Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Almos
aktív tag
Üdv!
Tegnap vettem egy Asus WL-500GP-ét, hazaérve a kíváncsiság kedvéért még rápillantottam a gyári firmware-re, de utána rögtön lecseréltem egy openwrt-s whiterussian-ra, majd gyorsan rádobtam még az x-wrt-t is, hogy a webes felület is pöpecül nézzen ki
A firmware telepítés pikk-pakk gond nélkül megvolt, egyedül az adsl kapcsolat belövésénél voltak kisebb nehézségeim, de aztán az is összejött (nem tudtam fejből az mtu értékét, de lehet, hogy más miatt, eleinte nem akarta az igazságot). És gyorsan lecseréltem az SMC WBR14T-G routeremet, ami hetente dobott hátast (főleg a torrent forgalomtól), meg mindig rohadt meleg volt...
A hétvégén lesz a komolyabb tesztüzem, egyelőre csak remélem hogy rendben teszi a dolgát otthon Hosszabb távon nekem is a port vagy IP címenkénti sávszél-korlátozás a célom, én főként emiatt vettem ezt a routert. Az usb-s feature-öket meg majd még meglátom mire is lehet használni
Nomeg az egyetemen már elég sokat teszteltünk ilyeneket meg az openwrt-t is, így adta magát az Asus. -
Almos
aktív tag
Kicsit összezavarodtam már a sok firmware, telepítgetés, konfigurálgatás, stb között...
Van nekem egy wl500g premium v1-es routerem, amire szeretnék rákötni egy külső usb-s racket, benne egy vinyóval. Ezt szeretném helyi hálózaton keresztül megosztani xp és ubuntu között, továbbá kívülről elérni ftp-n, illetve egy torrent klienst futtatni.
Eleinte openwrt-vel próbálkoztam, de miután rendszeresen lefagyott a gui, felraktam egy dd-wrt-t, (13064 ill. 14896 mega build). Viszont a jiffs bekapcsolásánál elakadtam, mert kicsi volt a hely (576KB), nem tudtam a megadott how-to-k alapján telepíteni az usb drivereket.
Végül felraktam egy 14896-os mini buildet, majd [link] alapján elindulva, egyelőre csak egy pendrive-val próbálkozva, telepítettem a szükséges usb drivereket, az optware-t, és a samba-t is. Persze volt néhány warning a dependencies-ekkel kapcsolatosan, illetve a kmod-xfs telepítése nem is sikerült.
A következő problémám ezután jött, ugyanis a samba swat webui felületére nem tudtam bejelentkezni, se firefox, se konqueror böngészőkkel, 401 bad authorization hibát adott, fel sem dobja az ablakot a felhasználó/jelszó bekéréshez. Csak chrome alatt sikerült bejelentkeznem, és bár elvileg beállítottam mindent, a samba megosztást ennek ellenére sem láttam ubuntu alól (xp alól már nem néztem tegnap éjjel)...Kb itt adtam fel
Nem tartom magam (nagyon) lúzernek, de úgy érzem, kezd kifogni rajtam a történet. Kérdezni pedig sosem szégyen, így hát:
Ha a fent vázolt igényeim vannak (usb-s háttértáron samba, ftp, torrent), akkor melyik firmware melyik verzióját kell felraknom? És melyik telepítési útmutatót javasoljátok? Ha van olyan firmware ami kb alapból tudja ezeket, akkor nem zavar, ha a webui-n kell összekattintgatni, de ha telnetes konzolon kell egyesével feltelepítgetni a csomagokat, akkor attól sem riadok vissza - csak működjön a végére
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15855 üzenetére
Köszönöm, este szerintem kipróbálom.
Viszont nekem jelenleg ugyebár dd-wrt van rajta, kérdésem, hogy csak az asus firmware restoration tool segítségével lehet felrakni a tomato firmware-t? Mert ez csak windows-ra van... -
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15858 üzenetére
Hello!
Felraktam a VPN buildet, de újraindítás után nem tudtam bejelentkezni a tomato admin felületére, nem fogadott el semmilyen felhasználó-jelszó párosítást. Ezután felraktam az EXT buildet, ezzel most látszólag minden okés, most kezdem az usb-s részt.
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15869 üzenetére
Még flash-elés előtt, a dd-wrt rendszeren csináltam egy gyári beállítások visszaállítása opciót, mert valahol mintha olvastam volna, hogy egyébként előfordulhatnak ilyen jelszó problémák.
A flash-elés után nem fogadott el a tomato admin felülete semmilyen felhasználó-jelszó párosítást, se az alapértelmezettet, se a korábban, általam beállítottat, se ezek kombinációját, így nem is tudtam belépni az admin felületre, hogy NVRAM törlést csináljak
Miután felkerült az EXT build, és mindent szépen beállítgattam magamnak (wifi ssid, wifi security, dyndns, stb), akkor utána már csináltam egy NVRAM törlést -> és kezdhettem is elölről a router beállításokat -
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15874 üzenetére
Menet közben már sejtettem, hogy kellett volna egy hard reset, viszont fejből nem tudtam, pontosan hogyan is kell csinálni, netem meg épp nem volt, értelemszerűen
Most viszont a következő problémám van. Particionáláson sikeresen túljutottam, viszont a JIFFS-et nem tudom engedélyezni, azt mondja, hogy nincs semmi hely:
Nov 22 19:38:14 unknown user.info init[1]: notice[jffs]: Stopped
Nov 22 19:38:18 unknown user.info kernel: JFFS version 1.4 [2.4], (C) 1999, 2000 Axis Communications AB Mods by Ray Van Tassle
Nov 22 19:38:22 unknown user.warn kernel: jffs_scan_flash: Did not find even a single chunk of free space. This is BAD!
Nov 22 19:38:22 unknown user.warn kernel: jffs_scan_falsh: Free size accounting screwed
Nov 22 19:38:22 unknown user.warn kernel: jfffs_scan_flash: free_chunk_size1 == 0x430000, free_chunk_size2 == 0x0, fmc->free_size == 0x0
Nov 22 19:38:22 unknown user.warn kernel: JFFS: Failed to mount device 1f:03.
Nov 22 19:38:22 unknown user.info init[1]: notice[jffs]: Error mounting JFFS. Check the logs to see if they contain more details about this error. -
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15878 üzenetére
fuck, valóban... Csak nem számítottam hibaüzenetre már a format/erase előtt...
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15878 üzenetére
A leírás alapján folytattam és a telepítő script segítségével felraktam az optware-t, és elvileg a többi programot is: rtorrent, ados, aega.
Viszont nekem úgy tűnik, hogy reboot után vagy nem indulnak el automatikusan ezek a programok, vagy nem a megfelelő helyen keresi a webserver a könyvtárakat, mert http://192.168.1.1/rtorrent, http://192.168.1.1/ados, http://192.168.1.1/aega címeken 404-es hibát kapok... -
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15891 üzenetére
root@router:/mmc/rtorrent# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 3.0M 3.0M 0 100% /
/dev/root 3.0M 3.0M 0 100% /
tmpfs 15M 284K 15M 2% /tmp
/dev/mtdblock/3 4.2M 68K 4.2M 2% /jffs
/dev/discs/disc0/part1
963M 125M 790M 14% /opt
/dev/discs/disc0/part3
54G 138M 51G 1% /mmcroot@router:/mmc/rtorrent# ps -afx
Warning: bad ps syntax, perhaps a bogus '-'? See http://procps.sf.net/faq.html
PID TTY STAT TIME COMMAND
1 ? S 0:07 /sbin/init noinitrd
2 ? S 0:00 [keventd]
3 ? SN 0:04 [ksoftirqd_CPU0]
4 ? S 0:00 [kswapd]
5 ? S 0:00 [bdflush]
6 ? S 0:00 [kupdated]
7 ? S 0:00 [mtdblockd]
25 ? Ss 0:00 buttons
26 ? Ss 0:00 console
27 ? Ss+ 0:00 \_ /bin/sh
29 ? S 0:00 [jffs_gcd]
45 ? S 0:00 [khubd]
131 ? S 0:00 [scsi_eh_0]
130 ? S 0:00 [usb-storage-0]
437 ? Ss 0:00 telnetd -p 23
442 ? S 0:00 dropbear -p 22
1523 ? Ss 0:01 \_ dropbear -p 22
1524 pts/0 Ss+ 0:00 \_ -sh
1627 pts/0 R+ 0:00 \_ ps -afx
737 ? Ss 0:00 syslogd -L -s 50
743 ? Ss 0:00 klogd
806 ? Ss 0:00 pppoecd vlan1 -u XXXXXXXXXXXXX -p XXXXXXXX -r 1492 -t 1492 -i 0 -I 30 -N 5 -T 5 -P 0 -C pppoe_down -R -k
807 ? Ss 0:00 redial
808 ? Ss 0:00 nas /etc/nas.conf /var/run/nas.pid lan
819 ? Ss 0:00 crond -l 9
820 ? S 0:00 httpd
825 ? S 0:00 rstats
828 ? S 0:00 httpd -s
838 ? Ss 0:00 nmbd -D
841 ? S 0:00 \_ nmbd -D
842 ? Ss 0:00 smbd -D
1026 ? S 0:00 miniupnpd -f /etc/upnp/config
1123 ? Ss 0:00 p9100d -b -f /dev/usb/lp0 0
1156 ? S 0:00 [kjournald]
1182 ? S 0:00 [kjournald]
1227 ? Ss 0:00 /opt/bin/SCREEN -dm -S rtorrent
1234 pts/1 SNs+ 0:00 \_ /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
1428 ? S 0:00 dnsmasqroot@router:/mmc/rtorrent# cat /etc/fstab
#Device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/discs/disc0/part1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/discs/disc0/part2 none swap sw 0 0
/dev/discs/disc0/part3 /mmc ext3 rw,noatime 1 1[ Szerkesztve ]
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15893 üzenetére
A webszerver újraindítása után már megy https-en, köszönöm. Most ismerkedek a beállításokkal
-
Almos
aktív tag
Az Administration -> Scripts -> Firewall oldalon hozzáadtam az alábbi szabályokat, így már kívülről is el tudom érni az rtorrent/ados/aega oldalakat https-en keresztül:
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination "192.168.1.1":443Ami nekem feltűnt, hogy az rtorrent-ben letöltés után mintha nem igazán menne a visszaosztás. Elvileg "Befejezve" állapotban vannak, de nem kapcsolódik hozzá senki. Ez mennyiben tekinthető normálisnak?
-
Almos
aktív tag
Sajnos vannak még furcsaságok...
A tomato admin felületet most el tudom érni kívülről, viszont a lighttpd-n futó oldalakat most már nem, azokra timeout a válasz, pedig 1 órája még működött. lighttpd-t gond nélkül újra tudom indítani ssh-n keresztül, de nincs változás. Az rtorrent leállításakor, vagy újraindításakor viszont ezt az üzenetet kapom:
root@router:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S99rtorrent stop
Stopping rtorrent
iptables: Bad rule (does a matching rule exist in that chain?)
.Közben arra már rájöttem, hogy az előbb írt iptables szabályok nem tökéletesek, így azt már javítottam, a scripts/firewall alatt most ezek találhatóak:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i ppp0 -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:443
iptables -A INPUT -j DROPAz iptables pedig így néz ki:
root@router:/tmp/home/root# iptables -L
Chain INPUT (policy DROP)
target prot opt source destination
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:6890
DROP all -- anywhere 178-164-141-89.pool.digikabel.hu
logdrop all -- anywhere anywhere state INVALID
ACCEPT all -- anywhere anywhere state RELATED,ESTABLISHED
ACCEPT all -- anywhere anywhere
ACCEPT icmp -- anywhere anywhere
ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp dpts:33434:33534
ACCEPT tcp -- anywhere router tcp dpt:www
ACCEPT tcp -- anywhere router tcp dpt:ssh
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:ftp
logdrop all -- anywhere anywhere
ACCEPT tcp -- anywhere anywhere tcp dpt:https
DROP all -- anywhere anywhere
Chain FORWARD (policy DROP)
DROP all -- anywhere anywhere state INVALID
TCPMSS tcp -- anywhere anywhere tcp flags:SYN,RST/SYN TCPMSS clamp to PMTU
monitor all -- anywhere anywhere
ACCEPT all -- anywhere anywhere state RELATED,ESTABLISHED
wanin all -- anywhere anywhere
wanout all -- anywhere anywhere
upnp all -- anywhere anywhere
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
Chain logdrop (2 references)
LOG all -- anywhere anywhere state NEW limit: avg 2/sec burst 5 LOG level warning tcp-options ip-options prefix `DROP '
DROP all -- anywhere anywhere
Chain logreject (0 references)
LOG all -- anywhere anywhere limit: avg 2/sec burst 5 LOG level warning tcp-options ip-options prefix `REJECT '
REJECT tcp -- anywhere anywhere reject-with tcp-reset
Chain monitor (1 references)
all -- anywhere anywhere WEBMON --max_domains 300 --max_searches 300
Chain upnp (1 references)
Chain wanin (1 references)
ACCEPT tcp -- anywhere router tcp dpt:https
ACCEPT udp -- anywhere router udp dpt:https
Chain wanout (1 references)
target prot opt source destinationEzekből a FORWARD chain 6 és 7-es szabálya tűnt gyanúsnak, ezeket töröltem. Ezután már nem jelzett iptables bad rules hibát az rtorrent újraindításkor, de továbbra sem tudom wan oldalról elérni az rtorrent/ados/stb kezelőfelületét...
A logban viszont továbbra is van egy csomó ilyen bejegyzés:
Nov 23 12:19:01 router user.warn kernel: DROP IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=84.1.212.36 DST=178.164.141.89 LEN=58 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=118 ID=18106 PROTO=UDP SPT=53293 DPT=6890 LEN=38
Nov 23 12:19:03 router user.warn kernel: DROP IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=195.56.51.243 DST=178.164.141.89 LEN=95 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=117 ID=11071 PROTO=UDP SPT=58993 DPT=6890 LEN=75Ötlet, javaslat, mit ronthattam el?
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15912 üzenetére
Digi-s netem van, tehát pppoe-s a kapcsolat, így az elsőnek megfelelő szabályok szerepelnek nálam is.
Jelenleg nem vagyok otthon, így könnyen próbálgatom kívülről, de a NAT loopback-es beállítási tippet köszönöm!
Ezen beállítások ellenére is van a logban egy csomó DROP bejegyzés a 6890-es portra érkező csomagoknál, elvileg ez lenne a torrent. Ez normális?
Illetve be lehet állítani, hogy a logokat az usb vinyóra írja ki, ne vesszenek el újraindításkor?
[ Szerkesztve ]
-
Almos
aktív tag
A tomato admin felületen, az admin felület elérhetőségéhez csak http-t kell beállítani, ellenkező esetben a https-t nem tudja a lighttpd lekezelni, és ezáltal nem is jutsz el az rtorrent, ados webfelületéig.
Továbbá az Administration/Scripts/Firewall részben engedélyezni kell a https kapcsolatok fogadását, ahogyan Intruder2k5 #15912-ben írta.A Basic/Identification alatt a Router name-ben beállított név a tomato webadmin felületre történő belépéskor felugró ablakban szerepel. A hostname pedig a helyi hálózaton történő azonosításkor játszik szerepet.
-
Almos
aktív tag
válasz Digger #15933 üzenetére
Na, ezért kell az internet szerződést megfelelő helyen tárolni, és az eredetileg kapott jelszót változatlanul hagyni
Szerintem kezd az elején: milyen kábel jön be a lakásba/házba? Koax (mint a tv-kábel), vagy telefon? Milyen eszközbe megy ez a kábel, mi ennek a típusa? Ezek alapján már elvileg látatlanba is ki lehet deríteni, hogy felhasználó/jelszavas ADSL neted, vagy MAC-azonosítású DHCP kábelneted van.
-
Almos
aktív tag
Most hogy már nagyjából működik minden a routeremen, épp itt az ideje, hogy elrontsam
Ha szeretnék memóriát upgradelni 128MB-ra, akkor ahhoz kb milyen áron lehet hozzájutni? olvastam 1-2 hsz-ben, hogy lehetséges, láttam a videót is. Az már más kérdés, hogy meg tudom-e csinálni magamnak, bár volt már 1-2x forrasztó a kezemben
Vagy nem dob annyit a rendszeren, hogy érdemes legyen vele foglalkozni? Úgyis a CPU lesz a szűk keresztmetszet? (Esetleg ezt is lehet upgradelni? )
[ Szerkesztve ]
-
Almos
aktív tag
Őszintén szólva nekem még sose tűnt fel, hogy a digi milyen időközönként bont, vagy sem kapcsolatot és ad új IP-t, vagy sem. Mondjuk az is igaz, hogy nincs szükségem fix IP-re, van dynds-em, azon keresztül mindig elérem a routert és a belső hálózatomat is.
Amikor kedden állítgattam a routert és rendszeresen újraindítottam, akkor láttam, hogy mindig új IP címet kap, de kb. 5-10 mp elteltével már mindig el tudtam érni, kívülről, a dyndns címmel.
Egyébként ajánlom a digit, eddig nekem nem volt vele gondom, egy 20/10-es netem van, többet sajnos amúgy sem tudnék kihajtani belőle, egyrészt a routerem sem igazán bírja, másrészt a panelben a vasbeton falak sajnos elég jól tudják árnyékolni a wifit
-
Almos
aktív tag
WiFi erősség...
A korábbi DD-WRT firmware-hez képest jóval gyengébb lett a WiFi-m erőssége:
A router nem lett elmozdítva, ugyanott van, ennek ellenére a a lakás több olyan pontján, ahol korábban gond tudott csatlakozni a telefonom, most vagy nem is látja a hálózatot, vagy ha látja is, végül nem sikerül csatlakoznia.
A lakás nem egy óriási, ellenben jó kis vasbeton falak vannak A telefon-router távolság légvonalban nem lehet több, mint 7-8 méter.A csatornakiosztás most automatikusra van állítva, az ország Magyarországra, a wifi teljesítmény eredetileg 42 volt, itt próbálkoztam 0-val (hardware default) és 100-zal is (elvileg itthon ez az engedélyezett max)
Más is találkozott már ilyen problémával?
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #15983 üzenetére
Most tomato-t használok, bocs, ez kimaradt 1.28-as Ext verzió, utolsó előtti build, amit most linkeltél azt még nem raktam fel.
-
Almos
aktív tag
Csak nekem van továbbra is wifi problémám? Nem csak a wifi-s telefonom, hanem az egyik laptop se mindig látja a wifi hálózatot. Korábban sose volt ilyen problémám...
Mindjárt megnézem mi a helyzet az új firmware-rel, de ha továbbra sem találok megoldást, akkor lehet, hogy kénytelen leszek megválni a tomato-tol...
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #16093 üzenetére
2.4-est használok, a leírásod alapján telepítettem.
Most frissítés után ezt a hibaüzenetet kaptam:
Error verifying known size of JFFSÍgy formáztam a JFFS-t, és lúzer módra a tartalmát az mmc mappába raktam, így tehát most nem érem el
-
Almos
aktív tag
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #16105 üzenetére
Emlékeim szerint OpenWrt alatt a firewall menüben lehet a portforward-okat beállítani.
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #16110 üzenetére
Úgy néz ki, hogy sikerül összepofoznom magamnak egy ddwrt-t. Van usb támogatás, megy a transmission torrent kliens, van neki webes ui is. Sambát sikerült lecserélnem 3.5-re, így most már ubuntu alól is megfelelően látom az ékezeteket. És pont olyan a wifi, amilyet szeretnék
Még a vsftpd-t kell rávennem arra, hogy bizonyos userekhez lehessen home könyvtárat rendelni, illetve oda lock-olni. De kis guglizással szerintem ez is meglesz. -
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #16112 üzenetére
Persze hogy nem, csak néha keverem a szezon a fazonnal
Tehát a gyári ftp szervert (proftpd) szeretném rávenni, hogy bizonyos ftp userek adott könyvtárba legyenek zárva. -
Almos
aktív tag
A proftd-vel az egyik problémám, hogy nem megfelelően kezeli le az ékezeteket. Ubuntu alatt én megfelelően látom, viszont win alól nem jók az ékezetek. Guglival annyit találtam, hogy a ddwrt gyári proftpd verziójában nincs benne a nyelvi támogatás, ehhez újra kellene fordítani a programot.
Elvileg Vsftpd-t is fel lehetne rakni ddwrt alá, sőt, fent is van, ha minden igaz, de nem sikerült bekonfigurálnom/elindítanom.
Így egyelőre hagyom az ftp-t, és megpróbálok nélküle élni
-
Almos
aktív tag
Elvileg ma van az IPv6 tesztnap, gondoltam IPv6 kompatibilissé tenném a DDWRT-s Asus-omat, elvileg létezik hozzá több leírás is.
A kérdésem az, hogy megcsinálta már valaki, menni fog, vagy inkább neki se álljak? A szolgáltatóm a Digi, akiknek elvileg van IPv6-os tartományuk már, de natív IPv6 címeket nem osztanak, ha jól tudom...
-
Almos
aktív tag
Tegnap egy áramkimaradás (másik eszköz lecsapta a biztosítékot) miatt elszállt a routerem (500gP v1), sajnos se kép se hang. Wifi nincs bekapcsolva, webfelület nem érhető el, DHCP nincs, pingre nem válaszol.
Próbáltam újraflashelni, de nem tudom a clear-nvram-ot sem feltölteni, timeout hibát ad. Próbáltam mindegyik LAN porton keresztül, két különböző kábellel is (mondjuk mindegyik patch kábel volt, nem crosslink), sikertelenül.
Van valamilyen egyéb ötlet hogy lehetne újra életre kelteni a routert?
-
Almos
aktív tag
válasz vargalex #18854 üzenetére
Ez bennem is felmerült, de egyszer már volt cserélve a táp, azaz ez nem a gyári táp.
A ledek felvillannak, a rceovery mode elvileg elindul, mert a reset gomb nyomva tartása mellett történő bekapcsolás után elkezd villogni a power led. Viszont a tftp-s feltöltés mindig timeout hibát ad...
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #18865 üzenetére
Ezek a feltételek elvileg adottak, egyedül ónszippantóm nincs. Csak véletlenül sem akarom megsütni a routert
-
Almos
aktív tag
No vettem a bátorságot és kicseréltem a két gyanús kondit a router alaplapján. Sajnos nem vezetett eredményre, továbbra sem működik.
Ez azt jelenti, hogy bekapcsolás után rendesen világít a power led, ha kábellel csatlakoztatok egy gépet, akkor a megfelelő lanX led is villog, viszont pingre már nem válaszol (192.168.1.1 címen).
Ha tftp módba akarom rakni, az csak úgy sikerül, hogy ha nincs gép csatlakoztatva egyik lan portra sem, csak ekkor kezd el villogni a power led. Ha van gép csatlakoztatva bármelyik lan portra, akkor nem vált át villogóra a power led.
Ha a villogó power led mellett csatlakoztatom lanra a gépet, akkor pedig kialszik a power led, és a tftp timeout hibát ad, amikor megpróbálok bármit feltölteni.Van valakinek bármilyen ötlete, mit lehet még kezdeni vele, mielőtt nyugtázom, hogy elhalálozott?
[ Szerkesztve ]
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #18987 üzenetére
Pingelést természetesen próbáltam már, az elejétől kezdve. A gép értelemszerűen nem DHCP-n van, hanem fix IP-re van állítva, de a router nem válaszol pingre. Miután linux alól pingetem, ott az a default beállítás, hogy folyamatosan pingeli, nem csak 4x, mint win alatt.
Tehát ha lenyomott gomb nélkül indítom, vagy lenyomott gombbal (elvileg recovery mód, csak nekem nem kezd el villogni a led), akkor sincs válasz pingre. Továbbá akkor sincs, ha recovery.ben indítom, villog a power led, majd ezután csatlakoztatom a gépet.PIN9-et egyelőre még nem próbáltam, mert nem kerestem meg hozzá a leírást/képet
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #18997 üzenetére
Ok, köszönöm, tisztul a kép
Otthon egy dobozban van egy halom mobil kábelem, bár usb-s talán nincs, de majd áttúrom mégegyszer. -
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #18999 üzenetére
Köszönöm, a kábelt már meg is rendeltem ebay-ről, kemény 2,49$-ért
-
Almos
aktív tag
A kábel már időközben megérkezett, ketté is vágtam, viszont innentől kezdődik a szokásos szívás A multiméterem valamiért épp most adta meg magát, a routeren pedig nincs tüskesor az usb-hez, így valahogyan még azt is meg kellene oldanom ... Node sebaj, ettől szép az élet
-
Almos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #19085 üzenetére
Improvizálásból nem lesz hiány Most próbálok előtúrni régi alaplapot, meg kábeleket
-
Almos
aktív tag
Úgy néz ki, sikerült elkészítenem a kábelt. A souteren mindegy, hogy melyik soros kivezetésre kötöm? Egyelőre a baloldali tüskékre csatlakoztattam a kábelt (GND, TX1, RX1), viszont ubuntu alatt nem tudom, hogy melyik portot kell beállítani putty-nak...
Esetleg azt tudja valaki, hogyan tudom kideríteni, hogy az ubuntu melyik portnak látja a kábelt? Ha a default-on hagyom (/dev/ttyS0), akkor nem tudja megnyitni a portot... Ha átállítom /dev/ttyS1-re, akkor csak egy üres fekete ablak jelenik meg (mondjuk legalább nincs hibaüzenet), /dev/ttyS2-n ismét hibaüzenet, hogy "unable to open..."
/dev/ttyUSB0-t választva szintén csak egy fekete ablak jelenik meg. Egyábként mikor és mit kellene látnom? Honnan tudom egyáltalán, hogy a kábelem, a soros port kivezetésem jó-e egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
Almos
aktív tag
Azóta sikerült szereznem egy XP-s gépet, de sajnos így sem sikerült semmire jutnom.
Miután nem tudom eldönteni, hogy a router, vagy a kábel a hibás, keresek olyan embert (lehetőleg Bp-en), aki már használt ilyen kábelt, esetleg van is ilyen kábele, hogy megnézze nekem a routeremet megfelelő jutalmazásért (sör/csoki/pénz/egyéb). Így ki lehetne deríteni, hogy csak a készített kábelem hibás, vagy a router is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest