2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N9 - OpenMode kernel & NitDroid

Android telepítése Nokia N9 mobiltelefonra: a rendszer lassú, de használhatónak mondható!

[ ÚJ TESZT ]

Előkészületek

Telefonszoftver ellenőrzése:
Egyszerű, mégis fontos lépés ez, ugyanis a jelenleg "forgalomban lévő" Android csak a legfrissebb szoftverrel rendelkező Nokiára telepíthető. A Beállítások > Terméknévjegy opciót választva a Verzió bekezdés alatt a következőnek kell állnia:

PR1.3
(40.2012.21-3_PR_001)

Amennyiben ez eltér, a telepítést ne kezdjük meg addig, amíg nem frissítettük a készülék szoftverét.

Fejlesztői mód engedélyezése:
Erre azért van szükség, mert így a telefonra települ egy parancssor alkalmazás (Terminal), aminek a segítségével a kritikus lépéseket végre tudjuk hajtani. A telepítést a Beállítások > Biztonság > Fejlesztői mód pont alatt ejthetjük meg. Települni fog még egy-két alkalmazás itt, illetve a telefon újra fog indulni. A listában szereplő egyéb tételeket nem kell telepíteni.

Remélhetőleg eddig minden érthető és egyértelmű, mert ha nem, és folytatni szeretnéd a telepítést, nagyon hosszú napod lesz :)

Felkészülés a telepítésre:
Az OpenMode kernelt a telefon alapesetben egy narancssárga figyelmeztetőüzenettel jutalmazná, ezt a következőképpen tudjuk megelőzni: nyissuk meg a Terminál alkalmazást, és írjuk bele a következő sort (egyszerű felhasználóként):

disclaimer-cal remove View-openmode

Ahogy írtam, az összes beállított fiókot törölni kell a telefonról. Ellenkező esetben a telefon képtelen lesz a fiókokhoz tartozó jelszavak tárolására. Ajánlott a terminálos zsonglőrködés előtt a felhasználói felületet használva is törölni fiókjainkat, de ez opcionális lépés. A következő sorokat viszont kötelező futtatni, továbbra is felhasználóként:

rm -rf /home/user/.accounts
rm -rf /home/user/.activesync
rm -rf /home/user/.aegis

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.