grafikus adapter nem válaszolt.
Készenléti állapot után nem jön be kép csak újraindítás után. Mondjátok azt, hogy nem a vga-val van a baj!!! -
areteosz
csendes tag
radeon 9600xt 256mb, alaplapom asus p4v8x-x
-
areteosz
csendes tag
Pfúú. Hát egyszer csak meggondolja magát, elmegy a kép, majd pár másodperc után visszajön és akkor kiírja. De már visszatettem a régi karit mert elment a kép és nem is jött vissza. De érdekel, hogy mi van mert kell az új vga!!
-
areteosz
csendes tag
Amikor beteszem a radeon 9600xt-t az irq-k kicsit (szerintem) rosszak és akadnak is, csupán az xp szerint nem.
A következőknek ugyan az az irq-juk: Via Rev 5 vagy újab USB univerzális állomásvezérlő
(ez elbbibl van 4.)
Szabványos bővitett PCI-USB állomásvezérlő
ezeknek van 21-es IRQ alatt.
És még 2 ugyan azon: 9-es IRQ alatt:
Microsoft ACPI szabványnak megfelelő rendszer
ARLOM449 IDE ControllerEzek vannak. Baj ez? Ha igen, hogy lehetne ennek véget vetni?
[ Szerkesztve ]
-
areteosz
csendes tag
válasz Alister71 #48534 üzenetére
Hát nekem gyorsolvasás nincs a bios-omba. Valami földönkívüli biosom van. Amiket leírtam egy üzenetembe, hogy pár dolog ugyan azon az irq-n van az okozhat problémát? Már kezdek ideges lenni, mert nem rtem miért allergiás ez a gép a más vga-kra. :
A Fórum nem kifestő, légy szíves kevesebb szmájlit használni!
[ Módosította: philoxenia ]
-
areteosz
csendes tag
válasz Alister71 #48536 üzenetére
Üdv.
Itt a bios-omról a kép. Kifeezetten, olyan, hogy vga, vagy video card, vagy hasonló opció nincs de ezt a két oldalt találtam ahol van vga-val kapcsolatos dolog. Egyébként nem hiszem, hogy lehet kompatibilitási probléma. Alaplapom agp foglalata 1,5v-os, támogatja a 8x-os agp-t. Meg stb, stb. Na a képek.
-
areteosz
csendes tag
Jól látod, hogy nem állítható. Biosban már mindent próbáltam de semmi. Nem ojan baja van ennek. Úgy csinál mint ha keresne valamit. A meghajtó bizonyos idközönként fel-fel villan. Az eredeti karival nem csinálja. Van 3 videókarim és csak az eredetivel tökéletes. A radeon 9550-el egyáltalán nem jó. A radeon 9600xt-vel még megy de bolond. A rendszerinformációba az "ütközés/megosztás" részen pedig nem tudom eldönteni, hogy ütközést vagy megosztást mutat... áááá. Keresni kell valami informatikust aki ingyen pénzért megnézi mi lehet...
-
areteosz
csendes tag
Igen még mindig nem tudm, hogy mi lehet a probléma ha berakom a 9600 Xt karimat. A tünet ugyan az. Ha a meghajtóba rakok valam cd-t vagy dvd-t akkor a sajátgép rész belassúl na eg az a rész lassú. A számítógép melyik része felel a meghjatókért? Gondolkoztam, hogy a ramom hülyül de lehetetlen mert a gép ugyan olyan gyors. Az lehet, hogy valami bios eállítás probléma? A régi vga-val tökéletesen megy a gép de csak ha az alaplaból kiveszem az elemet majd visszarakom és ez által törldik a bios memória. Mi lehet a gond? Ne szeretném szervízbe vinni...
-
areteosz
csendes tag
Üdv. Megint. Ma újjab jelet adott a gép, hogy mi is lehet a baja. A következőt írta ki még jóval bootolás előtt:
Sencondary master drive - ATAPI incompatible
Nem tudom mennyire helyes de ez volt. Ez nekem a cd meghajtóm. Na de az érdekes, hogy a régi vga-val nincs baja. Újabb ötletek?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Monitor hiba topik
- Filmvilág
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs