2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Creative GigaWorks S750

Mostani írasomban egy igazi ritkaságot szeretnék nektek bemutatni.

[ ÚJ TESZT ]

Creative Gigaworks S750 2/1

A Creative Labs 2004-ben jelentette be ezt a típust amit nyilvánvalóan az akkori termékpalettájának csúcsára szánt. Természetesen annak idején a Prohardver! is beszámolt a megjelenésről.

Kezdjük a száraz adatokkal:

- 70 Watt RMS csatornánként (7 csatornára) 1 inches tweeterrel és 3,5 inches membránnal (2,5 és és 8,75cm)
- 210 Watt RMS subwoofer, 8 inches membránnal (20cm)
- Frekvenciatartomány: 20Hz ~ 40kHz
- Jel/Zaj arány: 99dB
- THD 0.1%

Az adatok elolvasása után gondolom sokaknak kiderült, hogy a mai napig az egyik legjobb paraméterekkel rendelkező szettet hozták létre. Ehhez természetesen magas induló ár - kb.: 90.000-100.000ft. - társult. Az utolsó darabokat már 110.000 Forint környékén lehetett kapni kis hazánkban. Nagyjából egy éve nem kapható újonnan ez a rendszer a boltokban.

Most következzen egy rövid bemutó és egy szubjektív értékelés.

Control Pod

Egy kb. 1.5m hosszú kábel tartozik hozzá ès a mélynyomó hátuljába csatlakozik a vezérlő egység. Mérete 13x3,5x7cm, könnyen elfér egy kisebb számítógép asztalon is. Itt állíthatjuk be a hangerőt, a hangszínt csatornánként, a felkeverést 5.1-rol 6.1-re vagy 7.1-re. (A hangerőt 1-tõl 7-ig terjedő skàlàn állíthatjuk.) Tartalmaz mèg egy usb portot ès egy jack fejhallgató kimenetet.

Távirányító

A távirányítón is megtalálható az összes beállítási funkció kiegészítve egy mute gombbal. Méretre elég kicsi, két ceruzaelemmel működik.

Mélysugárzó
Egy darab szubcső található a ládán.

Szép és hagyományos forma.

Masszív fa doboz műanyag bevonattal.

Hátul a méretes hűtőborda és a kábelrengeteg:

A membrán és rajta a grill:

A mélynyomó az emlìtett 20cm-es membránnal van ellátva, amely ''down firing'' tehàt lenti irányba sugároz. Ránézésre látszik hogy komolyabb darab, kinézetre inkább konzervatívnak nevezhető. A doboz súlya 14kilogram, méretre 31x31x34cm. Négy ívelt talpon áll, amire a lefelé sugárzó membrán miatt van leginkább szükség. A mèlyláda hátulján található egy méretes hűtőborda, a csatlakozók és pár minőségre utaló plecsni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.