2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Navon Raptor 7 - nem kihalt ragadozó

Jó minőségérzetű, kellemes tablet, ami megérte a pénzt, talán csak az akkumulátorra gyúrhattak volna még.

[ ÚJ TESZT ]

Böngészés, akkumulátor, utóhang

Természetesen internetezni is lehet a kicsikével WiFi-n keresztül, de OTG-n keresztül 3G modemet is csatlakoztathatunk rá, ha mobilinternetet szeretnénk. Utóbbi gyárilag nincs benne, ahogyan GPS és Bluetooth sincs.

Gyárilag megkapjuk a stock Android böngészőt, valamint a Chrome-ot, de telepítve van a Flash player is, amit pl. Dolphin Browser letöltése után ki is tudunk használni, így teljes értékű netező készüléket kapva.

A flash nem lassítja be a készüléket, ugyanúgy netezhetünk vele bekapcsolt állapotában is.
YouTube-on az 1080p-s tartalmak sem okoznak gondot, feltéve persze, ha bírja a sávszélességünk.

A készülékben egy 3000 mAh-s áramtelep fekszik 11 wattórával, ami ebben az árkategóriában átlagosan kicsinek mondható. A SoC úgy 6 Wattot eszik teljes terhelés alatt, nyugalomban kb. 3-at. Ebből ki tudja számolni mindenki, hogy milyen üzemidő van benne.

Visszafogott használattal, 40%-os fényerőn böngészéssel, chateléssel úgy 3.5 órát bír egyhuzamban. Ez még kitolható, ha mindent bezárunk, a fényerőt teljesen leapasztjuk és csak olvasgatunk vagy beszélgetünk valakivel. Alvó módban alig eszik valamennyit, egy este alatt 2-3%-ot merült csak így.

A feltöltés kikapcsolt állapotban 2 órát vesz igénybe, bekapcsolva többet, felhasználás mértékétől függően, de gépről is tölthetjük az USB-vel, azzal nem tudom mennyi idő maximumra tolni, nem gépről töltöm.

Összegezve

Ez egy jó kis tablet, a pénzt teljesen megérte szerintem, mindent megtesz, amit elvárok tőle. A minőségérzet a hátlapnak köszönhetően megvan, de töréstesztet azért még nem csináltam vele, nem is szeretnék szándékosan.

Az egyetlen negatívum talán az aksi üzemideje, de ha töltőt viszünk magunkkal és konnektor van a közelben, akkor ezzel sem kell pofára esnünk. Manapság megijedni sem kell, ha nem valamilyen nagy gyártótól veszünk tabletet, a kisebb gyártókét is nézegethetjük, de akkor nyilván ne várjunk minden tekintetben kimagasló dolgokat.

Ha valaki ilyen tabot szeretne venni, kérdezzen nyugodtan állok rendelkezésére. Remélem, tetszett a bemutatóm, a pozitív és negatív kritikákat várom.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.