Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dickinson
tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésben szeretném kérni a segítségetek.
Van egy Asrock 970 extreme4 lapom, benne egy FX8350, amit egy Hyper TX3 hűtött.
Nemrég vett egy ismerősöm egy új házat, amiben elég komoly hűtőrendszer van és megnéztük a hőmérsékletet a gépnek, hogy mennyit használ a ház és használt rendesen.
Mivel közel azonos konfigunk van én is megnéztem kiváncsiságból a hőmérsékletet a saját gépemen is és sokkal magasabb volt, mint nála. (1 perc prime után 60 fok felett volt a hőmérséklet)
Nála 970 extreme3, FX8350 és szintén a Hyper TX3 van..
Mivel nekem is korrekt házhűtésem van, csak a processzorhűtő nem lehetett baj, más baj után kerestem és megtaláltam ezt a fórumot.
Itt láttam az ajánlott hűtőket az összefoglalóban és mivel pont be tudtam szerezni hyper 212-t, beszereztem.
Nyertem jónéhány fokott így is. a prime 60 fok alatt van és a játékok sem mennek 50 fok felé, szóval ez rendben van már, de mégis fura, hogy neki ugyanezt a hőfokot tartja a jóval kisebb hűtő egy elvileg gyengébb alaplapban.
Utána beletúrtam még jobban a fórumba és láttam, hogy többeknek ilyen baja volt 970 extreme4-el.
A kérdésem végülis az, hogy le szeretném cserélni a lapot, mert kiábrándultam belőle és látom, hogy asus kell mindenképpen, de egy sabertooth azért elég húzós áron van, a formula V meg pláne, vagyis marad az ASUS M5A99FX PRO R2.0.
Minőségi előrelépés lenne ez számomra, megéri a befektetést? Hűvösebb lenne benne a processzorom és ha egyszer kedvett kapok hozzá a tuningra is alkalmas lenne? Vagy mindenképpen ajánlottabb a sabertooth? Persze a tuninghoz tervezem egy még komolyabb hűtő beszerzését is.
Bocsánat a hosszú üzenetért, nem szántam ilyen hosszúnak. -
Dickinson
tag
válasz ViZion #44294 üzenetére
(#44294) ViZion
(#44295) luimapeiz
(#44296) miklosss2012
(#44297) eldiabloAz biztos, hogy nem megy a gép 24/7ben, max napi 2-3-4 órát.
Igen a hűtést is akarom még fejleszteni mindenképpen, ez egyenlőre csak egy félkényszer előrelépés volt
Alapvetően a biosban nagyjából minden órajel és feszültség dolog auto-n van, nem gondolkodtam eddig az OC dologban, de most már elkezdene érdekelni, hogy mi a vége a kütyüknek, ha már az ember ennyi időt, pénzt és törődést belefeccölt
Alapvetően akkor úgy értem azt mondjátok, hogy a sabertooth csak az elvetemülteknek kell, a ROG meg még az elvetemülteknél is elvetemültebbeknek, nekem meg az M5A97 EVO R2.0 is jobb lenne a mostani asrocknál az M5A99FX Pro R2 meg pláne?
Gondolom az M5A99X EVO R2.0 meg a kettő között félúton lehet..? -
Dickinson
tag
Köszönöm, átolvastam a leírásokat és holnap megnézem, hogy mi történik, ha átrakom manual módba és alap órajelen hagyom és alább veszem a feszültséget, arra ami még stabil.
Viszont már délután óta harmadszor történt meg egy olyan dolog, ami nem tetszik.
Délután random kifagyott a gép telepítés közben, semmire nem reagált majd reset és a képernyő nem jött utána be. Kikapcs-vissza- semmi. Táp kikapcs vissza semmi. Végül a clear cmos segített csak, akkor utána bejött a kép.
Most hogy elolvastam a hozzászólaitokat újra akartam indítani a gépet, és megint nem jött be a kép, csak a clear cmos után jutottam el a biosig.
Gondolom ez alaplap bibi lehet, de mitől? -
Dickinson
tag
-
Dickinson
tag
Összeszereltem este az alaplapot.
Megy minden rendesen, de szerintem este újrahúzom a windowst, mert lassúnak hat valahogy a rendszer.
Azért elfért volna ezen a lapon még egy chassis fan. Az asrockkal be tudtam kötni minden házhűtőt rendesen, itt majd valamit trükközni kell vagy veszek valami ventiszabályzót.[ Szerkesztve ]
-
Dickinson
tag
válasz Habugi #44548 üzenetére
Pedig pont azt néztem ki magamnak
(#44547) luimapeiz:
Köszi, igen, én is itt nézegettem.
Este lemérem a 212 evoval, hogy reális-e az, amit a gyártók feltüntetnek és ha befér, beruházok rá.
Gondolom ár érték arányban ez lenne a legjobb, ha már mindenki ezt dícséri, de ha mégsem férne be, akkor marad a noctua. Az lenne utána a második legjobb választás?[ Szerkesztve ]
-
Dickinson
tag
Végre volt időm megnézni, mit tudok kihozni az új asus lapból a prociból. Igazából viszonyítási alapon nincs, mert a 970 extreme 4el nem mertem volna soha ennyire húzogatni.
Ennél jobban nem mertem húzni, mert 4800-on, még 2 lépés feszültség emeléssel sem volt túl stabil és azért egy evo 212-vel nem akartam az egekig emelni a feszt.[ Szerkesztve ]
-
Dickinson
tag
válasz Taifa Díaz #46422 üzenetére
Én vettem pár hete egy ilyen hűtőt. (Miután volt a PH-s teszt)
A 212 evo-t váltott és ahhoz képest nagyon jó, de a gyári pasztát tettem fel és szerintem lehetne még pár fokot nyerni, szóval éppen ma akarom átpasztázni, rendeltem mx-2-t és mx-4-t is
Marha nagy a hűtő amúgy. Időt akartam nyerni és nem szedtem ki az alaplapot de egy kínszenvedés volt így feltenni a hátlapot és a felszerelt bordára felpattintani a ventiket[ Szerkesztve ]
-
Dickinson
tag
válasz HunLogin01 #46427 üzenetére
4,6 Ghz megy általában, most hirtelen nem tudom pontosan milyen fesszel, 1,4 körül és 50 fok felett volt kicsit tegnap mikor játszottam délután (bár marha meleg volt tegnap) Ezért is akarok pasztát cserélni, mert sokallom a dolgot. Öcsémnek is vettem egyet utána, neki asszel valamelyik cooler master pasztával tettem fel és pár fokkal jobb a hőfok nála terhelés nélkül.
Ha gondolod este megnézem pár beállítással a gyári pasztáját, meg az mx-2-t ha felraktam és megírom majd.[ Szerkesztve ]
-
Dickinson
tag
válasz HunLogin01 #46429 üzenetére
Igen, az van, ott van az adatlapomon
-
Dickinson
tag
válasz HunLogin01 #46431 üzenetére
Egészen biztosan tudom, hogy 23as szorzoval megy a 4600Mhz, a feszt meg úgy is neked kell megtalálni, hogy hol stabil még, mert minden proci más és más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest