2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Társasjátékok tableten

Mire jók a társasok mobil eszközön? Melyik társast érdemes kipróbálni? Milyen a játékélmény egy ilyen kis kijelzőn?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Világéletemben szerettem társasozni, szerencsére olyan családban nőttem fel, ahol viszonylag sokat társasoztunk, szilveszterkor a több órán át tartó Risk party tágabb családi körben, karácsonykor Monopoly, CashFlow, vagy nyaralásnál is velünk volt egy mini mágneses Ki nevet a végén. Miért is írom ezt le? Nemrég egyetemen történt, egy mondjuk kevésbé érdekes előadáson, hogy évfolyamtársam, miközben én a tabletemen matattam, megkérdezte, nincs-e valami játék rajta, amivel tudnánk játszani. Mondtam, hogy van egy pár társas rajta, pl. Monopoly. Miután beleegyezett, a biztonság kedvéért rákérdeztem, hogy ismeri-e a szabályokat, amire azt a választ kaptam, hogy még soha életében nem társasozott.

Bevallom, akkor helyben meglepődtem, de utána ráébredtem, hogy az én generációm - 21 vagyok - (és a következő generációk) már a számítástechnikával szorosabban nőttek fel, egyszerűen a konzolok és a PC javarészt kiszorította a társasokat. Ezen folyamat ellen én nem tehetek semmit, és ennek a cikknek nem is az a célja, hogy ellene beszéljek a gépes játékoknak, hanem hogy bemutassam, a számítástechnika fejlődése a társasjátékoknak is nagyobb mozgásteret adott, megjelentek tabletekre is a társasok.

A következőkben azokra a társasjátékokra szeretném felhívni a figyelmet azok számára, akik még sohasem játszottak társassal, vagy ellenkezőleg, sokat játszottak, de eddig nem ismerték/nem érdekelték annyira táblagépen, melyeknek „dobozos” kiadásukkal játszottam, és megvannak tableten is a digitális verziójuk. Előre leszögezném, és a végén is meg fogom említeni, természetesen ezek a tabletes kiadások játékélményben nem érhetnek fel a hagyományosokhoz, ellenben bizonyos esetekben lehetnek előnyösebbek, ezekre a továbbiakban majd kitérek. A tapasztalataimat egy 3-ik generációs iPad-en, majd iPad Air 2-őn szereztem, azonban utána jártam, hogy Androidon is elérhetőek-e, de ennél többet az androidos kiadásokról nem tudok mondani, ott érdemesebb az értékelésekbe beleolvasni, mert amint iOS-en is látható, érhetnek meglepetések.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.