2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

O.Z.O.R.A. 2009

2009. aug 11.-16. Idén 10 éves lett az Ozora fesztivál

[ ÚJ TESZT ]

Party látástól csillaghullásig

A szerdai este nem tűnt úgy első blikkre, hogy a kedvencünk lesz, így jobbnak láttuk , ha korán elalszunk, főleg, hogy tudtuk, hogy a csütörtök éjszakánk elég húzósnak várható.
Miután frissen felkeltünk, a harmatos sátorból kibújva úgy gondoltuk immár kaja után nézünk. Az árak változóak voltak , reggelit (rántotta) 600 forintért árultak, de volt lángos is 350ért, sajtos-tejfölösen 450-ért. Ez utóbbi szinte napi rendszerességű eledelünk lett, a Psypieban istenien készítették.

Miután megérdemelt reggelink és sörünk/kólánk elfogyasztottuk ismét a mainstage felé vettük az irányt. Rengeteg voltak kinn szinte minden nap. Sokszor a domboldalon ülve figyeltük a táncoló tömeget, a tánctéren több esetben is tömegnyomor volt. Néha azért bemerészkedtünk.

Délután Vibrasphere várt minket, őket már ismertük a téli Merlines buliból , (ugyebár akkor jöttünk össze) , szóval az nekünk olyan muszáj ott lenni típusú , nosztalgiázós zenei csemegének ígérkezett.

Az is volt. Szerencsére, az emberek jól érezték magukat, az időjárás is kellemes volt, néha egy-egy felhő átvonult, nem tűzött a nap. Vibra után szünet , pihenés , lazítás, fürdés, kaja. Korábban is kinéztük már a csütörtök estét, (lineup-nap mindig a kezdő estét jelöli) , úgy gondoltuk, na erre felkészülünk. A srácok is mondták, készüljünk fel:D
Electric universe kezdett, ráadásul két kedvenc számom keverékével: Meteor és a The prayer-el.

Az egyik előadó 10 éves fia is a pult mögött állt, ott csápolt, illetve tekergette a gombokat, hatalmas flash volt. Imádom az EU-t, tehát ott roptuk a frontvonalban keményen. Amikor már kevésbé bírtuk, akkor pedig felmentünk a domboldalba. Jól tettük! Csodálatos volt a fényjáték, ráadásul a tűzzsonglőrök is akcióba kezdtek, nagyon látványos show volt.

Swarup is jó szettet nyomott, tetszett, táncoltunk ezerrel, de az idő kezdett hűlni , ráadásul elkezdett cseperegni az eső. Közelebb mentünk a tűzhöz, ha már esik száradjunk is meg címszóval.
Aztán a tűznél olyat láttam, amit hirtelen nem tudtam, hogy tényleg látom-e vagy sem, mert annyira hihetetlennek tűnt.
Ott állt egy öreg bácsi , hosszú hajjal, hosszú szakállal, görbebotjára támaszkodva.
Esmhez fordultam, hogy tényleg jól látok, de biza jól láttam. Tényleg ott volt.

Melegedtünk még a tűznél, de hajnali 3 óra tájt elkezdett egyre jobban esni az eső, így inkább átvonultunk a chill-sátorba. Itt az emberek vagy aludtak, vagy tekertek, vagy épp táncoltak, vagy épp egy nagy vízipipát ültek körbe.

Esmein mondta, figyeljem meg, reggel 8-ra el is áll az eső. Igaza lett. A napocskás házból figyeltük az időjárást, és ha már Etnicáról lemaradtunk (utólag derült ki, hogy átrakták) , úgy voltunk vele, ha esik ha fúj, reggel 8-ra bizony odamegyünk.
Az eső elállt, a tánctérrel kapcsolatban pedig a legrosszabb elképzeléseim voltak. Szerencsére nem volt akkora dagonya, mint amire számítottam, saras volt, de lehetett még táncolni rajta.

Talamasca egy Isten! Ő maga úgy vallja, nem igazi előadó, hiszen egy hangszeren sem tud játszani, csak samplert használ .... Hát a francokat nem az. Isteni reggeli muzsikákat nyomott, kurjongattam,a többiek fütyültek, nem lehet szavakkal leírni ezt az érzést.
Az mondjuk igaz, hogy nem túl sokat tolhatta liveban, mert elég sokszor csápolt és mozgott a pódiumon.

Talamasca

Talamasca - last track

Talamasca után úgy döntöttünk, mi bizony alszunk egy keveset, délután ismét szép lesz.
A kis alvásból persze az lett, hogy délután keltünk,lemaradtunk kraakról is és hallucinogenről is,de sebaj. Emlékeim szerint ezen az estén volt bográcsozás is, a paprikás krumpli elkészítésébe többen is besegítettek. Mint jóllakott óvodások, ültünk a tűzkörül,az este pedig ismét ránk szállt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.