2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE V967S: Négymagos olcsóság

Újabb kínai telefont vettem nagyító alá, ami korrekt hardverrel szerelt, és még az ára is barátságos.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, operációs rendszer

Hardver:

A burkolat alá egy már jól ismert SoC került, pontosan az MT6589. Ez manapság elég sok készülékben elterjedt, leginkább a kínai készülékek operálnak ezzel az olcsó, de mégis hatékony megoldással.

Ha kicsit bővebben utánajárunk, láthatjuk, hogy ez a SoC 4 darab, egyenként 1,2 GHz-es órajelen járó Cortex A7 magot foglal magába, egy PowerVR SGX544-gyel karöltve. Ehhez csaptak még 1 GB RAM-ot is pluszban és 4 GB tárhelyet. Nem egy erőgép, de a mindennapi feladatokra tökéletesen elég és még játszani is lehet vele. Lefuttattam pár benchmark programot is, hátha ez érdekelne valakit:

Linpack

Single Thread & Multi Thread

AnTuTu Benchmark 4

AnTuTu

Sebesség:

Készítettem egy videót magáról a rendszer sebességéről, illetve pár alap dolog bemutatása végett. Látható, hogy a készülék nem akad, a programok megnyitási sebessége igen jó, és még 1-2 erőforrás igényesebb alkalmazás se fog ki rajta (Dead Trigger, Beach Buggy Blitz). A videó a képre kattintva érhető el.

ZTE V967S rendszersebesség, bemutatás

Szoftver, Android verzió:

A telefon alapból 4.2.1-es Androiddal érkezett, viszont angolul. Kis keresgélés után azonban ráakadtam egy magyar nyelvű ROM-ra, és 10 perc után már élvezhettem is. A 4.2.1-ről annyit kell tudni, hogy itt már működik a Project Butter, ami jótékony hatással van a sebességre azáltal, hogy megadott képkockaszámmal mozgatja az egész felhasználói felületet.

Beállítások

A ZTE kissé belenyúlt a felhasználói felületbe, de nem olyan drasztikus módon. Kissé módosítottak az alap launcheren, lecserélték az ikonkészletet, illetve a gyári képernyőfeloldót is. Play Store, FM rádió alapból található a készüléken, de ezen felül kapunk még pár hasznos alkalmazást is. Ilyen alkalmazás például a Fájlkezelő, NoteBook, ToDo, SRS TruMedia app, és a Root Explorer. Utóbbi igen hasznos tud lenni, ha mélyebben nyúlkálnánk a rendszerben.

Pár kép a felhasználói felületről:

Főképernyő, és a menü

Tárcsázó, és a névjegyzék

Értesítési sáv, és a gyorskapcsolók

Galéria, és a gyári billentyűzet

Menü, és a nyelvek

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.