2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Packard Bell EasyNote TJ75

Új gép a háznál...

[ ÚJ TESZT ]

Teszt-videokártya

Teszt

Akkor bele is csapok a tesztelésbe... A következőkben tesztelni fogom a videokártyát, a hangszórókat,mikrofont,webkamerát, optikai meghatjót.

Videokártya

A gépben egy Ati Mobility Radeon HD5470-es videokártya dübörög, 512mb dedikált rammal.
Videokártyához a 3Dmark-ot választottam,illetve HD-s tartalmak lejátszását.
3DMark 06-ot választottam a teszteléshez. Mondanom sem kell,hogy nagyon jól vitte a gép... Melegedett is egy kicsit,de ahogy néztem 57 fok fölé soha nem ment...A hűtője nagyon jó a gépnek,és csöndes. Alapállapotban 45 fokokat olvastam le.

Itt a teszt eredménye:

Futtattam a gépen a GTA San Andreas-t, és a Crysis-t... Mind a két játék full beállításon gond nélkül futott. Játék közben a a képernyő tű éles volt, ami persze nem a videokártya érdeme,hanem a képernyőé,de öröm volt játszani.

Monitor

Elsősorban ennek a próbálkozásnak az volt a célja ,hogy mennyire felhasználóbarát a laptop. Erre azt kell mondjam,hogy nagyon is az volt. Amint rákötöttem a monitorra, a gép felismerte a maximum felbontást, a képarányt,és azonnal optimalizálta is magát. Tehát az én dolgom csak annyi volt,hogy rákössem bármelyik eszközre.
A monitor egy régebbi Fujitsu Siemens Scaleoview L19-2-es LCD volt.

Hangszóró

A hangszóróteszt célja az volt,hogy mennyire torzít a gép, illetve átlagos használat során mennyire használható.
Elsősorban a mély hangokon volt a hangsúly (amennyi kitelik egy laptop hangszórójától) amelyek kijöttek torzulás nélkül. Ekkor jött az ötlet,hogy a magas hangokat is tesztelni kellene. Az eredmény az lett,hogy ha nagyon magas hangot kell szolgáltasson a gép,akkor egy kicsit eltorzul a hangja,(100%-on) ami szerintem elfogadható. Ha 5-10%ot lehúzunk a hangjából, akkor már alig érezhető mindez.

Gyengébb minőségű Youtube-os videoklipeknél elég jól megállta a helyét. Filmeknél a minőség tökéletes. Tehát a hangszóró szerintem nagyon korrekt és használható. Az elhelyezése nekem a Toshiba Satelite sorozatát idézte.

Mikrofon

Én alapból nem várok sokat egy integrált mikrofontól, de azért leteszteltem. A teszthez Skype-ot használtam. A partnerhez átvitt hang nem volt rossz, de kellett egy 10db-es mikrofonjel erősítés. Így nem kellett a mikrofonhoz hajolni,és lehetett is hallani. Nem azt mondom,hogy egy külső mikrofonnal felér,de szerintem használható a mikrofon, és átlagon felüli. Sok olyan géppel találkoztam már,amin a mikrofon szinte használhatatlan volt.

Webkamera

A webkamera számomra egy nagyon kellemes csalódás volt. Videokonferenciát is tartottam,és nagyon élvezhető volt a gép által kiküldött kép. A felbontása 640x480-as,ami nagyon elfogadható.Nem akadozott,és nem szemcsésedett el a kép. Készítettem tesztfotót is.

A kamera nagyon szépen beleolvad a képernyőt szegélyező lakkfekete műanyagba. Első ránézésre nem is vehető észre.

Akkumulátor

Sajnos a teszteket akkumulátor nélkül futtattam le,így csak a wifi használat melletti maxium fényerőről, és a wifi nélküli, lehúzott fényerőről tudok nyilatkozni...

De szerintem egy normál használat mellett olyan 3,5-4 órát is bír futni a gép akkumulátorral...

Optikai meghajtó

A meghajtó egy Optiarc márkájú DVD író-olvasó. Tipusa szerint:AD-7585H DVD. Olvasás közben nagyon halk,még akkoris ha felpörgette a lemezt. A teszteléséhez a Nero CD-DVD speed programját használtam. Egy DVD+R lemezt használtam a méréshez...A DVD márkája: Sony

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.