2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Vodafone Smart Tab III 10

A Lenovo által gyártott alapszintű tablet inkább olvasásra és böngészésre való, mint a multimédiára.

[ ÚJ TESZT ]

Szoftver

A gépen az Android 4.2.2-es verziója fut (hivatalos nevén Jelly Bean), 3.4-es kernellel. Szerencsére a Lenovo nem erőltette az egyedi felületet, így lényegében egy teljesen gyári Android fut az eszközön, leszámítva pár előre telepített alkalmazást. Ez jó dolog, mivel így talán nem kell majd olyan sokat várni egy esetleges rendszerfrissítésre – feltéve, ha lesz egyáltalán.

A szoftver valószínűleg még nem végleges, ugyanis az aksi statisztikánál van egy kis hiba a szöveggel...

A zárképernyő tipikusan JB-es, itt is hozzáadhatok több oldalt, melyekre különféle előre és utólag telepített widget pakolható ki.

A főképernyő is a szokásos, 5 oldalt kapunk - se többet, se kevesebbet. Persze egy utólag telepített launcheren mindezt egyedileg testre lehet szabni.

Az értesítési sáv két részre lett osztva. Ha a felső sávot a bal oldalon található 2/3-nál húzom le, akkor az értesítéseket látom.

Ha viszont a maradék 1/3-nál teszem a jobb oldalon ugyanezt, akkor a gyorskapcsolók jelennek meg. Ezek ugyanúgy nem szabhatóak testre, mint a gyári Android esetében. Itt viszont meg kell említeni egy különbséget a gombok viselkedésében a stock Androidhoz képest:
- ezen a táblagépen a gombokra bökve csak ki-be lehet kapcsolgatni azok funkcióját;
- a Nexus 4-en, gyári 4.3-on (és 4.2-n is így működött) a gombokat röviden benyomva bedob azok menüjébe, míg a gombot hosszan nyomva ki-be lehet kapcsolgatni azok funkcióját;
- számomra az lenne a kényelmes, ha egyszeri nyomásra ki-be kapcsolgatná a funkciót, míg hosszanti nyomásra bedobna annak menüjébe.

A hangerő állítása praktikus, mivel a média és az értesítések hangját külön tudom kezelni ugyanazon a csúszkán.

Szót kell ejteni a billentyűzetről is, mivel minimálisan módosítottak a gyárihoz képest. Nagyon kényelmes rajta írni, az ékezetek egy-egy gomb hosszan nyomására jönnek elő. Itt megjegyzem, hogy mint minden billentyűzeten, itt is érdemes a „hosszú nyomás késleltetését” 150 ms-ra állítani - ezáltal nagyon gyorsan tudom elővarázsolni az ékezeteket. Egyébként magyar nyelvű szótár nincs hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.