2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

ZTE V9 Light Android tablet teszt

Tablet könnyed árral a Telenortól

[ ÚJ TESZT ]

Rendszer

Amivel legtöbbet találkozhatunk, az ugye maga a kijelző, ami csak 800x480-as felbontással bír és sajnos csak rezisztív felületű. Ebből következik, hogy multi-touch nincs, és a kezelése is nehezebb mint egy kapacitív kijelzős készüléké, mint például a Galaxy Tabé. Ennek ellenére a kijelzője jól reagál az érintésre, igazán jól használható. A színeivel nincs gond szemből, ellenben a betekintési szöge elég kicsike, oldalról már erősen torzul az élmény.

A rendszer lelke egy Qualcomm MSM7227 típusú processzor, ami 600MHz-en ketyeg, és igazából elég elterjedt, ez van a ZTE Blade-ben, Samsung Galaxy Ace-ben, LG P500-ban és még elég sok készülékben. Nagy csodákat nem hajt végre, de alap felhasználásra mindenképpen jó, bejáratott választás. A programok futtatására és tárolására is 512 MB memória van. Előbbi jó, hiszen minimum ennyi rendszermemória kell, míg utóbbi inkább kevés, jobban jönne 2-4GB. Vigasztalhat viszont a tudat, hogy legalább az SD kártyára áthelyezhetjük egyes alkalmazásainkat, így elég lehet az 512MB.

A Telenor új tabletjén Android 2.2 fut, azonban sajnos a Flash így sem elérhető ezen, a processzor kizárja a használatát. A mobilszolgáltató nem szeretné, hogy bárki is gondba kerüljön a használatával, így teljesen magyar nyelvű ROM került a ZTE V9-re, ami ugyan csak dicséretes.

A minőséget mutatja az is, hogy elérhető egy, a Swype-hoz hasonlító funkció a billentyűzeten, amivel képesek lehetünk az ujjunk felemelése nélkül egy egész szót leírni. Amellett, hogy mindezt magyar szavakkal, ékezetes támogatással együtt van, hihetetlenül jól képes kitalálni, hogy mit is szeretnék éppen írni, mindenképpen egy hatalmas piros pont a ZTE mérnökeinek, hogy ezt beleapplikálták a V9-be. Mindezt megfejelve a billentyűzet helyén akár kézírással is bevihetjük mondandónkat, azzal is elboldogul.

A ZTE mert nagyot álmodni, és nem csak 3G, hanem GSM támogatást is nyújt a V9-ben, azaz lehet vele telefonálni és SMS-t küldeni, fogadni. Persze nem a fülünkhöz emelve kell ezen sem telefonálni, hanem kihangosítva, vagy headseten keresztül. Jóllehet, nem ez a tabletek fő profilja, de jól jöhet alkalmanként egy ilyen kiegészítő szolgáltatás is, és hát igencsak meglepő volt a megléte annyiból, hogy meglehetősen baráti ára van magának a V9-nek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.