2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Társasjátékok tableten

Mire jók a társasok mobil eszközön? Melyik társast érdemes kipróbálni? Milyen a játékélmény egy ilyen kis kijelzőn?

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

Pass ’n’ play, party mode
A játékok közben nem lett megemlítve, de fontos különbséget tenni még a Pass ’n’ Play játékok, és a Party mode játékok között. Az előbbi esetén adogatni kell körbe a tabletet, ami kényelmetlen lehet egy idő után, míg a Party mode során a kijelző forog körbe mindig az adott játékos felé, így az eszközt egyszerűen le lehet tenni az asztal közepére. A Monopoly család és a Game of Life rendelkezik Party mode-dal, a többi esetében sajnos nem elérhető ez az opció.

Árak
Árakat sem írtam le, egyrészt bárki megtekintheti az alkalmazásboltokban, másrészt az eredeti társasok áraihoz képest nem nagy összegek, harmadrészt pedig viszonylag gyakran szokták akciózni őket, a Monopoly családot annak idején 0,99 €-ért szereztem be, de ha jól tudom, karácsony környékén egy napig talán ingyenes is volt valamelyik, a többi is gyakran van fél áron, tehát ha valakinek nem annyira sürgős, érdemes lehet kivárni.

Fontos hozzátenni, hogy mindkét alkalmazásboltban vissza lehet igényelni adott határidőn belül az alkalmazás árát, tehát az semmiképp se riasszon el senkit, hogy olyat venne, amit később megbán, mert nem azt kapta, amit várt.

Játékélmény
Mint említettem, sokszor az elején, közben is, ezek a játékok inkább árnyai az eredeti kiadásoknak, nem tudják visszaadni azt az érzést, amit az igazi tábla mellett ülve lehet érezni, néha viszont helyettesíthetik magát a játékeszközt, ha szükséges, és erre tökéletesek. Leginkább utazásokhoz tudom elképzelni, hátul kocsiülésen, de akár egy társaságban is, ahol mindenki belemélyed a saját mobiljába, érdekes alternatíva lehet.

Összegzés
Remélem ezzel a cikkel sikerül egy kicsit felhívnom a figyelmet a társasjátékokra a mobileszközök korában - apropó, a mobilokat nem említettem, némelyik játék elérhető azokra is, de az már szerintem a társasok meghurcolása akkora kijelzőn, persze ha valaki nem Minion Rush-al, hanem mondjuk Monopoly-val szeretne játszani a metrón, akkor megértem. A játékok között nem említettem a Scrabble-t, Activity-t, ha valakinek van velük tapasztalata, vagy más társasokkal, bátran írja meg kommentben, én is szívesen olvasnám őket.

malnabokor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.