Hirdetés
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok! Elég komoly problémám van. Kezd már rohadtul elegem lenni az egészből. A lényeg, hogy a játkoknál bármilyen felbontásban gondom van. A jelenség az, hogy megtörik a képernyő. Olyan, mint amikor kis teljesítményű gépen az explorert hirtelen lescrollozos, és lassan reagál, középen egy "átlátszó csíknál" megtörik a fény, és utána rátja magaután a képet. Olyan mintha lenne ott egy csík, de csak a fény törik, a neon villogása (Prey) is darabokból, nagy téglalapokból van összerakva. (Nem tudom jobban leírni). A lényeg az, hogy megpróbáltam az én kártyámmal húzva, alapon, és most megpróbáltam egy másik kártyával is, másik monitort kipróbáltam. Mindíg ugyan az. Lehet-e alaplap hiba, mondjuk sérült a slot. Másra már nem tudok gondolni, mert ezen kívül proci, táp és ram van a gépbe, mi más lehetne? Bárki bármi hasznosat tud kérem segítsen...
-
TazLeacher
nagyúr
Hali!
30-40K környékén (nem baj, ha olcsóbb) melyik a legjobb SLI-s lap? Olyan lap kellene, amibe belemegy egy E8xxx vagy valamelyik Q9xxx. DDR2-es rammal lenne, de ha van benne +2 db DDR3 slot, az sem rossz. Várnám a hozzértő segítséget!
szerk.: most láttam az előző hsz-eket. Ez is variáció. Más márka esetleg? Az láttam, hogy pl. a Giga leginkább a CF-et támogatja...
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz SHOKKZjE #7212 üzenetére
P35DS3L gyenge, vegyél helyette sima DS3-at. 1-2K a különbség, de az már jó.
Geil-ből az Ultrát, ha már ragaszkodsz a Geil-hez, de igazából a BD se rossz. Ehhez a procihoz (E8200) viszont én boztos jobb ramot vennék.
Gyere át ide, itt érdeklődj nyugodtan hasonlókról.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Van valakinek tapasztalata a 750i-s alaplapokkal tuning terén? Olvastam olyanokat, hogy 450-es FSB felé már csak nagy mákkal lehet menni...ez tényleg így van?
-
TazLeacher
nagyúr
Szisztok!
Erről, ennyiért kinek mi a véleménye?
Adnak hozzá 2 gb 1333-as DDR3 memót. Arról pont foggalmam nincs, hogy milyet, de ahog néztm nem olcsók az 1333-asok.
Várnám a véleményeket.
-
TazLeacher
nagyúr
Lenne egy elég sürgsős kérdésem:
XFX 790i lap mellé szeretnék Thermalright Ultra-120 extreme-et. Eddig fel sem merült bennem, de el fog férni az alaplap hűtésétől a CPU hűtő, vagy felejtsem el?
-
TazLeacher
nagyúr
XFX 790i lapon szeretnék BIOS-t frissíteni. Csak aza gond, hogy igazából foggalmam sincs, hogy hogy állajak neki, mert még sosem csináltam hasonlót se. Ebben kérném egy kompetens segítségét!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz OpUnlimited #9998 üzenetére
10 hsz-el lentebb már beírtad. Majd, ha valaki tud válaszolni, akkor fognak. Mondjuk 50 hsz után sem válaszolnak, akkor UP-olhatsz egyet, de attól, hogy 10 hsz-enként beírod nem fognak előbb válaszolni.
-
TazLeacher
nagyúr
Egy kis problémával állok szemben.
XFX 790i a lap, Xigmatek S1283-as hűtővel.
Léetzik, hogy nem tudom állítani a venntit?
Smart-ra van állítva, de inkább belőném fixre. Átállítom manualra, belövöm (próba kedvéért) 100%-ra, Save and Exit, de semmi. (feltételezem hangosabbnak kellene lennie), gondoltam akkor 100-on pörög, beállítottam 50-re, akkor se semmi.Néztem az RPM-et, akármit állítok mindig 1480 körül van. Mi lehet a bibi?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10016 üzenetére
Még nem. Tegnap éjszaka raktam fel rendszert, csak éppenhogy volt időm belepiszkálgatni. Mivel célszerű állítani?
BIOS frissítésben nem tudnál segíteni?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10020 üzenetére
Ultra. Miért, én úgy tudtam, hogy mindegyik az...
Na, megvan a BIOS frissítéssel a probléma. Ha jól vettem ki az XFX honlapból, azért nem tudtam BIOS-t letölteni, mert nem voltam regisztrálva. Most regeltem, de kell még product reg is, azt meg innen nem tudom, majd csak, ha hazamnetem.
eVGA 790i-hez már találtam BIOS-t.
Így is, úgyis frissítettem volna, majd most megnézem, hogy mit szól a ventivezérlés ehhez.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10023 üzenetére
XFX 790i Ultra SLI. Beregezem este a lapot, letöltöm, kiírom, aztán uzsgyi BIOS frissítés...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10026 üzenetére
Ja, hogy a BIOS verziót kérdezted... Mostmár nem tudom, de frissítettem P06-ra.
Viszont érdekes dologra lettem figyelmes. Állítható a venti, 30%-on 950 Rpm körül van, 100%-on 1490 Rpm körül. Azt írták, hogy maxon elég hangos a hűtő (leírás szerint a max az 3200 Rpm), 32dba. Maxon a hyperTX után is kimondottan csendes, illetve semmi különbséget nem hallok a 30% és a 100% között. Miért nem megy 1500 felöé?
Az meg a másik, hogy tegnap nézegettem az Everestet, és azt írja ki, hogy burkolatbehatolás történt? Ez mitöl lehet? Nem szedtem szét, nem cseréltem semmit a lapon.
Egyelőre nem tudom felfogatni az északi híd ventijét, gondoltam addig nem b@sztatom, de azért netre használnám. Hááát! Tegnap dobtam a dolgot, ugyanis everest szerint így 82(!) fok az alaplap.
Szóval van bajom bőven...
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10035 üzenetére
Nálam 2 féle opcióból lehet választani.
1. Amit te is mondtál, hogy ha emelkedik a hőfok, akkor rákapcsol
2. Fix, amit én állítok be.Milyen a felfogatás? Nincs felfogatás. Kimaradt a dobozból a cucc, hét elején intézem, hogy kapjak egy ilyet.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10049 üzenetére
Itt a kép. A procitól balra van az aktív hűtés. A kisventi megvan, csak nem tudom ráerősíteni, mert a hűtőbordán végigfutó fekete nVidia feliratos lefogató műanyag csík kimaradt, pedig az nem engedné, hogy előre bukjon a venti(ke).
Én szeretem belőni általában fixre, egy kicsit főlé is, mint kéne, nem baj, ha kicsit hangosabb, cserébe hűvösebb. Itt viszont pont fordított. Jó halk, de rohadtul nem hűt. Remélem, ha az alaplapot tudom már hűteni, lenetebb megy, de egyelőre minden alapon Q6600 + Xigmatek S1283 48-50 fok, crossbow-val.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10055 üzenetére
Milyen szoftvert ajánlasz a ventivezérléshez? Sosem volt még ilyen gondom. Este rádugom az S-FLEX-et, megnézem ahhoz mit szól, ezt mennyire tudom állítani.
Ragaszkodnék a kis ventihez, nem azért vettem 70K-s lapot, hogy utána meg én rohangáljak alkatrészért, meg ilyen kókány befőttesgumival fogassam fel.
Egyébként mondom, rájöttem, hogy lehet állítani, de olyan mintha csak elvben állítaná, mert a BIOS más rpm számot ír, de se a hőfok, se a hangja nem változik.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10058 üzenetére
Pontosan ilyen a BIOS, igen. SmartFan vagy Manual. Manualra álllítva van az, amit mondtam. Minden venticsati 3 tűs a lapon, a Xigmatek CPU hűtő is 3 tűs.
Speed Fan? Rákukkantok.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10060 üzenetére
Nem volt ilyen progi, csak ilyen hálózatkezelő izé.
Este, ha hazaértem, és kipróbáltam az S-FLEX-el, már okosabbak leszünk.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10070 üzenetére
Köszi! Eredmények holnap 10-11 körül...
-
TazLeacher
nagyúr
Na, már okosabb is lettem, haza se kellett mennem.
Valamit nagyon benéztem... a Xigmatek venti 800-1500Rpm-es, tehtá tényleg 100-on pörög. (nekem pedig nem hangos... )
Ugyanakkor így elég magas a proci alapon 50 fokkal. EZ mondjuk lehet, hogy kedves 82 fokos lapnak köszönhető, ami alatta van. Tehát megvárom a kisventit, aztán megnézem, hogyha lehül egyáltalán a lap, (amit nagyon-nagyon remélek) akkor hül-e a proci. Ha nem, akkor szétkapm, újrapsztázom, vissza, aztán mehet elölről minden. Egyelőre 50 fokos idel procival cseszhetem a tuningot...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz zsolt1129 #10084 üzenetére
Biztos, hogy jobb, ezért választottam ezt. Eredetileg a 6-os szériát néztem, de ott nagyon sok a bug, és nagyon antituning.
A 7-es szériás lapokból annó kinéztem az eVGA 750i FTW-t, tökéletes befutó lett volna a 30K körüli árával, de persze csesztek behozni idehaza, így maradt a 780i vagy a 790i. Asus szóba se jöhetett nálam, főleg, hogy a 780-as Asusokról elég rosszakat halottam, viszont se eVGA-t, se XFX-et nem lehetett itthon kapni. Szóval mardt a 790i. Már lehet kapni az ipon-ba 780i eVGA lapot, de 10K-val drágább, mint amennyiért én vettem a 790i-t.
Hogy milyenek? Igazából foggalmam sincs, mert még 1 percet nem tudtam normálisan használni a gépet, az északi híd hűtése miatt. Ha majd holnap megkapom az alkatrészt, akkor megnézem, hogy azzal mennyire meleg, illetve úgy mennyi lesz a proci hőfok. A 82 fokos alaplap annyira nem nyerte el a tetszésem...
-
TazLeacher
nagyúr
Na, megvan a megoldás. Szedhetem szét a gépet...
Lapot kompletten össze kell raknom, doboz, minden, megy vissza garba, kapok helyette zsír újat!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10098 üzenetére
Hát még én. Csütörtök óta megvan a gép, és még 1 Mhz-t sem tudtam rajta húzni. Ez már egyenlő a kegyeletsértéssel.
Legalább bőven volt időm kiismerni a BIOS-t.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10104 üzenetére
82 fokos alaplappal nem kiísérleteztem...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10107 üzenetére
Milyen everested van?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10111 üzenetére
Lehet én is jobban örültem volna, ha nem tudom, hogy mennyi volt...
-
TazLeacher
nagyúr
Na, újra itt. Most a kollégám gépe miatt.
P35DS3-E6750
Mitől lehet az, hogy elindúl a gép, és a fehér hátteres DS3 logo alatt szétfagy. Sehogyse tovább, még a BIOS-ba se enged be. Én mondtam neki, hogy első lépésben Cmos Clear, de nektek valami tipp?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10140 üzenetére
Minden működik, enyém volt a gép, eddig 9 hónapot tökéletesen ment!
Ezek vannak tőlem:
P35DS3
E6750 + HyperTX2@3200Mhz
A-data EE+ 8008600 GT
Chieftec 400W
Samsung 200 GB
LG író -
TazLeacher
nagyúr
Na, tegnap összeraktuk, minden stimmel!
-
TazLeacher
nagyúr
Valaki meg tudná mondani, hogy mit jelent az nforce BIOS-ában az
nforce mcp
és az
nforce spp?
-
TazLeacher
nagyúr
Hali!
Hogy lehet úgy elrontani egy (elvileg jól működő) alaplapot, hogy azt legarizzák?Másik kérdés:
Mivel tudom tesztelni, hogy az alaplapom tökéletesen működik-e? -
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10448 üzenetére
Huh..ez érdekes.
Oks. Kezd már egy kicsit tele lenni a pöcköm ezzel a sok szenvedéssel.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10453 üzenetére
Jó, majd azt mondom, hogy megkérdeztem, hogy hogy lehet kicsit megolvasztani a procin a pasztát, erre Te azt mondtad, hogy dobjam be a mikróba, így nem kell leszedni a CPU hűtőt. Miért ez baj?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz juliabrilke #10625 üzenetére
Szia! Régen nem járam erre. Csak gondolom beugrok, és elmesélem, hogy a lap hibátlanul működik. A Q6600-al nem voltak pariba. Lecseréltem a procit Q9300-ra, és 3,7-en felállt a rendszer.
Köszönök minden segítséget!
-
TazLeacher
nagyúr
Kérdésem lenne, hogy az MCH-nak mi a már "veszélyes" hőmérséklet tartós terhelés (pl. prime) alatt?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz constantyne #12815 üzenetére
Lap meg a proci megvan már?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz tomi909 #12822 üzenetére
Ha a BIOS frissítés nem használ:
A. Vedd ki a ramokat
-Csipognia kell, mert nincs benne ram - Ha nem, akkor valószínűleg lap
-Ha csipog, próbáld meg 1 modullal, ebbe abba a slotba, ezzel azzal a modullal
B. Vedd ki a VGA-t, szintén csipognia kell - Ha nem, akko rszintén valószínűleg lap
C. Húzz le róla mindent, ami nem feltétlen szükséges a működéshez (csak lap, CPU, VGA, Memó) nézd meg nem indul-e úgy, ha igen, akkor rá kell jönnimi okozza
D. De mindezek elött: szedd szét az egészet darabjaira, és rakd össze megint. vedd ki a CPU-t is, és rakd vissza. Tapasztalat (tegnapi ) ez sokszor segít.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Picturemaker #14217 üzenetére
A DDR3-as Diablo-val a 4.5-ös le sem futott. Meg kellett várni a 4.6-ost, hogy egyáltalán legyen eredmény. Ez alapján simán el tudom képzelni...
-
TazLeacher
nagyúr
Azt szeretném megkérdezni, hogy a GTLVref értékeknél, hogy vannak párban a szálak? Mert elviekben úgy kellene, hogy 0-2 és 1-3, de ha hagyom, hogy a lap állítgassa, ő csak a 0-1-et állítja, és mindig azonos értékre, ebből viszont úgy következtetnék, hogy a párok 0-1 és 2-3...olvasgattam most egy kicsit küldöldi fórumokat, de annyira nem jött át ez. Ileltve a a GTLref-el kapcsolatban lenne még egy két kérdésem, ha valaki ért hozzá.
A 63% képlet alapján az első szálat biztos, hogy nagítvba kelle mozdítani 45nm-es CPU-k esetén, ugyanakkor ahogy nézegettem az embereket 99% pozitívba mozdította (a lapom nekem is egyből negaítvba tolja) ponosan annyival, mint amennyivel nekem kellene negatívba. Nekem a lap alapból -50mv-t állít be az 1.3 FSB-hez, a Lane 0-hoz és az 1-hez, de az olvasgatás alapján a Lane0-t és 3-at +50mv-re, míg a Lane1-et és 3-at 00mv-re kellene belőni...
Ha valaki segítene eloszlatni a bizonytalanságom, nagyon megköszönném.
-
TazLeacher
nagyúr
Van olyan, hogy egy lapon meghal egy "venticsati". Rádugom a ventit, hol megy, hol nem megy (de 90%-ban nem megy). Több ventivel is próbálkoztam, és mindig ez az eredmény. A többi ventihelyen viszont bármelyik venti normálisan működik.
Ja, és még egy, ezen még dolgozunk, lehet nem a lap hibája: a 4 magos prociból csak 2 magot ismert fel, a másik 2 disable. CMOS nem oldotta meg a problémát.
Eddig teljesen jól működött minden, de állt szétszedve 1 hetet a gép, és miután összeraktam, ezek jöttek elő. A rendszer be se tölt, win boot-nál szétfagy.
Várnám a javaslatokat.
Este (vagy holnap) szétkapom, kipróbáljuk a gépet másik procival és a procit másik gépbe, hogy azt ki tudjam zárni.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest