Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
Ha eSata is kell, akkor én így csípőből a Dune Smart H1-et mondom, mint legolcsóbb megoldást.
Aztán lehet van olcsóbb is, amin van eSata...
Ez a médiajátékos NAS-ként is funkcionál, standby módban is elérhető a benne lévő vinyó tartalma.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Amantius
senior tag
Igazából az USB 3 hiánya csak elsőre gond, amig nagyon sok a mozgatandó adat. Utána már valószínűleg én is csak az ethernetet fogom használni. Kb 420 gigányi anyagot tettem rá, persze külső meghajtón keresztül. Nem volt vészes kivárni, persze eltartott egy darabig. Ha 20-30 gigás BD lemezekkel akarod telerakni, akkor azt valszeg sűrűbben is kell cserélni. Ilyen esetben nagyon hiányzik az USB 3.
Nagy gáz, kis szerencse!
-
kisgyerek85
senior tag
Tudom. Csak sajna nekem a médialejátszók 100Mbit-esek, a nasonba gigabites ethernet van, de a gyenge vas miatt nem bírná amúgy sem kihasználni.
Mindegy van egy 1TB-os külső vinyóm aztán ezeket a nagyobb cuccokat erről nézem.
Viszont 1080-ba szoktam sorozatokat is nézni és ott még nem tapasztaltam akadozást. -
Alex91
félisten
Sajnos ez a gigabites LAN a medialejatszokon csak marketing . A Sigma chip lesz nálad a korlát, sokat nem lehet várni tőle...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
"Kipróbáltuk azt is, hogy mi a helyzet, ha filmet nézünk és a WDTV Live Hub belső merevlemezéről ezzel egy időben egy, a hálózatban jelen lévő másik gépre is továbbítunk egy stream-et. Két Full HD-s tartalommal gond nélkül megbirkózott a rendszer, de egy harmadikat már nem bírt el (egyet néztünk róla a TV-n, egyet pedig hálózaton keresztülnyitottunk meg egy számítógépen). Azt is megvizsgáltuk, hogy mi a helyzet akkor, ha egy Full HD Blu-ray ripet nézünk a WDTV Live Hub merevlemezéről és ezzel egy időben hálózaton keresztül másolást kezdeményezünk, amelynek célja a lejátszó belső merevlemeze. Mielőtt ezeket az adatokat ismertetjük, érdemes néhány szót ejteni arról is, hogy milyen adatátviteli sebességek érhetőek el akkor, ha a lejátszót éppen semmire sem használjuk."
"Másolás alkalmával, amikor egy 10 GB-os filmet próbáltunk a WDTV Live Hub belső merevlemezére továbbítani, átlagosan 8900 KB/s körüli értéket sikerült elérni, ám amikor ugyanezt a fájlt elkezdtük visszamásolni, akkor már csak 6400-6800 KB/s-os sebességet tudtunk elérni. Ehhez képest akkor, amikor másolás közben filmet néztünk a WDTV Live Hub-ról, akkor már csak 800 KB/s körüli értéket mértünk, amikor hálózaton keresztül a lejátszó merevlemezére másoltunk, amikor pedig róla indítottuk a másolást, akkor az adatátviteli sebesség már csak 6220 KB/s körüli átlagértéket ért el. Ezek az értékek csak azért kiábrándítóak, mert a WDTV Live Hub – ahogy az a bevezetőben szereplő táblázatból is kiderült – már nem 100 Mbps-os, hanem 1 Gbps-os hálózati vezérlőt tartalmaz, ám a benne rejlő lehetőségeket sajnos nem tudja kihasználni. Hogy ennek mi az oka? Nos, az, hogy a SigmaDesigns SoC chipje végez mindent, azaz ő játssza le a különböző tartalmakat, ő biztosítja a hálózati szolgáltatásokat, sőt, még a belső rendszereszközök kezelésének terhei is az ő vállára helyeződnek, ennyi feladatot pedig a jelek szerint képtelen hatékonyan ellátni a SoC. Azt azért nem árt szem előtt tartani – mielőtt még végérvényesen leírnánk a gépet –, hogy a WDTV Live Hub nem egy NAS, hanem egy NAS funkciókat is kínáló asztali multimédia lejátszó, amely extraként hálózati szolgáltatásokat is kínál, amelyekkel tulajdonképpen nincs is semmi baj, hiszen amire szánták őket, arra maradéktalanul alkalmasak."
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
tlala
addikt
Re: más:
A WD Hub árképzése tényleg érdekes, kíváncsi leszek a teljesítményére. Azért nem ugyanaz a teljesítményű chip van benne, mint amit a Popcorn és a Dune használ (8654 vs 8643) - de ettől persze még lehet nagyon jó.[ Szerkesztve ]
-
Vindex
tag
Azért tartom feleslegesnek, mert mint írtad melegszenek és korlátozott a mozgathatósága. Ezalatt azt értem, hogy nem tudod könnyen, akár máshova vinni pl. másik szoba, ismerősök stb. És egy idő után megtelik és másikat kell venni. Mert megtelik az biztos. Én is úgy véltem a negyedik vincseszter előtt, hogy bőven elég egy 1TB-s külső vinyó. Ha lehet, csak az 1080p-s filmeket gyűjtöm és azok mérete 10-30GB között mozognak. Ami tetszik, azt megtartom, a számomra klasszikusokat meg pláne. Egy 1TB-re kb. 55-60db film fér rá, és a többivel mivan? Ezért nincs értelme bele tenni egy vincsesztert. A hálón történő feltöltést, azt felejteni kell, mert lassú, ergó ki kell venni, vagy szakált növeszteni, míg átmásol.
[ Szerkesztve ]
-
Vindex
tag
Akinek nem elég 5-7 TB, az inkább gyűjtője, mintsem élvezője a filmeknek
A kettő nem zárja ki egymást. Sőt! Ami nekem tetszik azt mindenképpen full hd-ban tartom meg. Sosem lehet tudni, mit hoz a jövő milyen tv-m lesz később. Szerencsére lehet válogatni. Kinek a pap, kinek a papné.
-
erdoke
titán
Ha fontos a sebesség, USB 3.0 + eSATA lejátszók közül talán az Asus O!PLAY HD2 a legolcsóbb 33e Ft magasságában, és később bővítheted is belső 3,5" HDD-vel.
2 x USB 2.0 Port(s)
1 x USB 3.0 PC Link Port
1 x USB 2.0 / eSATA Combo Port
1 x RJ-45 LAN Port (10/100 MBps)A legjobb aláírás a héten
-
oxox
addikt
ez az Egreat R200 ha jol latom wifis...ez azt jelenti, hogy ha veszek egy wifis notit majd egyszer, akkor a wifivel osszekotott kulso merevlemezzel akarhol tudok a lakasban a notin filmet nezni?
sorry, hogy ertelenkedek, de nekem az is csoda, hogy adas van a TV-ben
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
v.attis
őstag
-
dyne
csendes tag
kerekítettem picit Nekem a green hddk nem igazán melegednek! (persze ez használattól függ)5tb kicsit húzós lenne ha mind 1tb samu m2 lenne
Lényeg én preferálom a wd hubot mert jó szerintem,sőt a popi is jó kivétel az a200 fent leirtak miatt ill. ha a többinek is olyan menüje van akkor azzal sem barátkoznék.(szubjektív véleményem)
kicsit visszafelé a greenek elöbb voltak mint a lejátszó ezért sem lehetet volna usb3as mivel még nem létezett
Írj privátot ! Azt biztos észreveszem!
-
tlala
addikt
Szerintem ez az 1055-ös alapból elég eltalált, mert egy barátom vett Himedia 200-ast, és nem volt még fagyija, kb. mindent lejátszik - szóval elég stabilnak tűnik. Szerintem annak köszönhetően is, hogy nincs benne semmi hálózatkezelés, youtube meg hasonló karácsonyfák!
Fapadosan egyszerű (bár a menüje elegánsabb, mint anno az én Hyundai-omé volt), cserébe gyors és stabilnak tűnik. Arra emlékeztet, mint egy frissen telepített, egyszerű Windows. -
tlala
addikt
Arra ott van a 1185-ös.
Szerintem jól van ez így, hogy több kategóriát csináltak, hogy akinek garantáltan nem kell hálózatos szolgáltatás, annak ne kelljen megfizetni - miközben kaphat egy jó lejátszót a frissen létrejött 9900 Ft-os kategóriában is.
Pl. én is veszek egyet majd a nyaralóba, hogy ne kelljen szétszedni és lehurcolni a Popit ha levonulok 2 hétre, - és persze baromira semmi szükség nem lenne a LAN-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Ukrajnai háború
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest