2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Pleomax PKB-7000X és SPM-3650

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A termékszámok a Samsung vezetékes, USB-s billentyűzetét és optikai egerét takarják. A Pleomax a cég...

[ ÚJ TESZT ]

A termékszámok a Samsung vezetékes, USB-s billentyűzetét és optikai egerét takarják. A Pleomax a cég 2006-os vállalati átszervezéssel létrejött új márkája, mely szerint a minőségi számítógépes kiegészítőket, egereket, billentyűzeteket, hangszórókat, web kamerákat, e névvel dobják piacra. Lássuk a "minőség" mit takar.

Pleomax PKB-7000X

A magyar kiosztású billentyűzetet egyszerű, tetszetős dobozba csomagolták, cd és használati útmutató nélkül. A termék a Crystal szériához tartozik, fehér és fekete változatban létezik. Csuklótámasz nélküli, a billentyűk a hagyományos elrendezést követik, a Backspace kisebb a megszokottnál.

A multimédiás vezérlők a billentyűk felett kerültek elhelyezésre. Bal oldalt a web böngészőhöz vannak extra gombok.

Jobb oldalt a számítógép ki-be kapcsolását, hibernálását, levelezőprogramot, kalkulátort bírhatjuk működésre egy gombnyomással.

Középsőkkel az alapértelmezett médialejátszó vezérelhető, valamint lehetőségünk van a hangerő beállítására.

Kellemes bónuszként két oldalt USB csatlakozóval látták el a beviteli eszközt. "Sajnos csak" 1.1-sek.

Alul találhatóak a szilikon talpak, melyek kellő stabilitást biztosítanak csúszósabb felületen is. A borítás itt fényes, ujjlenyomat-gyűjtő, mindenesetre kellemes a tapintása, nem igénytelen műanyag. Az ujjlenyomat alul meg "nem látszik"... :)

Az egy lépésben állítható lábakkal nem nagy a dőlésszög.

Maga a készülék anyagminőségére nem lehet panasz, a billentyűk nem lötyögnek, az elrendezés "kellően szellős", szinte lehetetlen melléütni. A ’Crystal’ borítás is szépen kidolgozott, az illesztések pontosak, a szélek nem "sorjásak". A Vista operációs rendszerrel pontosan együttműködik az eszköz, a böngésző-vezérlőgombokkal az Explorer és a Firefox egyaránt működésre bírható. A hangvezérlők nem a lejátszót, hanem a keverőt működtetik. A felső jobb oldali gombok egyaránt a funkcionalitásuknak megfelelően üzemelnek.

SPM-3650

Az egér csomagolásáról hasonló mondható el, itt sincs cd, viszont mellékeltek USB-PS/2 átalakítót.

Teljesen szimmetrikus, jobb és balkezeseknek egyaránt használhatják, a minőséggel itt sincs gond. Görgője gumiborítású, kellemes tapintású. Ugyanez, elmondható a műanyag gombjairól is, nem ridegek. Eleinte kissé nehezen jártak, de idővel bekopnak és nincs probléma velük.

Az optikai érzékelő 1000 dpi felbontású.

Maga a kütyü viszonylag termetes jószág, nagy tenyerűeknek is ajánlott :)

Végszó

A billentyűzet 4500 - , az egér 2500Ft 24 hónap garanciával. Olcsó és jó minőségű beviteli eszközök, megérik a pénzüket.

www.pleomax.com

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.