2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Skullcandy prémium fejhallgatók

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Skullcandy három, igényesebb hallgatóságot (és vastagabb pénztárcát) megcélzó fülesét mutatom be nektek.

[ ÚJ TESZT ]

Az előző, füleseket, pontosabban agybadugós headseteket bemutató írás után most a Skullcandy fejeseket fogom kicsit körbejárni.

Crusher

A maga 29 ezer Ft-os ajánlott kisker árával ő a bemutató legolcsóbb tagja és a legkellemesebb meglepetés. Különlegessége az egy darab AA ceruzaelemről üzemelő "subwoofer", ami egy csúszkával kapcsolható be a baloldali kabinet hátoldalán.

A külsőről: nálam egy fekete példány járt, emellett fehérben és pirosban is létezik, anyaga teljes egészében műanyag, de ez nem feltétlen baj, masszív a cucc, és a fekete példány esetében az anyag kellemes matt, finom tapintású.

A kábelen található egy egyszerűbb mikrofon-felvevőgomb egység, de a cserélhető kábel miatt megoldható hangerőszabályzós egységre cserélése. A jack dugók mindkét végen aranyozottak és fém burkolatúak, természetesen a márka koponyás logója díszíti őket.

Hangzás: először elem nélkül, a subwooferes rásegítés nélkül próbáltam ki a szerkezetet és már akkor is elégedett voltam a hangzással. Szép tisztán, nyitottan szól, minden tartomány rendben van, semmi sem sok vagy kevés. Elektronikus zenéknél jól jöhet viszont az extra löket, amit a subwoofer tud hozzátenni a produkcióhoz.

Alacsonyabb állásokban tényleg csak egy kis kellemes kiegészítés a mélytartomány erejéhez, viszont friss elemmel teljes álláson fejmasszázsnak is megteszi.

Több embernél is megdemóztattam a cuccot egy-két szám erejéig, komoly hifistől abszolút laikusig és mindenkinek nagyon tetszett, az árát pedig általában a valós duplájára tippelték, ami szerintem komoly elismerés a gyártó felé.

Navigator

Sajnos a Crusher után próbáltam ezt a fülest, amellett pedig nálam sajnos nem rúghat labdába. egyrészt egy ezressel drágább, amit a menő kinézet indokolhatna azonos hangzás esetén, de ott nagyon kikap a Crushertől.

Sokkal fakóbb, élettelenebb a hang, se magasból, se mélyből nem kapunk elég részletet, a középtartomány is kicsit a függöny mögül szól.

Emellett egy olyan apróság is zavart, hogy ha felraktam a fejemre, vákuumot csinált a fülemben egy pillanatra, ami nem volt annyira kellemes érzés. Természetesen ez is mikrofonos kábellel érkezik, ráadásul a hangerőszabályzós változattal.

Aviator

A Navigator nagytestvére majdnem minden tekintetben. És ez nagy szerencse, mert megmaradt a dögös kinézet, viszont férfifejre jobban passzol a méret, kényelmesek a párnák, minőségi az egész kialakítás és a vákuum sem jelentkezik.

Azért nagy szerencse, hogy csak majdnem mindenben a Navigator nagytestvére, mert a hangzás szerencsére ég és föld, bár egy 50 ezer forintos fejhallgatóval szemben lehetnek is elvárásai az embernek.

Azt a különbséget nem éreztem hangzásban a Crusherhez képest, mint ami árban van, de azért lehet hallani, hogy ő a csúcsmodell a Skull háza táján (a DJ-knek szánt Mix Mastertől most tekintsünk el). Részletesebb, pontosabb a magas- és középtartomány, mélyekben nincs számottevő különbség, csak itt ugye nem tudunk plusz kakaót adni, ha kevésnek érezzük az erőt.

Én valószínűleg megmaradnék a Crushernél, mivel hordozható eszközhöz az is tökéletesen elegendő, otthoni, komoly hifi fejhallgatónak pedig egyik darab sem elég komoly, de nem is annak szánja őket a gyártó. Aki helyén tudja kezelni ezt, tud és hajlandó ennyit szánni egy fejhallgatóra a telefonjához/mp3-lejátszójához, az vegyen egy Crushert és örüljön neki. :)

Azóta történt

  • CM Storm Sonuz

    Futurisztikus megjelenése és nagy mérete ellenére nem lehet rá panasz a Cooler Master mikrofonos headsetjére.

  • The House of Marley: Smile Jamaica Rasta fülhallgató

    Egyedi, ritkaságnak számító fülhallgató jó áron azoknak, akik szeretnének kitörni a műanyag és fém világából.

  • Vsonic VSD3S bemutató

    A shenzeni kristálykagyló jó ár/érték aránnyal, jó hangzással, cserélhető kábellel bír, és még kényelmesen is használható.

  • Vsonic VSD3 bemutató

    A Vsonic nevű kínai IEM gyártót leginkább az ár/érték aránya tette híresé, ennek fényében mertem meghallgatás nélkül VSD3-at rendelni.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.