Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
taki01
őstag
Még van egy érdekes project. PS2 memória kártyát alakítanak át úgy, hogy a micro SD kártya menjen bele és arról is tud futni a játék OPL-n keresztül. MX4SIO a project neve.
-
taki01
őstag
válasz winhate #7487 üzenetére
Mode3 kell neki az opl-ben, nekem meg van eredetiben is az eu-s verzió és evvel jó volt.
Test Drive Unlimited America 4.0 GB Compatible: [Mode 3]
Test Drive Unlimited Europe3.0 GB Compatible: [Mode 3] -
taki01
őstag
Sikerült vegyek egy Logitech Driving Force GT kormányt.
Kipróbáltam a F1 06-tal, Colin McRae Rally 2005-el és a Gran Turismo 4-el. Mijdegyikkel jól működött, csak egy kiegészítéssel, hogy GT4-ben player-khez van rendelve az usb portok. Ezért a FAT gépen a felső usb portba kell dugni, mert az a player1-é.
-
taki01
őstag
Megcsináltam a streaming setupom a legolcsóbb kína cuccokból .
Egy SCART to HDMI használok a PS2-es video és hang digitalizálásához. (Eredeti Playstation scart kábellel használtam)
Ezt a capture card-t használom. Nem volt túl drága és tud 1080p 60fps-t.
Ilyen lett az eredmény. (SCART to HDMI átalakító rárak egy ilyen CRT TV effektet valamiért) -
taki01
őstag
válasz Guitar14 #7534 üzenetére
A következő befektetés lehet, hogy egy komponens hdmi átalakító.(bár lehet így már elveszik a retro hatás ) Csak kérdés, hogy a capture card kezeli-e a 567i vagy a 480p-t. Ez még nem próbáltam, csak a 720p-t és 1080p-t.
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Ha valaki érdekel akkor tudok majd csinálni a OPL NBD szeveres cuccról videot és/vagy leírást, hogyan lehet működésre bírni Windows alól.
[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Ha valaki szeretne élvezhetően játszani 4K tv-n akkor ajánlom, hogy az OPL-ben állítsa GSM menüpontban a felbontást 1080i-re. Kipróbáltam így a játékokat és sokkal szebben néznek ki. Van ez a PS2 to HDMI kis kütyü, ez tud 1080i-t, mivel komponens jelet alakítja át a HDMI-re.
-
taki01
őstag
válasz magmakocka #7548 üzenetére
FMBC soft restart helyett jobban jársz egy ps2 távirámyítóval amin van ki-be kapcs gomb. Ps1 gamek emulálva futnak softmod alatt popstarterrel és elég sok játék nem fut jól vele. Ezen az oldalon [link] össze van szedve hogy futnak a ps1 gamek különböző megoldásokkal.
HDD adapterből azért érdemes eredetit venni, mert akkor nem kell ki-be szedni a HDD-t a játékok telepítésénél. Ps2 játékok hogyan futnak HDD-ről lista [link] .
FMCB-t és az OPL-t érdemes a legfrisebb verzión tartani. Pl az OPL-ben van Ps3-4 controller támogatás, csak a kezdő menühöz kell a ps2 controller.
Az usb a leglasabb interface a ps2-n amiről lehet játékot futtatni.[ Szerkesztve ]
-
taki01
őstag
Hátha valaki mást is érdekel, hogy előrendelhető a retro fighters defender controller (PS1,2,3-hoz is jó). Bár az oldal már most megadta magát sajnos.
-
taki01
őstag
Vettem egy Sony HXD870-es dvd felvevőt. Ezen már van HDMI és tudja real time az analóg jelet digitális jellé alakítani. Támogatja jó sok kép javívtó funkciót is és kezeli normálisan a SCART összes funkcióját. Így alaklmasabb a stream-elésre, mint a PS2toHDMI és a Scart to HDMI. Ez előbbi néha kínszenvedés, mert nem jól küldi ki a jelet és a capture card nem tudja értelmezni, másik meg rá tesz egy CRT effektet és nem szépen skálláza fel a képet. Még gyári Sony Scart kábellel nem volt időm kipróbálni, de a sima kínai kábellel is már jobb volt a kép.
DVD felveő
Scart to HDMI -
taki01
őstag
Sziasztok, hol érdemes DVD-t políroztatni Budapesten?
-
taki01
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget. A platinumshopba vittem mert az esett útba. Mondjuk azon meglepődtem, hogy nem azonnal csinálták meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest