2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Milyen gépet vegyek 2013 elején?

Ahogy minden évben, idén sem maradhat el ez a cikk, így évről évre újabb összeállításokra van szükség.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Ahogy minden évben, idén sem maradhat el ez a cikk, az informatika fejlődik, ezzel együtt a hardverek is, így évről évre újabb összeállításokra van szükség. Az utóbbi időben én is aktív tagja lettem a "Milyen asztali gépet vegyek topic"-nak, így mondhatni naprakész vagyok a témában. Shellkretor fórumtárs elfoglalt, így közös megegyezéssel rám esett ez a feladat. Megpróbálok az internetezős, irodai gépektől a játékos, vagy akár munkára, tervezésre alkalmatos konfigokat összeállítani a lehető legjobb ár-érték arányban, hogy ne szórjuk feleslegesen a pénzt.

Kiknek szól ez a cikk?

Akik új gépet szeretnének összeállítani, netán tervezgetik, esetleg nincsenek tisztában a hardware-ekkel, vagy csak egyszerűen nem is érdekli őket annyira, hogy naprakészek legyenek, azoknak hasznos sorok lehetnek a következők. Megpróbálok összeállításokat írni, hogy jelenleg mit éri meg venni. Lehet, hogy az olvasó tisztában van az alapokkal és tudja merre kéne elindulnia, de lemaradt az informatika gyorsan fejlődő világában, ezért nem tudja mik azok a termékek, amelyeket megvéve megkímélheti a pénztárcáját. Érdemes kicsit tájékozódni a témában, vagy hozzáértőket felkeresni (ez nem egyezik meg a boltosokkal), ha a gépújítás mellet döntünk, mert általában a boltok által forgalmazott már kész konfigok átverések. Példának okáért nemrég láttam egy „gamer” gépet 2 GB-os GT 630-cal, amin HD filmeket hibátlanul lehet nézni, de FHD (Full HD, 1920x1080) felbontásban játékok alatt már igen csak nagy gondban lenne, ezt „mindössze” 150 ezer Ft-ért osztogatták. Ezek a komplett gépek általában silány minőségű házzal, néha megbízhatatlan, rossz minőségű tápegységgel vannak szerelve. Mindenki döntse el, hogy neki elég-e ez a minőség, vagy van annyira igényes, hogy gondosan összeválogatja alkatrészeit és a pénzéért a lehető legjobbat kapja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Alsóház - Celeronok és Kabini

    Kis méretű, alacsony fogyasztású lapot kerestem új projektekhez. Az alsó házból próbáltam válogatni: J1900, A4-5000, 1037U.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.