2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

WordPress Automatika

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ha itt nem is, de amúgy a weben biztos sok felhasználó alkalmazza a nagyszerű WordPress tartalomkezelő...

[ ÚJ TESZT ]

Ha itt nem is, de amúgy a weben biztos sok felhasználó alkalmazza a nagyszerű WordPress tartalomkezelő rendszert melynek előnyeit had ne ecseteljem hisz rengeteg van, és aki hallott már róla az tudja mit is jelenet.

Sokkal inkább azzal foglalkoznék, hogy a WordPress egyik kisebb hibájának ami nem is hiba csak egy felesleges plusz szolgáltatás kiiktatásával foglalkoznék. Ez pedig a Bejegyzések írása közbeni Automatikus Mentés, melyet ha lefagy a böngésző vagy elmegy az áram nagy hasznát vesszük de legtöbb esetben csak az adatbázisunk méretét növeljük feleslegesen vele.

Hisz ahányszor Automatikusan ment úgy azonnal egy új Adatbázis bejegyzés és sor fog létrejönni, és ha véletlen otthagyjuk a gépet és a szerkesztőt magára képes több száz Automatikus mentést is csinálni ezzel több száz új bejegyzéssel növelni az adatbázis méretét.

1. Lépés: Nyissuk meg a wp-config.php fájlt lehetőleg egy HEX szerkesztőben ezzel elkerülve a felesleges plusz karakterek megjelenését! Ajánlott szerkesztő erre a célra: Hex Editor Neo
2. Lépés: A PHP függvény lezáró része ?> elé illesszük be az alábbi sort:

define('WP_POST_REVISIONS', false);

3. Lépés: Ha ezzel megvagyunk akkor már töröljük az adatbázisunkból a legkisebb megmaradt Automatikus mentést is. Persze mindenképp készítsünk biztonsági mentést a wp-config.php-ről és a teljes adatbázisról is!
4. Lépés: phpMyAdmin esetében a SQL fül kiválasztása után a felkínált helyre illesszük be ezt:

DELETE a,b,c
FROM wp_posts a
LEFT JOIN wp_term_relationships b ON (a.ID = b.object_id)
LEFT JOIN wp_postmeta c ON (a.ID = c.post_id)
WHERE a.post_type = 'revision'

Máris kész vagyunk és az Automatikus mentés nem fog soha többé zavarni minket és az Adatbázisunk életét sem keserítjük annyira meg. Persze biztonsági mentést minden esetben hajtsunk, végre nehogy valami probléma lehessen, de hát –e nélkül soha nem szoktunk semmihez sem nyúlni nem igaz? :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.