2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

RAZER SPHEX egérpad

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A múltkor beszóltak, hogy nem láttam még komoly egérpadot. Pótoltam hiányosságaimat!

[ ÚJ TESZT ]

A múltkori belépő kategóriás egérpadok tesztje után egy szinttel magasabbra lépünk.

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a kezem közé kerül a RAZER méltán híres egérpadja, a SPHEX. Stílusos dobozban érkezik hozzánk, nem feltekerve, hanem kiegyenesítve. Doboz kis kivágásán itt is meg tudjuk tapizni, ezt a nagyon érdekes felületet.

A doboz tartalmát kipakoltam, hogy lássátok, az egérpad mellé kapunk egy Razer-es papírt, amin megköszönik, hogy őket választottuk (felettébb szimpatikus), és a cég kígyós logójával ellátott dupla matricát (piros pont!).

Odatettem mellé a CM STORM BATTLEPAD-ot, a szemléltetés kedvéért, hogy lássátok, ez már a közepes méretű egérpadok családjába tartozik 32x23cm-es felületével.

Igen, jól láthatjátok az újabb különbségeket, hiszen a Battlepad 2 mm-es vastagsága mellett a SPHEX (általam tolómérővel mért 0,2 mm) vastagsága szinte nincs. A hátlapját a vásárlóhoz jutásig egy fólia védi, miután ezt eltávolítjuk tökéletesen tapad minden felületre, nem csúszkál (pedig próbáltam lakkozott fán, fémen és üvegen is).

Összegzésképpen annyit tudok mondani, hogy egy jóval komolyabb kategória mint az előzőleg bemutatott Steelseries és CM Storm padok, de ez az árán is meglátszik (~5000 Ft). Viszont használat közben azt vettem észre, hogy a vékonysága miatt nem fárad el annyira a csuklóm és az egér szinte semmilyen ellenállást nem mutat rajta (olyan mintha szappanos fenékkel tükörjégen csúszkálnék ), ehhez képest a Steelpad tapad, mint a pálmatex, de a Battlepadhoz képest is korcsolyapálya. A felülete könnyen tisztítható, mellesleg olyan kemény anyagból van, hogy nem tudom elképzelni hogy lehet tönkretenni, ugyanis nincs hab réteg, ami huplis lehetne, nincs microszállal bevonva, így nem pöndörödik fel a széle.
Az első köröket a SNIPER-Ghost Warrior című játékban adtam neki, a másodikban Ákos is besegített - egy jó kis Left 4 Dead online móka közben, az egérpadot kétféle beállítással próbáltam ki: 1200 és 3200 dpi-n előbbin a nagy rántásokat próbáltam szimulálni, az utóbbin az általam normál esetben használt Fingertip-fogást, amikor csuklóból megy a mozdulatok 99%-a, mondanom sem kell, minkét esetben remekül helytállt, bár nagy felbontás mellett kicsit romlott a pontosság, így inkább a "speed" padok közé sorolnám.

A következtetést levonhatjátok Ti magatok is, ugyanis a SPHEX egy nagyon komoly egérpad, aminél eddig jobbat még soha nem próbáltam, és akármennyire drágának tűnik elsőre, ha már kipróbáljátok, nem lesz az, higgyétek el! 100%-osan megéri az árát, így csak ajánlani tudom!

Az egérpadot a MODDINGCOMPUTER tette elérhetővé számunkra.
A teszt a HCPC Team oldalán is megjelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.