2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech AV Stand for iPad bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mióta megláttam a Logitech új dokkolóját, nem is kerestem tovább.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Mióta vettem egy iPad-et, időnként eszembe jut, hogy jó lenne venni egy dokkolót is hozzá. Lehet kapni egyszerűbb állványokat is, de nekem olyan kellett, ami stabil, lehet benne tölteni a gépet, valamint állítható álló és fekvő helyzetbe is. A beépített hangrendszer nem volt fontos, de mióta megláttam a Logitech új dokkolóját, nem is kerestem tovább.

Egy ideig várnom kellett, mert nem volt rendelhető, de végre piacra dobták és a múlt héten meg is rendeltem közvetlenül a Logitech weboldaláról. Sajnos épp ezért nem találtam a neten se teszteket, se videókat, szóval kicsit zsákbamacska volt a vásárlás. Az alábbiakban olvashatjátok az első pár óra tapasztalatait.

Feltettem a youtube-ra egy unboxing / preview videót is:

(a hang csak mono a videón, az EOS beépített mikrofonjával vettem fel)

A dobozban maga a dokkoló van, a hozzá való 230V-os adapter (2 méteres kábellel), egy kompozit videó kábel, illetve egy lapos távirányító a kényelem miatt. Íme itt van a dokkoló még üresen:

A dokkolón elől egy infra érékelő van a távirányítóhoz, mellette egy led ami az üzemmódokat jelzi, a hangerőszabályzók, illetve a bekapcsoló gomb. Oldalt helyezkednek el a hangszórók. Hátul van egy külső 3,5 -es jack audio bemenet más eszközökhöz, egy kompozit videó kimenet, az adapter csatlakozója, illetve itt található egy reflex nyílás a mélyebb hangok miatt. Persze maga a rendszer nem 2.1-es, csak 2.0-ás, nincs külön hangszóró a mélyeknek

A talp viszonylag nehéz, de bedokkolva van olyan állása a karnak ahol nem elég ez az ellensúly és előrebukik. Persze szokásos használatnál nincs szükség ilyen beállításra, se álló, se fekvő helyzetben. Maga a fő tartókar nagy tartományban állítható, viszont a végén lévő csuklón én hiányolok egy kis állíthatóságot az egyik végállásban (de erről majd később). Mindkét csuklót viszonylag nehéz állítani, de ez pont azért ilyen, hogy ne állítódjon el használat közben. Kívülről full műanyagnak tűnik az egész, de elképzelhető, hogy a csuklók környékén belül vannak fém elemek is. Én iPad 2-vel próbáltam ki, de elvileg ki lehet venni az oldaltartókban lévő betéteket, és akkor a korábbi iPad is belemegy, legalábbis a leírásában ez szerepel.

Az iPad behelyezése egész könnyen megy, persze a csatlakozónál érdemes vigyázni. Ez egyébként pont jó helyen van, nem feszül a csatlakozó. Kivenni már jóval nehezebb, de azért megoldható. (remélhetőleg a későbbi modellekbe tesznek egy kis billenő mechanikát, ami segít a kidokkolásban).

A forgatási lehetőség "csak" 90 fokos és "csak" egy irányban, de ennek semmi hátránya sincs , hiszen az iPad-nak mindegy hogy hogyan áll. Forgatni könnyű és a két végállásban "be is kattan" kicsit.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.