Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
Aktív témák
-
galóca18
tag
válasz #65675776 #22225 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
Szinte semmit nem tudok ezekről a dolgokról, úgyhogy előre is bocs a nyomi kérdésekért.A VDub alatt a VirtualDubot érted? Létezik olyan progi, ami veszteségmentes?
ACE Mega Codecs Packom van, és láttam benne DivX5-öt, itt egy kép, hogy hol, mert nekem nem sokat mond.Ha ez mégsem stimmel így, akkor légyszíves segíts, hogy hogyan kell "aktiválni" egy kodeket. Telepíteni kell vagy elég bemásolni valamelyik könyvtárba?
Most jutott eszembe, hogy meg tudom nézni a filmet rendesen, tehát a kodek rendben. Nem? Vagy attól még lehet ilyen gond? És észrevettem, hogy a VirtualDub Plugins alkönyvtárában ez a szöveg várt:
"Filter plugins (*.vdf) placed here are automatically loaded by VirtualDub on startup."Semmi más nincs benne, csak ez a txt. Okozhatja ezt az, hogy a rendszerpartícióm nem a C:? Ezesetben segít az, ha manuálisan bemásolom ide, amit kell? De mit kell?
Ne haragudj, hogy így rádzúdítottam.
Köszönöm!Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz Sk8erPeter #22229 üzenetére
Szia!
Én az Audacity-t használom nagyritkán, ha kell. Magyarul is tud, úgy tudom, kodek nincs hozzá, vagy csak választható lehetőség, hogy meg tudod adni a megszokott mp3-kodekedet, be tudod állítani, hány kbps legyen és egy sor más dolgot is (Pl. zajszűrés, különféle effektek, hangerő, ...). Egyszerű a használata, még nekem is ment.
Kellemes nyirbálást!
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Elnézést, hogy beleszólok!
A kiírt, szaggatós lemezt a géped vagy egy másik asztali lejátszó normálisan lejátsza? A szaggatósok között van olyan is, ami másik íróval lett kiírva? Vagy más-más sebességgel kiírva egyazon íróval?Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Bocs, de nekem nem tiszta, hogy próbáltad-e kiírni másik íróval is a bibis filmet, vagy mindig ugyanazzal. Ha nem tudod másik kütyüvel kipróbálni az írást, jó ötlet, amit javasoltál, hogy újra kiírod a működő filmet. Előtte azonban ellenőrizd a kábeleket a gépben, hogy stabilan állnak-e. (Természetesen áramtalanítva! ) Ajánlom még figyelmedbe EZT az írást, amit PPeternek köszönhetünk, de hálával tartozom Daninetnek is, aki elérhetővé tette ott, ahol sikerült ráakadnom. Mindkettőjüknek
Sajnos nekem egyre gyanúsabb az íród. Milyen fajta?
-
galóca18
tag
válasz hugobossi #22250 üzenetére
Nekem ezzel már sikerült, amikor szükség volt rá, fontos, hogy ne használd addig a gépet, nehogy fölülírja valamivel a helyét. Bár állítólag még úgy sincs minden veszve. A progi freeware, azok csinálják, akik a CCleanert is.
Sok sikert!Szerk.: Most látom, hogy Rii jócskán megelőzött. Bukta!
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
-
galóca18
tag
válasz Sk8erPeter #22283 üzenetére
Próbáltad már frissíteni a szoftverét? Nekem is vezeték nélküli Logtech-em van, ő már kért és kapott frissítést (firmware is). Persze nem segített, 1 méterről még így sem érzékeli a jobb oldali billentyűket. De azért utánajárhatsz, hátha...
-
galóca18
tag
válasz Sk8erPeter #22355 üzenetére
Igen, igazad van! De ha teheted, nézd meg egy másik géppel is, csak azért, hogy tutira kizárhasd az alaplap hibáját. Nem szívózni akarok, de sajnos tömeggyártásban becsúszik néha egy-egy gyári hibás cucc, még ha nagy neveknél ritkán is. Én a DVD-írómmal jártam így, pedig anno mindenki agyondícsérte. Pech.
-
galóca18
tag
válasz Tibord #22368 üzenetére
Szia!
A Power Notes ezt tökéletesen elvégzi, és ha jól rémlik, választhatsz a kikapcsolás és a hibernálás között, feltéve, hogy az alaplapod lehetővé teszi. Az egyetlen szépséghibája, hogy fizetős. A teljesértékű próbaverzió azt hiszem 10 nap vagy 2 hét.
Ha ez így nem felel meg, megpróbálhatod kicselezni a Sandboxie-val, hátha sikerül.Power Notes (Ez egyébként egy jó kis program, emlékeztetőket írathatsz ki a képernyőre megadott időpontban.)
SandboxieSzerk.: Ezek szerint sztornó. Sk8erPeter, nálad a pont. Egy csomószor megfogadtam már, hogy frissítek, mielőtt válaszba kezdek.
Újabb szerk.: Helyesbítem az előzőt: egy csomóan megelőztek. Hová nézek én??
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
Szia!
Ne haragudj, csak most találtam meg a válaszod.
Csak Windows-osat ismerek:
Az én kedvencem a Media Coder, sokmindent beállíthatsz benne, még a film látható részét is megadhatod vele, (azaz nem tudom, hivatalosan minek hívják, de a fekete széleket tüntetheted el vele, ha van.)A másik, amit egy időben használtam, az Any Video Converter, de néha megváltoztatta a kép arányait, ezért váltottam.
A keresőbe írd be, hogy "videó konverter" vagy "video converter" [link]
Vagy ezt: "film újrakódolása" [link]
Sok sikert hozzá!
-
galóca18
tag
Windows alatti formázáskor elszállt vinyót érdemes megpróbálni Linux telepítővel formázni? Vagy valami más mód a megmentésére? (Az adatok nem fontosak, már régebben kiírtam mindent róla.)
-
galóca18
tag
válasz GrandeP #22990 üzenetére
Szia GrandeP!
Köszi szépen, feltétlenül kipróbálom!
De valamit nem értek. A Total Commander látja, de ha rákattintok, az írja, hogy nincs ilyen meghajtó. Bekapcsoláskor a gép ezt írja ki: Capable but disabled.
Majd látom, mit produkál a Partition Magic után. Az egyébként végzi a dolgát, vagy én is kellek neki? Fogalmam sincs, hogy működik.
Mégegyszer köszönöm!
Üdv: Galóca
-
galóca18
tag
Hali!
Valaki tudna adni egy normális, biztonságos linket, ahonnan letölthető a Partition Magic bootolható verziója? Úgy tűnik, CD-ről futtatható kellene.
[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
Ismeri valaki a System Protect nevű progit? Érdemes használni? (A Spyware Terminator ajánlja)
-
galóca18
tag
válasz GrandeP #23105 üzenetére
Köszi a linkeket, majd kipróbálom.
A helyzet:
2 HDD:
SATA - ezen van az XP (működik)
ATA - ez elszállt formázáskor. Mondjuk elég harcedzett már, pár hónapja meg-meghibásodgatnak rajta a fájlok, ezért is gondoltam, hogy leformázom, hátha segít.
Így már 2 napja nem hibásodik meg rajta semmi.Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz Hosssszu #23107 üzenetére
Köszi, tudom, csak sajnos nem tudom az oldalukról letölteni, mert nem találok linket. A Google pedig csak "fura" találatokat ad, ha pedig kifejezetten a www.hiren.info-n kerestetem a Google-t, csak más találatokat dob ki onnan.
-
galóca18
tag
válasz GrandeP #23105 üzenetére
Szia!
Végre volt rá időm, és megcsináltam, amit javasoltál. Az EASEUS Partition Manager elsőre leformázta a meghajtót! Szép munkát végzett. Köszi szépen a segítséget!
De van rossz hír is: a HDSentinel szerint a kondíciója 16%, csak 1 hónapja van hátra. Szerintem már annyi se, mert nem enged róla törölni. A hétvégén boncolok!Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Valaki ismeri ezt a programot?
Gondolom, mehet a vírusirtóval együtt is.Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Sziasztok!
1. Mi a kulonbseg az OEM-es XP (vagy mas oprendszer) es a NEM OEM-es kozott? (A Wikipedian olvasgattam, de ugy latszik, hulye vagyok hozza. ) Szoval ha valaki leirna egyszeruen nekem vagy dobna egy ertheto linket, az nagyon jo lenne. Vennem kell valami Windows-t surgosen, a gepem kitett magaert Karacsony alkalmabol.
2. XP vagy Vista pro es kontra? (A gepem elvileg alkalmas, de csak 32 bites)Boldog, bekes Karacsonyt mindenkinek!
-
galóca18
tag
válasz zsolesz010 #23511 üzenetére
Szia Zsolesz010!
Ugy latom, elegge benne vagy a Ghostolasban, ezert kerdezlek. En ugy tudtam, hogy az XP igen kenyes, mar akkor sem akar futni, ha a gepbe uj proci kerul, masik HDD-re masolni pedig kifejezetten lehetetlen. Ezek szerint ez nem igaz? Nyugodtan csinalhatok a mukodo oprendszerrol masolatot ugy, hogy hasznalhato legyen? (Persze perpill nem erint a dolog sajnos, de azert nem art tudni.)
-
galóca18
tag
válasz lemcsi #23541 üzenetére
"Egy full nullás gépen ami még nettel sem érintkezett, csak fel lett rá rakva egy xp sp3-al, azon hol lehet virus?"
Engem a regi alaplapom gyari telepitoje szivatgatott meg igy, 3-fele dog lapult rajta. Az ember sosem tudhatja...
-
galóca18
tag
válasz Csabee. #23552 üzenetére
Szia!
Koszi a valaszt.
Semmi mas kulonbseg nincs? Csak azert, mert amikor a DVD meghajtot vettem, azt mondtak, semmi kulonbseg, aztan amikor megjott a rendeles, kiderult, hogy nem adnak hozza kabelt, csavarokat es szoftvereket sem. A Windows-zal nincs semmi "atveres"? (Szoftvert gondolom, adnak hozza. )Orulok, hogy at lehet menteni a Windows-t es en tudtam rosszul.
-
galóca18
tag
válasz zsolesz010 #23567 üzenetére
Szia!
Koszonom, hogy megosztod velem (es masokkal) a koltozos tapasztalataidat, valoszinuleg hasznat veszem egy nap, az USB3 kapcsan tervben van egy alap- es procicsere. Hasznos a link is, amit adtal, amint lesz egy mukodo Windows-om, el is mentem konzvjelzobe. (Remelem, meg az iden sor kerul ra!)
Nekem is tobb particiom van egy vinyon, amin a Win van, 40 giga. Szep lesz, ha megduplazza!
-
galóca18
tag
Sziasztok!
Meg az iden kellene egy Windows-t vennem, csak azt nem tudom, milyet, ezert szeretnem a tancsotokat kerni. XP Profi vagy valamelyik Vista? Es ha Vista, melyik legyen? 32 bites kell, egyebkent az alaplap elvileg kompatibilis, csak meg nem probaltam, de ra van irva. Ugy hallottam, az XP stabilabb rendszer, raadasul a Vistan minden progi tobb eroforrast igenyel, mint XP alatt. Ez igaz? Letezik barmi, ami miatt erdemesebb a Vistat valasztani?
-
galóca18
tag
válasz Csabee. #23552 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy targytalan az elozo kerdesem, mert ezt talaltam: Microsoft Licencek
Tomoren:
"az OEM licenceléssel telepített szoftverek csak azon a számítógépen használhatók, amelyre eredetileg fel lettek telepítve, azaz például ha a konfiguráció teljesítménye az elvárásoknak már nem tesz eleget, akkor a szoftvert nem lehet áttelepíteni a kiváltó újabb/nagyobb teljesítményű gépre."A kerdes, hogy nem lehet vagy nem szabad. (Mert ha ugyis torli az ember, nem tudom, kit zavar.)
Aktív témák
Hirdetés
- Videókártya 1060 6gb
- Gyors Lenovo Thinkpad T460s 14" Full HD üzleti laptop i5-6300U ,8GB DDR4,256GB SSD,Win10, DUPLA aksi
- Új 0 perces Playstation 5 Slim -- Digital -- 2 év garancia
- SK Hynix PC801 2TB Gen 4 7000/6500 Mb/s NVME SSD eladó
- Dell T3420 SFF: Intel Xeon E3-1240 v5 (i7-6700), 16GB DDR4, 256GB m.2 SSD, AMD R5 340X, Win 11, ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest