2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N9 - OpenMode kernel & NitDroid

Android telepítése Nokia N9 mobiltelefonra: a rendszer lassú, de használhatónak mondható!

[ ÚJ TESZT ]

Szöszölés a telefonon

Nitdroid telepítése:
A következő letöltött állományokat helyezzük a telefon MyDocs mappájába. (A telefont tárolóhely módban csatlakoztatva a géphez ez az alapértelmezett mappa.)

- nitdroid_n9_jellybean_alpha5.tar.bz2
- sillyboot2_gc.tar.bz2
- apps2sd_fix_alpha5.tar.bz2
- power.omap3.so

A következő lépések végrehajtásához speciális jogosultságra lesz szükségünk, ezért a telefon leválasztását követően gépeljük be az alábbi sorokat a Terminál alkalmazásba:

devel-su (A telefon kérni fog egy jelszót, ami a következő)
rootme

Így mélyebb hozzáférést kapunk a telefon fájlrendszeréhez, és létrehozhatjuk a NitDroid telepítéséhez szükséges mappát a telefonon:

mkdir /home/nitdroid

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a mappa létrejött, egy fájlkezelővel le lehet ellenőrizni, hogy minden rendben történt-e.

Ha minden sikerült, már telepíthetjük is a NitDroid állományait a telefonunkra, amit a következő paranccsal indíthatunk útjára:

tar xjvf /home/user/MyDocs/nitdroid_n9_jellybean_alpha5.tar.bz2 -C /home/nitdroid

Ez a folyamat jó sokáig eltart, viszont jót lehet mulatni, amikor az ember látja, hogy a fél android .js (JavaScript) kiterjesztésben van. Személyes kedvencem a system-core.js volt.

Ha végzett a telefon, azaz már nem ír ki újabb sorokat, telepíthetjük a SillyBoot nevezetű okosítást. Ez a program kezeli, hogy indításkor melyik operációs rendszer kerüljön betöltésre. Telepítése a következő sor begépelésével történik:

tar xjvf /home/user/MyDocs/sillyboot2_gc.tar.bz2 -C /

Nitdroid kipofozása:
Az Android elvileg már működőképes a telefonunkon, de megjelent hozzá két kisebb javítás is, ezek alkalmazását érdemes egyúttal megejteni. Az első az apps2sd javítás, ami a programok telepítéséhez kell:

tar xjvf /home/user/MyDocs/apps2sd_fix_alpha5.tar.bz2 -C /home/nitdroid/

A második a grafikus gyorsításon hivatott javítani, telepítéséhez pedig a következő három sort kell bevinni a terminálba:

mv /home/user/MyDocs/power.omap3.so /home/nitdroid/system/lib/hw/power.omap3.so
cd /home/nitdroid/system/lib/hw/
chmod 644 power.omap3.so

Már végeztünk is mindennel, a telefont ki lehet kapcsolni, bekapcsoláskor pedig ez az ámulatbaejtő képernyő fogad majd minket:

Értelemszerűen a felfele hangerőgombot kell megnyomni, ha szeretnénk betölteni az Androidot. Az első indítás kicsit több időt vesz igénybe, mint az azt követőek. Ha nem nyomunk meg semmilyen gombot, tíz másodperc késleltetéssel automatikusan a telefon gyári operációs rendszere töltődik be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.