2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE V967S: Négymagos olcsóság

Újabb kínai telefont vettem nagyító alá, ami korrekt hardverrel szerelt, és még az ára is barátságos.

[ ÚJ TESZT ]

Kijelző

Méret, felbontás:

Az előlapot nagyrészt elfoglaló kijelző 5"-os, felbontása qHD, azaz 540x960 pixel. Sokak felkapják erre a fejüket, hogy nem kevés ez? Nos, ha valaki HD kijelzőt használt előtte, vagyis a képpontsűrűség meghaladta a 300 PPI-t, akkor az bizony könnyen kiszúrja a pixeleket, de ha egy átlagember először találkozik vele, annak nem lesz kifogása ellene, mert még a bőven belefér kategória, és úgy sem 5 centiméterről nézzük a telefont. Az érintésünket egyszerre 10 helyen képes kezelni, ez egészen kiváló.

Színek, betekintési szög, fényerő:

A színek kissé fakók, lehetnének erősebbek is. A kék színen például látszik, hogy a JiaYu G3S-en sokkal élénkebb, míg a ZTE-n fakóbb. Itt látszik, hogy az olcsóságnak egy kis ára van, és itt a kijelzőn spóroltak kicsit. Összességében azonban nem rossz. Ezt be is mutatom pár képen. (a néhol látható "csíkok" a kijelzőn a fólia miatt vannak)

Betekintési szögek:

Elölről

Oldalról

Oldalról

Felülről

Alulról

A betekintési szögek láthatóan rendben vannak, köszönhetően annak, hogy egy IPS panel került a telefonba (azért ide még tellett, nem úgy mint 1-2 Sony középkategóriás készülékbe). A fényerő elég masszív, kb. 25%-kal nagyobb a fényereje a JiaYu G3S telefonomnál. Utcán simán olvasható, tűző napsütés sajna már nem adatott meg, így arról nem tudok nyilatkozni.

A kijelző taglalása után fejtsük ki a hardvert is, illetve az operációs rendszert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.