2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Settlers 3: Az örökzöld játék

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy nem éppen mai, ám annál inkább élménydúsabb stratégiai játékot fogok bemutatni

[ ÚJ TESZT ]

Bemelegítés

Először is kedves Házigazdánkhoz szeretnék szólni, illetve kérni őt, ha megoldható, akkor kérem jelen cikkemet, engedje, hogy itt, a Logouton jelenjen meg, hisz ez az írásom, most rendhagyó módon, nem egy extrém hűtési kísérletről, vagy matuzsálem korú hardverről fog szólni, hanem egy játékról!

Az utóbbi pár napban gondolkodtam, hogy miről is írjam e havi első cikkemet, hisz nagyon sok mindenről szeretnék nektek beszámolni, de valahogy nem sikerült döntenem.
Viszont most, hogy itt a jó idő, a barátaim is jobban ráérnek hétvégenként, ismét előkerült az egyik kedvenc játékom, a Settlers3
Nincs olyan év, hogy ilyenkor nyár közeledtével ne játszunk eme játékkal pár játszmát legjobb barátaimmal.
Úgy gondoltam, ha egy 10 éves játék, ennyire le tud kötni, s nem csak engem, hanem rajtam kívül sok számítógépfüggő, illetve kevésbé függő barátom, különböző korosztályban, akkor megér ez a játék tőlem egy bemutatót.

Bizony sok ember kapja fel még mindig a Settlers szó hallatán a fejét, ami nem is csoda, hisz már lassan 15 éve kapunk időnként egy-egy újabb részt.
A legelső Settlerst 1993-ban jelentette meg a Blue Byte, ráadásul még először Amigára.

Az igazi nagy durranás a máig igen népserű Settlers 2 volt, melyt 1996-ban adtak ki.
Sokak szerint ez volt talán a legjobban sikerült rész, talán az is ezt bizonyítja, hogy a játék 10. évfordulója alkalmából a játékot kiadták feltupírozott grafikával.
Jelen cikkem főszereplője, a Settlers3 1998-ban jelent meg, s még mielőtt a 4. részt is kiadták volna, előtte, 1999-ben kiadták a Settlers3 Gold Edition gyűjtői változatot, amibe a Quest of the Amazons kiegészítő is belekerült. Erről szeretnék részletesebben írni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.