2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Windows Phone 7 fejlesztés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Morzsák és gondolatok a Microsoft telefonos platformjának világából.

[ ÚJ TESZT ]

Indulás

Bevezetés

Egy ideje már foglalkozom Windows Phone 7 telefonokra való fejlesztéssel, gondolom páran vannak köztetek is, akiket érdekel a téma. Most szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat, illetve tippeket adni az induláshoz.

Ez a cikk most nem tér ki arra, hogy miként és hogyan állj neki létrehozni új objektumokat, vagy hogy hogyan kattints next-next-finish-t.
Feltételezzük, hogy mindenki programozott már legalább hébe-hóba, vagy nem teljesen kezdő. Akkor csapjunk is a lovak közé...

És még mielőtt nekiállsz olvasni, légy szíves vedd fel kedvencek közé a google.com-ot és msdn.microsoft.com-ot, mert ezeket sűrűn fogod látogatni, mielőtt commentet akarsz írni a cikkhez ;-)

Mire lesz szükséged?

- Visual Studio 2010 (az express verzió is megteszi, az ingyenes)
- Windows Phone 7 Developer Tools
- Expression Blend 4

Kb ennyi. Persze ez így nem lenne túl kellemes, ajánlatos melléjük még SQL Server-t rakni (Express is jó) ezen kívül a silverlight.codeplex.com-ról is húzzuk le a Silverlight Toolkit-et.

Ami még majd kellhet, az pl MVVM Light Toolkit a Galasoft-tól, pár hasznos plugin Visual Studiohoz, nem kötelezők, de ajánlottak, mint pl. ReSharper, VSCommands, XamlStyler, StyleCop (ezt csak a rend kedvéért), AllMargins, Productivity Power Tools, verziókezeléshez esetleg VisualSVN szerver és AnkhSVN plugin Studiohoz.

Hasznos eszköz még a .NET Reflector is, beszerzése erősen ajánlott. Legkönnyebben az első kettő az apphubról szerezheted be, én az online installer helyett az iso-ból telepítést ajánlom. Expression-ből a teljes csomagot fel kell pakolnod, így kapod meg a Blend-et (de a többi szoft is állati jó, ajánlott barátkozni velük!)

Az egész fejlesztés ott kezdődik, hogy miután telepítetted a szükséges cumókat, ellátogatsz ide: create.msdn.com/en-US/ és körbenézel.
Egyelőre Magyarországon nincs hivatalos WP7 dev. regisztráció, de ez heteken belül megoldódik (ez nem mese, MS harangozta be MIX'11-en).
Addig is van yallaapps.com, felhasználási feltételek lásd az oldalukon (angol, ugye mondanom sem kell, hogy a fejlesztő nyelve az angol :-)).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.