2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

OK. OLE-324 W-D4

avagy a tiszavirág életű televíziócsoda német módra és a felmentő sereg az LG személyében.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó, követelmények

Kedves olvasó! Egy mellésikerült választásról szeretnék most beszámolni.

Régóta tervezgettem már, hogy venni kellene egy TV-t a hálószobába...

Követelmények

Az, hogy a hálószobába fog kerülni, máris megadott jó pár követelményt: ne legyen túl nagy (maximum 32"), legyen benne USB-ről történő médiafelismerés/lejátszás, tartalmazzon elalvásidőzítőt, és a fényerőt több fokozatban lehessen állítani. Utóbbira azért volt szükség, mert a párom nem tud erős fénynél aludni, én viszont sokáig szoktam filmezgetni. Mindezt egy maximális 70-75 ezer forintos áron szerettük volna magunkénak tudni.

Több alkalommal elmentem a Media Marktba, Extreme Digitalba és Euronicsba. A választék nagy volt, a bőség zavarában nem tudtam dönteni. Nem tudtam, és nem is akartam nagyon elhamarkodni a döntésemet.

Egy héttel ezelőtt betévedtem az egyik Media Markt-ba, hozzá is láttam a nézelődéshez. Nem telt el tíz perc, egy eladó máris a nyakamon csüngött, és árasztotta magából a jobbnál jobb tanácsokat. Én pedig, a naiv természetem miatt, lassan kezdtem neki hinni.

Így beszélt rá az áruház saját gyártású, OK. márkájú TV-jére.

Egészen pontosan az OK. OLE-324 B-D4-re. Az eladó kiemelte azt, hogy ez német minőségű készülék, ami egyet jelent a kimagasló minőséggel.

Megvettem hát

Az olcsó, mindent tudó német televízió

OK. OLE-324 B-D4

A készülék főbb tulajdonságai:
- FULL HD felbontás (1920x1080 pixel)
- LED háttérvilágítás
- 2 db HDMI
- 1 db SCART
- Kompozit
- USB bemenet (MKV, DivX, MP3, JPG)
- Ultravékony design
- 10 W-os hangszórók
- A energiaosztály

Mindezt 74.990 Ft-os áron adták.


Érdekes: a nagy ellenfélnél, a Saturn-nál is kapni...

A hasonló árban lévő, márkás TV-k sajnos nem tudnak ennyit. Általában azok LCD-k, HD Ready felbontásúak, és B vagy C energiaosztályúak. Ezt tudván nagyon jó vételnek bizonyult, így meg is vettem.

Pár perces papírmunkát követően máris száguldottam haza az újdonsággal.

Csomagolás, összeszerelés

A masina egy jókora dobozba volt becsomagolva. Már akkor feltűnt az, hogy nincs leragasztva sehol. Gondoltam, ez nem feltétlen jelent rosszat...

Tartozékok szempontjából kielégítő volt a felhozatal: kaptam 5 darab használati útmutatót, egy távirányítót, 2 darab noname elemet, talapzatot, csavarokat, és egy kábelvezetőt.

Az összeszerelés hamar megvolt, minden lépést leírt az útmutató (nem mintha nem lett volna egyértelmű). Ilyenkor mindig eszembe jut a sok idős vásárló, akinek bizony jól jön egy ilyen step-by-step leírás.

Negatívum volt számomra az, hogy a tápkábel nem különálló, cserélhető darab, hanem beépített. Szeretem, ha ezt én magam is tudom cserélni, vagy ha más nem, a kontakthibát kizárni egy esetleges meghibásodás esetén.

Pár percen belül már összeszerelve állt a TV. Első lépésként rádugtam a digitális IPTV set-top-box (továbbiakban: STB) jelét egy HDMI kábellel. Ezt követően bekapcsoltam a rendszert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.