Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz daveoff #3079 üzenetére
ja, meg azt is mondták, hogy tízszeres lesz a compute perf. a maxwellhez képest. ha mindkettő igaz, akkor ötször annyit fog hozzá fogyasztani.
[link][ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Tragger
tag
-
nagyúr
válasz daveoff #3162 üzenetére
Összetett oka van:
- A chipek deklaráltan válogatottak
- Nagyobb terhelésen ezek a chipek nem annyira szeretik az 1GHz feletti sebességet, úgy tűnik, a kb. 900-950MHz sokkal komfortosabb nekik
- Mindemellett a memória sebessége nem elég magas, ami a Fury X-nek fáj - nyilván a Nano-nak az alacsonyabb core clock mellett kevésbé(#3161) Pepeeeee: a 95W-os idle TSW VGA nélkül egy alaposan meghajtott CPU-t takar. A Hardocp nem egy fogyasztás-orientált oldal, jellemzően brutál magas értékeket mérnek, mert minden meg van küldve ezerrel.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Nano a Fury X -50%-os PowerTune profilját használja 0%-osként. A Fury X is képes arra, amire a Nano, csak a 0%-os PowerTune-t manuálisan nagyjából -50%-ra kell rakni. A hűtés miatt persze a végeredmény egy picit eltérhet.
Az AMD-nél nagyon fontos, hogy ők csak szállítják a fix TDP fogyasztást. Ha az nem tetszik, akkor beállíthatsz mást. Például a Nano esetében 175 watt az alap TDP, de ha ez nem jó, akkor manuálisan le lehet vinni 125 wattig. Mivel túlságosan is eltérők az igények, így az AMD ma már minden kártyáját paraméterezhető TDP-vel szállítja.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
R9DEON
senior tag
Természetesen nem arra gondoltam hogy csak a Nano tudja előnyére fordítani a HBM jótékony hatását a fogyasztásra nézve hanem a GDDR5 szemben van előnye, szerintem 2 tényező befolyásolja a nagy fogyasztás különbséget a Fury x és a Nano között, az egyik hogy valószínűleg válogatják a GPU-t a másik hogy lehet a Nano megy normális paramétereken és a Fury x meg jól meg lett húzva (ahhoz mérten amennyit a Fiji enged) és néha 10% tuning is 30% fogyasztás különbséget eredményezhet.
-
letepem
aktív tag
válasz daveoff #3266 üzenetére
Nagy OFF. Egyet kell hogy értsek! Nem fogok én életvitelszerűen dolgozni kint, nem éri meg! Ha a szakmádban jó vagy itthon is bőven meg tudod azon feltételeket teremteni, ami egy rendes boldog élethez kell, sőt. Dolgoztam kint, ott is dolgozni kell pénzért itthon is és nincs kolbászból a kerítés!
Kint pl egy lakás bérlése elviszi a fizu nagy részét az itthoni viszonyokhoz képest, ami akár lehet egy kis szóba épphogy elegendő térrel.
Az sem korrekt valahol, hogy a haza kineveltetett erre a lelépsz az első lehetőségnél.
Maradni kell, mert ha mindenki elmegy nem lépünk előre, ha most mindenki marad lehet az unokáink jólétbe születnek(országos szinten értem).[ Szerkesztve ]
látok, hallok, érzek és gondolkodom.
-
Yllgrim
őstag
Az en esetem egy picit osszetettebb ennel. Az is nagyon orvendetes hogy Te es meg jo paran jol erzik ott magukat, sokakat meg semmivel sem tudnal ravenni hogy akar csak elgondolkodjanak rajta. A szep az egeszben az hogy mindenkinek megvan a lehetosege hogy dontson. Szemely szerint en a legjobb dontest hoztam meg minden szempontbol es ujra ezt tennem. Ocsem gimnaziumi osztalyanak 80%-a kulfoldon, a kulfoldre tenfergok jelentos resze fiatal es nem azert mert trendi, hanem mert nekik ez ad lehetoseget, oromet, jovokepet. En azt mondom hogy aki teheti az adjon maganak egy eselyt es probalja ki magat kulfoldon. Minden szempontbol inspiralo es csak nyerhetsz vele.
Letepem: tenyleg off, nem ertek egyet vele amit irtal, adtam oda eleget, nem ott fogok megoregedni, nem is akartam sosem, a tanittatasi koltsegeimet kifizettem adoban es diakhitelben, most szeretnek boldog, kiszamithato es korrekt eletet elni. Bocsi
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Coccer
tag
Ahogy Yllgrim is írta, van akinek bejön, van akinek nem. Egyébként le a kalappal a szellemiséged előtt.
Én mindig azt mondtam, soha nem hagyom el a hazamat, aztan amikor sokadik eve toltam masok szekeret, napi 12 es tobb oraban, aztan se a havi fizetesben sem egyeb oldalrol vizsgalva a helyzetet nem erte meg, elindultam nemetbe...
Hentes uzembe indultam el csontozonak sales, marketing es egyeb referenciakkal, de mire kiertem konyhaepito lettem es azota is az vagyok, elismerve, megbecsulve, megfizetve.
Ket honapra ra parom is kijott, kint elunk. Otthon o fodrasz vallalkozo volt, jol kerestunk, (legalabbis a fentebb emlitett 78K-s fizeteshez kepest, megsem jutottunk a havi szamlak es alberlet dijak nyomasa alol sehova. Itt egyedul dolgozom, mert parom meg nem beszeli jol a nyelvet es eszem agaban sincs hazakoltozni es ujra mokuskerekbe nyomorogni.
Egyszoval hasonlitok rad, en is igy gondolom/velekedem, de van az a pont, amikor muszaj valtani... es nem bantam meg.
Yllgrim: nyomassad a beszamolokat a nanorol, en is azt szerettem volna venni, de amikor megjelent az araval egyutt, 970 mini lett belole es a kulonbozetet inkabb cpu + lap + ram kombora koltom. De a kartya tovabbra is erdekel. Lehet kiprobalom, ha lesz/latok jo arban. 370€ -ert vettem a gtxet amikor majdnem 800 volt a nano.
most a casekingnel pld az msi mar csak 600 ojro. alakul.
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz daveoff #3283 üzenetére
Igen, azoknal a jeleneteknel ahol mertem, ezek az ertekek kozott ment az FPS szamlalo.
Minimumnak nem sok ertelmet latom, mert jo par esetben a driver overhead miat ha egyszer beesik akkor azt veszi mervadonak, pedig nem az a jellemzo, amugy Batmannal ott van, minimum-maximum-average.
MSI AB nem tartozik alapbol a csomaghoz es a userek tobbsege fel sem rakja, van egy HC GAMER szuk kor aki hasznalja monitorozni, aztan meg reportoljak hogy s@r a jatek, kozben a jateknak semmi baja nincs A user errorsag itt annak szol, hogy nem jonnek ra mi okozza a gondot, telesirjak a forumokot, mikozben csak ki kellene kapcsolni, nincs benne az ajanlott gep/szoftverigenyben, ezert.
Nekem igy tetszik a CF, ha nem is tokeletes, de jol hasznalhato.
(#3285) h1mpi: igazad van, 60hz-es IPS monitor eseteben a 60+ FPS teljesen elvezhetetlen oh wait, megsem.
Star Citizen az kulon kategoria, ott mas a gond.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
BL@CK
tag
válasz daveoff #3310 üzenetére
A gyári egybevíz felfogatása körülményes meg nekem gagyi hatást kelt, ezért is akarom lecserélni, plusz a családnak nem hagyok itthon olyan gépet amibe bármiféle folyadék van hónapokra, még ha jól zárt akkor is. Van rávaló hűtő, még a felfogatása is jó lenne, csak a gpu miatt, hogy ekkora, nem fedi el teljesen a felületet, hanem körbe kb 1mm rész kimaradna, ez nagy gond lenne szerintetek? A többi melegedő részre pedig süniket raknék.
Shatter your limits!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz daveoff #3364 üzenetére
290x-hez kepest 45%-al tobb cucc van a gpuban, megis kevesebbet fogyaszt a kartya. Van ott kulonbseg szerintem boven.
Meg jobb hasonlat: a fury x gpu-ban mindenbil ketszer annyi van mint a 285-on levo gpu-ban, megis csak 25%-al fogyaszt tobbet atlag gaming alatt. (TPU)
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz daveoff #3459 üzenetére
Az ULPS csak bekapcsol egy 2D-nél kisebb energiatakarékossági módot a nem fő GPU-ra. Egy GPU-val nincs jelentősége. Illetve annyi, hogy a ZeroCore az ULPS módból indul, tehát ahhoz aktívnak kell lennie.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
válasz daveoff #3474 üzenetére
mit nem lehet kapni? iponnál 5féle nano van listázva, holnapi szállítással. a fehér is.
kétségeid ne nagyon legyenek, ennyiért is megéri nekik adni. első negyedév van, ez az időszak nem a nagy bevételekről szól.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
törölt tag
válasz daveoff #3476 üzenetére
Azért pont most mert aki akart venni karácsonyra az vett, és Most ingyen van a Tomb Raider Nvidiánál 970 980 hoz, valamit AMD nek is kell villantani
Ez a kb 45 ezer azért elég látványos. Ha a CES en bedobják az elég látványos lehet.
Ami persze MOra még nem szivárgott be.
Ha nem is így kellett volna kezdeni de karácsonyra jobb lett volna ez az ár.
Egy olyan kis fehéret én is elfogadnék ha 45 el olcsóbb lesz.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz daveoff #3640 üzenetére
A BF4 és a driver elég sokat változott, mióta Nv-s lettél. Ugyan most egy jóval gyengébb kártyám van, de azon is látszik, illetve jópár BF4 játékos ismerős is ezen a véleményen van, hogy a mai DX-es sebesség esetenként még jobb is, mint a Mantle-s, annyit sikerült gyúrni a dolgokon.
[ Szerkesztve ]
-
pidzse4
aktív tag
válasz daveoff #3659 üzenetére
gyerekek kéne már egy jó nagy teszt az uj karikkal: fury , fury x, 390x, 390, 980, 970, 980 ti , 980 G1 , csak hogy lássuk a különbségeket érdemes e vagy sem beruházni. A gamek pedig: Crysis 3 full hd fxaa very high , Black ops 3 max beállitás fxaa full hd, és még egy pár de nem sorolom. Nagyon sok teszt 1440 meg följebb tesztel de a legtöbb embernek jo ha full hd van otthon, ezért kéne valami jó teszt a szegényebbeknek is. Mert lehet elég egy olcso kártya is . Csináltok valami tesztet a közeljövőben?
-
CsonkaImo
addikt
válasz daveoff #3666 üzenetére
Igen, a Mantle az ami hanyagolva lett. Sokkal jobban megy DirectX 11-gyel, és nem is ment 60 fps alá. Nem gondoltam volna, mert régen én nagyon elégedett voltam a Mantle móddal. Csak most, hogy újra elővettem a játékot, nagyon gyászos a minimum fps vele. DX11 szépen megy.
-
törölt tag
válasz daveoff #3674 üzenetére
"Véglegesen kitiltott felhasználónak nem küldhetsz privát üzenetet!"
Szolgálati közlemény:
Bakker Yllgrim-et kitiltották. Hát így jár akinek két Furyja van crossfirebe.
Biztos elmondta valakinek hogy tudják a Direct X 12-t.
Yllgrim arany csöveidet nem feledjük, és lélekben veled vagyunk PEACE[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
válasz daveoff #3676 üzenetére
A miért moderálunk most nem túl infórmatív...
2K15.09.08. személyeskedés figyelmeztetés
2K16.02.08. (azaz ma) végleges kitiltás rupsz néven folytatja...
rákeresve rupszra meg semmi különös ... még tiltva sincs[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
törölt tag
válasz daveoff #3782 üzenetére
Hidd el pont annyira nem tudja senki mire elég ez a 2 ezred másodperc előny az ACE részére pontosan minthogy még senki nem látott viselt Oculust élőben, (nem DK2 -t !) Lehet sok, lehet semmi, de az is lehet csak minden 100. ember veszi majd észre, de azért szeretjük mondani mert jól hangzik ...
De Pszit !
Én 2 ezred másodpercet használok a monóhang felvételekből sztereósításhoz, az agyunk ekkora időtől becsapódik és érez sztereónak egy hangot... nekem ennyit mond csak ez az időintervallum.
A második táblázatot nézzéteeeek ! 61 a 40 hez na ez a döfi, hó ezt be kellene kereteztetnem asszem[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz daveoff #3891 üzenetére
Még ha az általad felsorolt dolgok/állításod nagy része igaz is lenne, annyit azért még hozzátennék hogy van itt azért egy elég tetemes réteg akik annyira manipulálhatóak/terelgethetőek/vakíthatóak (VGA vásárlási szokások alapján ne szortírozzuk "őket", biztos vagyok benne hogy értesz.. ), hogy egy személyt, adott esetben Abut (de lehetne bárki más is..) semmilyen szinten nem jellemez az, ha ennek a rétegnek a szemében elveszti a szavahihetőségét, ugyanis nincsenek olyan "erények" birtokában mint józan ítélőképesség, tisztánlátás, sorolhatnám..idejük nagy részében nem látják a fától az erdőt, kvázi az hogy az ő szemükben ki szavahihető, ki nem és miért az nettó a világon semmit nem jelent, nem szempont, számomra legalábbis.
Millió példából kiragadva egyet, jellemzően ők "értelmezték" ( ) úgy a kezdeti Mantle grafikonokon az up to 40%.. feliratot, hogy az majd minden configon jelentkezni fog, ugyancsak jellemzően ők értékelték úgy, hogy az AMD a Mantleval világuralomra kíván törni (azóta is ünneplik a "bukását"), nem pedig csak eszköz és sokszor személyesen Abut vették elő azért, amiért csalódtak egy olyan "ígéretben" amit ők álmodtak meg saját maguknak. Ezekkel a dolgokkal igyekszem nem foglalkozni, kizárom..
Több jelentőséggel bír egy olyan magvas gondolat, hogy mit tudnék fonni az egy hét alatt összegyűjtött köldökszöszömből..
Viszont ez itt nagyon oFF, részemről zártam.
(#3890) Malibutomi:
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
törölt tag
válasz daveoff #3891 üzenetére
Én ezt azért nem így látom. És ha nem haragszol kifejtem. De offba teszem hogy ne bántsam senki lelki érzékenységét...
Egy ilyen szakmai fórumon a hivatalos adatokat és max az azokból logikus levonható nem túl elszállt következtetéseket lehet közölni.
Az természetes hogy máshogy éljük meg ugyanazokat a dolgokat, mert mindenkinek más a fontos, kinek a hang, hő, zaj, van aki a lelkét eladja +2 FPSért. De ők akkor is csak a hivatalosat mondhatják, most jobb lenne ha olyan lenne mint az Ipon ahol most is lehozták az X80 as kamu hírt a teljes Shader táblázattal ?
Hát fogod rajta a fejed erősen.
Ők olyanok mint egy kormányszóvivők akik hivatalosan kiadott adatokból dolgoznak.
De azért mert kevés a Direct X 12 program, vagy mert úgy mennek ahogy... ne Abu torkának menjen már a fél társaság egyszemélyi felelőst keresve mert ez nevetséges és egyben gyerekes.
Az új Gears of War kapcsán láttam ahogy már eleve támadtátok, nem is arról van szó már hogy valaki elégedetlen és kíváncsi az okokra , hanem egyből öklel és fújtat.
Más oldalakon nem "ereszkednek le" (nem félremagyarázni) a cikk írók a fórumozók közé.
valahogy ez még sincs itt tolerálva.
Kicsit sokszor azt látom mint mikor feltolták csonti Rustos házát, vagy beszólnak Abunak az olyan hogy a alsós gyerekek iskolából hazafele mennek és újságolja hogy milyen menő vagyok beszóltam Abunak, és ettől érzi hogy igen cool vagy reflektorfénybe kerültél...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz daveoff #3907 üzenetére
Ez az köszi. Ebben az a fura hogy a Video Capture OFF on volt.
Ebből az ember azt gondolja nem vesz , pedig de (10 Gigát végigpörget nekem már 6 tele volt belőle)
A másik oldali a "My session video" viszont ON on volt ezért ment.
Ehhez csak hab a tortán hogy Lengyel meg Román nyelv van a driverben csak épp magyar nincs...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz daveoff #3912 üzenetére
kilépsz minden játékból, és utána raptr felületen kikapcsolod. közben nem lehet, mert megy a felvétel.
egyébként az ötlet nem rossz. folyamatosan van egy felvett anyagod az előző időszak történteiről. pl. divisionben különösen jó, ha dz-zel, nem kell újra meghalnod, ha valaki csítel, és reportolni akarod. a megvalósítás viszont így, ahogy leírod, kritikán aluli.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Router gondok
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivaldi (böngésző)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest