2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Navon Raptor 7 - nem kihalt ragadozó

Jó minőségérzetű, kellemes tablet, ami megérte a pénzt, talán csak az akkumulátorra gyúrhattak volna még.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, doboz, külső

Kisebb dilemma előtt álltam: netbook vagy tablet? A fő cél a multimédiás tartalmak fogyasztása volt, ezt tartottam szem előtt. Nem kevés keresgélés és teszt olvasgatás után a tablet mellett döntöttem.

Azután itt jött a következő dilemma, hogy milyet? Ugyanis az interneten millió a köbön számú gép közül lehet válogatni, de szerencsére leszűkítettem a lehetőséget egyetlen weboldal kínálatára a ... Digitalra. Ugyanis ennek az oldalnak az előnyei között volt az ingyen szállítás és az, hogy másnap már meg is jött a tab.

A minden szempontból átlagos dobozon láthatjuk a gépet, illetve a belső értékei részletes (-nek mondható) leírását.

Kibontva először magát a Raptort pillantottam meg, majd előkerültek a hozzávalók is, melyek a következők:
- töltő
- adatkábel
- kijelzővédő fólia (ami már rá is volt rakva a gépre)
- OTG kábel

Az előlap nagy részén a kijelző terpeszkedik üveg borítással (milyen meglepő), nem kevesebb, mint 1024x600-es, a gyártó által HD-nek (???) nevezett felbontásban, 7 colon.

TN paneles, természetesen egy IPS-hez képest gyenge, de átlagos felhasználáshoz bőven elég. Szemből vagy kis mértékben oldalról nézve megfelelő a képminőség, pixeleket találni, de nem azzal töltöm az időmet, hogy azokat keresgéljem.

Hangerőszabályozó nincs dedikáltan, azt a képernyőre vizuálták nekünk, ami szerintem jobb, csak zenehallgatás közben macerás a képernyő feloldásával szórakozni.

Nem kérdéses a multitouch jelenléte sem, 5 ujj tapicskolását érzékeli egyszerre.

Végezetül találhatunk még a sarokban egy VGA felbontású kamerát, Skype-hoz elég.

A fekete hátlapon található a Navon logója, lentebb a Raptor 7-es felirat, egy vonalkód társaságában, a sarokban pedig még egy kamera található, amely 2 MP-es felbontásban garázdálkodik.
Képet nem csináltam vele, tab minőségű, teljesen átlagos.

Viszont nagy előny, hogy a hátlap nem a standard fröccsöntött gagyi műanyagból készült, hanem valamilyen puha tapintású, gumis okosságból.

Csatlakozók terén viszonylag el vagyunk engedve, felül kapunk egy töltő bemenetet, 3,5-ös jack füles csatlakozót, microUSB-bemenetet, de még HDMI-t is. Na meg persze a MicroSD-helyet hátul, ilyen téren tehát egy szavunk sem lehet.
És a bekapcsoló/felélesztő gomb ugyancsak itt kapott helyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.